Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Tommy306

dioptrická korekce hledáčku má smysl u foťáků, s kterýma se přes hledáček fotí, čili u zrcadlovek...průhledové hledáčky u kompaktů jsou k ničemu

To sice ano, ale já fotím přes hledáček snad se vším co mi přijde do ruky, ono na slunci zrovna moc i na sebelepším displeji moc vidět není
Odesláno

akorat ze na displeji vidis to co na fotce skutecne bude..v pruhledovym hledacku je to vetsinou trochu mimo...ale nebudem tu Medvedovi plnit vlakno necim co ho urcite nezajima:xvul;)

Odesláno
Původně zaslal: Tommy306

akorat ze na displeji vidis to co na fotce skutecne bude..v pruhledovym hledacku je to vetsinou trochu mimo...ale nebudem tu Medvedovi plnit vlakno necim co ho urcite nezajima:xvul;)

Tak to sorry jestli je tam pruhledovej tak to beru zpět, ten je opravdu k ničemu u kompaktu.
Odesláno

Hlavně pokud chceš přibližovat, vem foťák s optickým zoomem, digitální zoom je podle mě k ničemu, i když přiblíží třeba 1000x ...

Odesláno

Zrovna řeším podobný problém, protože můj starý Oly C-740 dosluhuje a oprava se vzhledem k ceně 3800,- (za výměnu plastu) nevyplatí. Zatím mne to táhne k Panosonicu, ale nějaký vyšší model...

Projdi si diskuze na http://forum.fotografovani.cz/, určitě ti to pár podzimních večerů zabere a máš tam i fotky, tak můžeš porovnávat. :super

Odesláno
Původně zaslal: mirek-ji

Zrovna řeším podobný problém, protože můj starý Oly C-740 dosluhuje a oprava se vzhledem k ceně 3800,- (za výměnu plastu) nevyplatí. Zatím mne to táhne k Panosonicu, ale nějaký vyšší model...

Projdi si diskuze na http://forum.fotografovani.cz/, určitě ti to pár podzimních večerů zabere a máš tam i fotky, tak můžeš porovnávat. :super

No Medvěd už má asi jasno, jde do toho Canona, ale ty pokud chceš Panasonica tak já mám model DMC FZ 30 jsem s ním na výsost spokojen jen trošku více šumu při vyšší citlivosti, ale ted vyšel nový FZ 50, myslím že by to nebyla špatná volba , píšou že se s tím šumem se už něco zlepšilo, je tam procesor Venus engine III, ale nechápu proč je tam 10 megapixel, tj zase marketingovej tah, někteří a těch je většina se nechají nalákat na velké rozlišení. Doporučoval bych FZ 30.

[upravil dne 19/11/06 Radek Hurvajz]

Odesláno

Po FZ 30 jsem taky pokukoval, ale po nástupu FZ 50 už není k sehnání :(. Bohužel pro moje pořeby už je dost velký, vzhledem k tomu, že si foťák beru dost často na kolo, tak bych potřeboval něco skladnějšího, nejspíš FZ7... S těmi 10M souhlasím, v pohodě by stačilo tak 6M. Vzhledem k tomu, že můj starý foťák je ještě funkční, tak budu asi ještě nějaký pátek přebírat... :roker

Odesláno
Původně zaslal: mirek-ji

Po FZ 30 jsem taky pokukoval, ale po nástupu FZ 50 už není k sehnání :(. Bohužel pro moje pořeby už je dost velký, vzhledem k tomu, že si foťák beru dost často na kolo, tak bych potřeboval něco skladnějšího, nejspíš FZ7... S těmi 10M souhlasím, v pohodě by stačilo tak 6M. Vzhledem k tomu, že můj starý foťák je ještě funkční, tak budu asi ještě nějaký pátek přebírat... :roker

No ta FZ 7 taky není zrovna malá, já mám proto 2 DF kvuli ty skladnosti, ten druhej je Oly 765 taky very good foťák
Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Než jsem se včera rozhodl pro tu 530 kanóna, tak jsemoslovil s tím Olympusem i mého dobrého kamaráda, který by šel prý raději do tohoto:

http://panasonic.mironet.cz/panasonic-dmcfz7egk-637-mp-12x-zoom-ois-black+dp58173/

[upravil dne 19/11/2006 Medvěd]

No jako to je bomba foťák, akorát si říkal že je to hodne peněz, tak jsem ani nanabízel tyhle stroje, já mám Tenhle

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

No on by právě vyšel na cca stejně jako ten Olympus (Olympus 7990,- + 1390,- Kč karta, tohle 8700 + 580 karta)

No tak můžeš ještě zvažovat, ale tohle je větší foťák, ale zase o něco lepší. Jak velkou kartu do toho chceš dát? Doporučuju minimálně 512MB, pak nemusíš řešit nedostatek místa, ale 1GB je určitě lepší, pokud má foťák 6 Mpix a víc tak bych to viděl na tu 1GB, u 4 Mpx foťáku se při standard kvalitě vejde na 256MB cca 250 fotek, při nejvyšší kvalitě cca 100 fotek, ale abych pravdu řekl tak rozdíl v kvalitě není skoro vůbec vidět. Neškolený oko to nepozná, většinou fotím na standard kvalitu.

Odesláno

to Medvěd:Tak přesně to,o čem ted uvažuješ nebo co má Radek Hurvajz přemýšlím i já a co jsem se Ti snažil doporučit:superDo toho jdu až budu mít nějaký peníze navíc:rokerMějte se:papa

Odesláno

Podívej se na testy...Stejnak to v týhle kategorii všude vyhráva panasonic :o)))

Pokud chceš něco malýho, co se ti vejde do kapsy, tak jdi do nějakýho kompaktu...tam může být klidně i značka SONY - zvládaj to dobře.

V EVF zrdcadlovkách je jasnej panasonic. Pokud chceš ušetřit Kup si starší FZ5ku - má to 5Mpix, 12x stabilizovanej zoom, perfektní výdrž, dobrá optika, plně manuální + spousta automatických režimů - má jen jedinou nevýhodu - více šumí, jo a nemá výkopnej display - ale pokud nebudeš fotit v slabě osvětlených místech (basketbalový zápas v slabě osvětlené hale), tak to přežiješ. A počítej s tím, že to do kapsy nestrčíš - bude to chtít brašničku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...