Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Richard296

Zdravím Vás pánové, mám 406 BREAK 81kW (98) a LPG systém AG DGI – bez jediné závady na plynu. Včera jsem byl na revizi plynu po jednom roce a ptal jsem se jestli jde tento systém opravovat, auto jsem koupil před rokem jako dovoz Holandsko, bylo mi řečeno, že tento systém je neopravitelný! Nevěřím mu a tak se vás ptám jestli neznáte nějaký servis, který by opravil tento systém – nejlépe na Moravě. Jediný problém je, že když jedu na benzín a auto se má přepnout na plyn tak se přepíná až po zahřátí na 75°C cca 5 km jízdy. Vím, že to je dost pozdě. Poradí mi někdo? Dík

Na 75° a cca 5km je to tak akorát,a servis je dobrej Gera v Hradci Králové tam dělaj AG.
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Nazdarek lidi.Mam takovej dotaz.Mam ´406ku 1,8 16V r.v.2000 s LPG AG.Chtěl bych si zprovoznit pal.poč. podle zdejšího navodu.Zajimalo by mě jestli bude počitač potom ukazovat správné hodnoty o pruměrne,momentální spotřebě a kilometrech jako při jizdě na benzin.Díky.

Odesláno
Původně zaslal: Mates7.4

Nazdarek lidi.Mam takovej dotaz.Mam ´406ku 1,8 16V r.v.2000 s LPG AG.Chtěl bych si zprovoznit pal.poč. podle zdejšího navodu.Zajimalo by mě jestli bude počitač potom ukazovat správné hodnoty o pruměrne,momentální spotřebě a kilometrech jako při jizdě na benzin.Díky.

no ja se obavam, ze jelikoz BSI jednotka je v podstate od ridici jednotky LPG oddelana, ze nebude mit info o delce vstriku a tim mnozstvi paliva a jakmile se vypnout benzinove vstriky, prestane palubak ukazovat

Odesláno
Původně zaslal: noradek

Ferry:prosím tě jak ten elmag.ventil vipadá,myslíš tohle?

To je digitální vstřikovač (proto DGI) a měl by vydržet 100 až 150 tisíc km ((dle Dovozce :Tomáš Hanzl - AG Autogas System (Nizozemí),

Areál VZLÚ, Beranových 130, Praha 9 - Letňany))

Pro další možné informace se můžeš podívat zde: http://www.lpg.cz/main/

Odesláno

Tam jsem právě byl a informaci o nedopravitelnosti systému jsem dostal od majitele. Údajně to pro někoho sehnal, ale bylo to dost pracné a drahé. Doporučil mi při poruše namontovat nový systém, který běžně montuje. Ona mi totiž končí platnost tlakových zkoušek na bombě a nová nádrž v rezervě stojí cca 9.000 Kč.

Odesláno

Počkej, to ti řekl majitel čeho? AG DGI se normálně servisuje, to není jako třeba Vialle, tam je trochu potíž. Problém ale budeš mít s tou nádrží - sama o sobě doopravdy dost stojí, pak výměna - před dvěma lety jsem řešil obdobný problém a nakonec jsem usoudil, že starý systém vyhodím a namontuju nový (já jsem ale měl Vialle a tam je v nádrži navíc čerpadlo a celý je to dost drahý).

Odkud jsi z Kvasic? - to jsme téměř sousedi, bydlím v Tlumáku hned při příjezdu z Kvasic. Jednoho kombála jsem viděl stávat na téčku u benzínky, to je tvoje? Když tak napiš, můžeme pokecat o LPG, porovnat zkušenosti (slovak@jvmrpic.cz)

Odesláno

hmm ja jsem klasickou valcovou nadrz stejnych rozmeru, jako byla puvodni Vialle, u ktery mi letos na jare taky prosla tlakova zkouska sehnal za 6000 i s praci, tzn. nadrz + potrebne ventily na ni, nove vedeni pod autem + montaz do auta.

To s tema nahradnima dilama jsem ale taky slysel, ze na DGi AG Systems nic moc nevyrabi, tak nevim no

Odesláno

Jenom abych konkretizoval: Ve Fedoru v Prostějově i v těch Želechovicích mě potvrdili, že AG DGI opravují, ale je pravda, že to nemusí moc souviset s dostupností náhradních dílů. Navíc jsem si teda poletl systém, co mám namontovaný v autě:bojim takže praktickou zkušenost nakonec s opravou tohoto systému nemám.

To Ferry - pokud je to cena i s montáží za novou nádrž, tak to jsi ji teda sehnal za velmi slušnou cenu!

