.mycTD Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 nevite nekdo velokost matice, co drzi poloosu na naboji kola? Potrebuju sehnat orech a zapomel jsem si to zmerit. Diky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Na 309? Tam už bude asi 35, jako na 405... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.mycTD Posted December 12, 2006 Author Share Posted December 12, 2006 oddie: asi jo, pac 32 je o dost mensi. Ted jsem nasel 34, tak uz jsem doufal, ze jo a ono asi ne:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Budeš muset sehnat ořech 36, ten už je jen na 3/4\" ráčnu, na 1/2\" je jen do 34. Ořech 35 se ti pravděpodobně sehnat nepodaří, ten má málokdo, většinou i servisy místo něj používají 36... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Lepší je si sehnat prstýnkový klíč, zahnutý esko. Ráčnou nebudeš mít ani tak velikou sílu matici povolit. Teda pro povolování, pro montáž bude potřeba pokud budeš dotahovat momenťákem. [upravil dne Ladis] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerry2 Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 hmm, no já si vždycky půjčuju u nás v servisu takovou velkou golu je to bitelný když mi nešla poloosa povolit nasadil sem na to ještě dvoumetrovou trubku a povolila mrcha jinak jde to i tou 36kou jak píšou ostatní 35 ořech se fakt blbě shání Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Jasně že jo, 3/4\" ráčna, ořech 36, a většinou mi stačila délka samotné ráčny (70cm). S tím, že nastavit jí případně trubkou není sebemenší problém... Ořech 35 dělá např. Hazet, ale stojí raketu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiri.wolf Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Tak já sehnal ořech 36 i na 1/2\" ráčnu a dělám to s ním (cena cca 150,- už si to nepamatuju přesně). Mám v něm uděláný z plechu takový udělátor, který sníží průměr na 35... Jinak tak, jak píše oddie - ráčna a trubka na povolení a dotahovat momenťákem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.mycTD Posted December 13, 2006 Author Share Posted December 13, 2006 diky za rady, uz jsem sehnal 36ku na 1/2\" tak to snad pujde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Já jsem svého času koupil celou 3/4\" sadu, poté co jsem zlomil dvě 1/2\" trhačky. Na 405 je stejně potřeba na zadní náboj ještě větší ořech, takže to mám aspoň komplet... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoby Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 když jsme to s jirkou volfem povolovali na 405. tak jsme ohli vše co jsme měli a nakonec jsme museli obě matice odsekat majzlem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.mycTD Posted December 14, 2006 Author Share Posted December 14, 2006 hmm, tak to me povzbudilo. Ale majzl mam nastesti taky;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Jestli máš ořech na 1/2\", tak si kup od Tony jen takovej ten do L ohnutej klacek, ten vydrží zdaleka nejvíc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts