Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 4 týdny později...
Odesláno

Zdravim !

Teď v zimě mi stoupla spotřeba asi o 0.7l/100, je to možný? Jo a na kolik se dá věřit palubnímu počítači ve spotřebě, jak je to přesný, nezkoušel to někdo? 1.6HDI 80kw

Odesláno

Já sem to napřesno eště neměřil. Může být odchylka i do 0,5 l (nahoru), ale znám i lidi, kterým to měří téměř na setinu litru přesně.

Jinak tá spotřeba může být topením s klimou + zimníma gumama. Plus se o něco dýl zahřívá motor. Ale 0,7 l je asi docela dost.

[upravil dne 1.2.07 Ferin007]

Odesláno

Ten palubný počítač tak moc nekecá. Rozdiel je asi 0,2 l/100 km pokiaľ sa jazdia kratšie trasy. O niečo stúpa tá spotreba v zimnom období, hlavne, keď sú mrazy.

Odesláno

No o tej spotrebe v zime mi ani nehovor, som si myslel, ze na vianoce mi niekto vymenil motor za vacsi, ale vykon je stale rovnaky... :myslim

Zerie mi to teraz dost vela, nieco okolo 6,8 - 7 l :nevim

Odesláno

2.0 HDi 66 kW (2002, Siemens)

Pocitac ukazuje priblizne 0.7l viac ako je real. Spotreba v zime 5.3-5.5 l/100 km v lete 4.8 l/100 km, rekord - Chorvatsko za 4.6. Vacsinou jazdim mimo mesto.

Diesel je citlinejsi na teplota/spotreba, ked som mal benzin, rozdiel zima/leto bol 1 dcl.

Mozno by bolo zaulimave zistit, ci presnejsie ukazuju spotrebu auta s elektronikou Bosch alebo Siemens.:myslim

Odesláno

Tak jsem včera absolvoval s naším Pažoutem, který má po roce provozu něco kolem 46 000 km, poklidnou \"referenční\" jízdu do Českých Buďejovic a zpět.

Jel jsem sám, bez nákladu - a po návratu do výchozího bodu ukazoval PP spotřebu 4.0 l/100 km.

Kdybych cestou poměrně dost netelefonoval (mám sice hands free, ale i tak při telefonování občas pozapomenu včas přeřadit) a kdyby mě při zpáteční cestě přes Brdy nechytla vánice, byla by ta spotřeba asi ještě o něco nižší.

Oproti naší Oktávce s 1.9 TDi přitom Pažout sice žere o něco více v kopcích, ale zase o něco méně při jízdě po rovinách, takže dohromady to vyjde asi tak nastejno...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...