Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: BOSSCZ

To je článek jak z akčního filmu :potlesk

Někdy to tak vypadá a někdy je to jak z nějaké komedie, třeba když ti ujíždí 15 letej velmi zkušenej řidič ve vytuněný 120 :D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: Hhonza

Původně zaslal: BOSSCZ

To je článek jak z akčního filmu :potlesk

Někdy to tak vypadá a někdy je to jak z nějaké komedie, třeba když ti ujíždí 15 letej velmi zkušenej řidič ve vytuněný 120 :D:D:D

Vim o čem mluvíš páč u PČR mam pár kamarádů co takovejma historkama uplně sršej :D

Odesláno

Ujížděl mi 16letej frajírek s novým R Megane. Vrazil do mě a odhodil mě s \"Felinkou\" na stranu a zmizel. Věděli jsme spz. U soudu z nás udělali blbce. Měl dobrého právníka a ten řekl: \"že nemá řidičák,dej me tomu, ale že máme modré majáky (VRZ), a že on má z modré barvy trauma. To měl v autě ještě pět lidí ( kluky aholky. Co ty na to!!!:myslim:myslim:myslim. Dobrý ne. A co myslíš že ty nahoře:)

Odesláno

No já neujíždím, jen někoho takového znám (ale nevím jestli neřídil on, nebo jestli to nebyl jeho bratr, to bych kecal)... Proto se ptám:papa

Nechytili ho, ale přijeli k domu, auto tam stálo, ale on ne... Tak zvonili (prý jako gestapo) a vykřikovali na rodiče dotyčného (který nebyl doma), že právě mají záznam a ať vydají toho, kdo řídil, že ho vezmou na díru a tam z něj vymlátí přiznání. Prý byli nepříčetní... Tak by mě zajímalo, co může kamarád očekávat...

[upravil dne 25.10.06 Fx]

Odesláno

Jak můžeš použít zbraň, když jsou tam další osoby a nic onich nevíš. Věř mi, že kdyby jel sám a mimo město:super. Taková je dnešní mládeš:grr.

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Jak můžeš použít zbraň, když jsou tam další osoby a nic onich nevíš. Věř mi, že kdyby jel sám a mimo město:super. Taková je dnešní mládeš:grr.

Jasný to chápu sem si dělal srandu :D

Odesláno

já taky ujížděl PČR,jel sem v podvečer(docela tma)a potkal sem bouračku-osobák pod liazkou.tak sem si řekl,že budu blikat na protijedoucí auta aby si dali bacha.blikám,blikám a najednou z protijedoucí kolony aut na mě zablikalo jedno zpátky,pak rozsvítili majáky a bylo mi to jasný.no než se otočili tak sem si v klidu podřadil,trochu přišláp no a už sem ho mazal pryč.protože upozorňovat protijedoucí auta je prej zakázaný.co je na tom pravdy??

Odesláno
Původně zaslal: Medion

já taky ujížděl PČR,jel sem v podvečer(docela tma)a potkal sem bouračku-osobák pod liazkou.tak sem si řekl,že budu blikat na protijedoucí auta aby si dali bacha.blikám,blikám a najednou z protijedoucí kolony aut na mě zablikalo jedno zpátky,pak rozsvítili majáky a bylo mi to jasný.no než se otočili tak sem si v klidu podřadil,trochu přišláp no a už sem ho mazal pryč.protože upozorňovat protijedoucí auta je prej zakázaný.co je na tom pravdy??

Ve vyhlášce 99/1989 o pravidlech provozu na pozemních komunikacích v §30 - výstražná znamení se praví:

(1) Zvukové výstražné znamení smí řidič dávat jen tehdy, jestliže je to nutné k odvrácení hrozícího nebezpečí, a mimo obec i k upozornění řidiče předjížděného vozidla.

(2) Místo zvukového výstražného znamení smí řidič dávat světelné výstražné znamení; k upozornění řidiče předjížděného vozidla je smí dávat i v obci.

(3) Světelné výstražné znamení se dává zapínáním potkávacích nebo dálkových světel.

(4) Výstražné znamení se smí užít jen po dobu nezbytně nutnou.

Odesláno
Původně zaslal: Fx

Původně zaslal: Medion

Ve vyhlášce 99/1989 o pravidlech provozu na pozemních komunikacích v §30 - výstražná znamení se praví:

(1) Zvukové výstražné znamení smí řidič dávat jen tehdy, jestliže je to nutné k odvrácení hrozícího nebezpečí, a mimo obec i k upozornění řidiče předjížděného vozidla.