Odesláno
Původně zaslal: Honzin

Jenom abych konkretizoval: Ve Fedoru v Prostějově i v těch Želechovicích mě potvrdili, že AG DGI opravují, ale je pravda, že to nemusí moc souviset s dostupností náhradních dílů. Navíc jsem si teda poletl systém, co mám namontovaný v autě:bojim takže praktickou zkušenost nakonec s opravou tohoto systému nemám.

To Ferry - pokud je to cena i s montáží za novou nádrž, tak to jsi ji teda sehnal za velmi slušnou cenu!

jj cena byla za komplet praci i s materialem, delali mi to v Jihlave u Studenyho

Odesláno

Zdarec chlapy.Někde se tu řešil snímač teploty ktery hlídá kdy se to ma přepnout na LPG.Potřeboval bych vědět kde je a jestli se s nim dá něco udělat nebo hned vyměnit.Myslim si totiž že se mi to přepina moc brzy a je to ještě studený protože to strašně cuka a nechce to vubec jet někdy se to uplně dusí.Vyčistil jsem ten el.mag,ventil jak tu popisoval Ferry,ale nepohlo to.

Odesláno

serizuje se to pouze napichnutim na pocitac s nainstalovanym diagnostickym programem od AG, takze jedine do servisu, kde to montuji

Jinak to kterej system mas poznas treba na ridici jednotce, tam to bude urcite napsano, bude ulozena v ty krabici co je originalni ridici jednotka

Filtr LPG je jednak v elektroventilu, uzavirajicim privod do vyparniku, ten bude nekde v motorovem prostoru a ma zespodu takovej hrnecek, pak je jeste strceny takovy molitanovy kolecko primo ve vyparniku a pak jeste se nekdy montuje takovej stribrnej valec na vystupu z vyparniku smerem je vstrikum

Dneska se k tomu asi nedostanu to vyfotit, venku prsi a ja jsem stejne zapomel fotak, domu prijedu az po tme, tak snad zitra

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

serizuje se to pouze napichnutim na pocitac s nainstalovanym diagnostickym programem od AG, takze jedine do servisu, kde to montuji

Jinak to kterej system mas poznas treba na ridici jednotce, tam to bude urcite napsano, bude ulozena v ty krabici co je originalni ridici jednotka

Filtr LPG je jednak v elektroventilu, uzavirajicim privod do vyparniku, ten bude nekde v motorovem prostoru a ma zespodu takovej hrnecek, pak je jeste strceny takovy molitanovy kolecko primo ve vyparniku a pak jeste se nekdy montuje takovej stribrnej valec na vystupu z vyparniku smerem je vstrikum

Dneska se k tomu asi nedostanu to vyfotit, venku prsi a ja jsem stejne zapomel fotak, domu prijedu az po tme, tak snad zitra

čus Ferry.Povedlo se to nafotit ten filtr a ten vyparník?Netušim totiž co je vyparník.Diky.
Odesláno

dneska jsem se k tomu vubec nedostal, domu chodim az za tmy, dneska jsem dorazil asi pred pul hodinou. Vyparnik je ten cerny hrnec v motoru, vedou do nej hadice od topeni a hadice od LPG

Odesláno
Původně zaslal: Richard296

Zdravím Vás pánové, mám 406 BREAK 81kW (98) a LPG systém AG DGI – bez jediné závady na plynu. Včera jsem byl na revizi plynu po jednom roce a ptal jsem se jestli jde tento systém opravovat, auto jsem koupil před rokem jako dovoz Holandsko, bylo mi řečeno, že tento systém je neopravitelný! Nevěřím mu a tak se vás ptám jestli neznáte nějaký servis, který by opravil tento systém – nejlépe na Moravě. Jediný problém je, že když jedu na benzín a auto se má přepnout na plyn tak se přepíná až po zahřátí na 75°C cca 5 km jízdy. Vím, že to je dost pozdě. Poradí mi někdo? Dík

Ahoj chtěl jsem se zeptat jestli jsi něco s tím přepínání na LPG mě to dělá to samé když jedu tak se mi to přepne až po nějakých 5 až 10 km při teplotě okolo 80 stupňů,a když to nechám stát tak asi tak po 4 minutách při 40 stupních

Odesláno

poradim fintu, kdyz ma motor asi 70st C a stale to nechce prepnout na LPG, tak prepnete prepinac na benzin a v zapeti hned zpatky na LPG, ridici jednotka hned jak nebude auto v zatahu (sundate nohu z plynu ) prepne na LPG

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...