(2) Místo zvukového výstražného znamení smí řidič dávat světelné výstražné znamení; k upozornění řidiče předjížděného vozidla je smí dávat i v obci.

(3) Světelné výstražné znamení se dává zapínáním potkávacích nebo dálkových světel.

(4) Výstražné znamení se smí užít jen po dobu nezbytně nutnou.

takže by mě vlastně nic nemohli že?

Odesláno

Když už je to tu samej policajt :) mám na vás dotázek: co si zapisuje hlídka při běžné silniční kontrole, když jinak nic nechce, nic neříká, všechno je OK? Jenom prostě někoho zastaví, zkontroluje doklady, zkontroluje platnost TK podle nálepek, pak si něco zapisuje (a dost dlouho), pak vrátí doklady a nashledanou, víc ani ň?

Odesláno

Zapisuje si : totožnost, auto (VIN, barvu atd.), To vše se ověří a projede pátráním:super

No to je úžasný, a k čemu je to dobrý, když mě mezitím pustí? Jak to dopsal, dal mi zpátky doklady a nashle... to jako, že by se pak dozvěděl, že právě pustil nějakého lotra v kradené popelnici?

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Zapisuje si : totožnost, auto (VIN, barvu atd.), To vše se ověří a projede pátráním:super

No to je úžasný, a k čemu je to dobrý, když mě mezitím pustí? Jak to dopsal, dal mi zpátky doklady a nashle... to jako, že by se pak dozvěděl, že právě pustil nějakého lotra v kradené popelnici?

Ve většině případech mezitím co jeden píše, druhý už to dává přes vysílačku operačnímu středisku a než to ten první dopíše, tak se vrací odpověď.

A pokud to tak není, že si tě neověřujou (jak pátrání, tak třeba zákaz řízení....), tak tě ale mají zaznamenanýho a pokud se následně zjistí, že auto bylo odcizeno, tak ví za kým jít. Jde o to, že vozidlo mohl ukrást před deseti minutama, majitel o tom ještě neví a tudíž není v pátrání a to že má doklady není nic divného-80% lidí nechává doklady v přihrádce, takže není těžký je najít při kontrole a ani nevypadat podezřele. A klíč může mít taky, už několik případů kdy auto odcizili i s klíčema (z garáže, v hospodě mu vytáhli klíče z bundy a hned to ukradli....). Takže celá kontrola může vypadat velmi věrohpdně, zvlášť když přitom prohodí jak je to auto jeho kámoše apod. Až později se zjistí jak to bylo ve skutečnosti a právě díky tomu zápisu se pak ví, kdo s tím jel.

Všechny tyhle kontrolní lístky se totiž přepisují do speciálního systému, který toto eviduje a byl proto zřízen. Jeho další účel je totiž sledování osob a prostor-tímto totiž má kriminálka následně možnost zjistit, kdo se v danou chvíli na jakém místě zdržoval (využíváno při objasňování trestných činů). Proto se většinou tyto kontroly zapisují u osob, u kterých se dá předpokládat možnost nějakého případného deliktu-romský spoluobčani, šroťáci, úkáčka, mladý týpcy, \"mafiáni\"....

Odesláno

No, přes vysílačku to asi nikdo nedával, páč měl každej jedno auto, a ten co si něco psal vysílačku neměl. A řidič byl i majitel... plus k tomu dost stará popelnice, co se moc nekrade. Spíš byl asi zklamanej, že to má STK. No ale pravda, dík, holt vypadám jako úkáčko :) jinak se docela divím, že mi při takovejch kontrolách nedávaj dejchnout, asi vypadám jako rozumný úkáčko :) vůbec na nic se neptal, nic nechtěl, jen doklady, kouknul na nálepky, něco si napsal, vrátil doklady, a hotovo. Tam kde mě zastavili stojej večer dost často, a auta berou tak nějak ententýky jak je napadne.

Odesláno

To je taky způsob výkonu služby.....jelikož uvnitř této senzační firmy se hraje na čárkový (bodový) systém a hodnotí se podle toho pak tvoje práce. Tudíž tito kolegové zvolili způsob nasekat co nejvíc Kontrol vozidel a tyto pak vykázat jako svoji činnost. Jiní policisti zase toto neuznávají a zaměřují se na zajímvější kousky. Prostě je to policajt od policajta. Tito to prostě dělali proto aby vykázali nějakou činnost.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...