Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

máte někdo zkušenosti s firmama na repase,nevim jestli je na malou generálku nebo velkou.Ještě nekouří ale tlačí volej až do air boxu a moc netáhne.Pora?e,já sehnal kontakt jen do St.Boleslavy fa.Berounský...

Odesláno

Dušane ty máš T16 nebo máš ropáka? Jsem línej se podívat. Co jsi vyváděl, že Peugeotka takhle pochroumal???:o

Odesláno

Pokud není poškozen rotor turbíny, tak se mění jen ložiska, tesnící vycpávky a rotor se dinamicky dovažuje. Tím se rozumí \"malá generálka\". Pokaď si měl smůlu a máš na?aflý lopatky sekundární tubíny (stačí nějakej větší předmět - matička atd), tak je to průser. Asi by si to poznal, páč je pak tubína slyšet a jde do háje velmi rychle. Pak se mění i celej rotor a někdy i skříň, což je velká generálka, ale vzhledem k tomu, že se mění prakticky celé turbo, tak slovo generálka není úplně přesné. Trochu oleje je v přetlakovém potrubí za turbínou vždycky, ale neměl by i při netěsnících ložiskách znát znatelný úbytek výkonu. Spíš je nebezpečí, že se olej začne spalovat a motor se přetočí. Pokud ti výrazně klesl výkon, tak asi někde nebude těsnit přetlakové potrubí, nebo se nedovírá přetlakový ventil na turbu. Eště k tý opravě. Malá generálka příjde na nějakých 8-10 papírů. Je to ničemná cena, ale holt to chce spešl vybavení a to se musí zaplatit.

Odesláno

Krysta> Takze kdyz mam najeto 19000 a najednou mi to kouri jak blazen (a jen ve vysich otackach kdy by melo de facto zabirat turbo), tak to muze byt prave turbem? Ma v tuhle chvili smysl delat nejakou komplexni prohlidku turba?

Nicmene vykon se zda byt stale celkem dobry...

Odesláno

To Ruza: Turbem jako takovým to nebude. Nechat seřídit čerpadlo. U turbodiselů je na čerpadle přetlakový přesuvník, který podle tlaku umožňuje čerpadlu dávat více nafty. Tedy - pokud na turbu není dostatečný tlak (cca do 1900rpm.) - čerpadlo se chová stejně jako u atmosferického motoru. Po dosažení plnícího tlaku a razantním přidání plynu čerpadlo umožní vstříknutí většího množství nafty. Zde záleží na přesném nastavení právě tohoto množství a správné funkci přetlakového regulátoru. Čili seřídit. Pokud by to kouřilo díky průsakům oleje, tak už bude turbína total troska.

Odesláno

Za prvé bych zjistil jestli je v cajku čerpadlo. Tzn. ložiska, těsnení, vysokotlaká část atd. Měl sem na to supermachra - starej dědek, ale fakt fachmam. Bohužel už nefunguje. Pokud je čerpadlo O.K. , tak seřízení se musí NUTNĚ dělat na stolici a stojí to tak kolem 1500,- max. K tomu cena za montáž a demontáž.

Odesláno

jakej máte názor na kupování starších turb třeba z annonce kolem 5t? je to velká sázka do loterie???? nejlepší by ho asi bylo vyndat z pojízdnýho auta (né čornout :op)

Odesláno

Názor? No... já teď třeba jedno starší turbo mám. Je z 1,9TD r.v.95, u kterého prdla hlava (zřejmě, prostě tlakuje vodní okruh, to je na 90% hlava...), opravovat to nebudu, je to na díly...

Turbo je ovšem věc, kterou nelze předvést v chodu - takže je to prostě dost sázka. Jeden můj kamarád/kolega, co dělal bawory 524TD, dával jedině starší turba, a nikdy neměl problém. Jiní zas dávají zásadně repasovat - tak si vyber.

Každopádně, je to o penězích - repase prostě bude stát víc jak dvojnásobek staršího turba...

Odesláno

Souhlasím s Oddiem. Moje filozofie je taková, že repase se vyplatí u nového motoru. Pokud už má něco nalítáno, tak raději výměna. Pokud se totiž posere turbo, tak to nemívá destruktivní účinky na motor a jestli trochu propouští olej, tak se holt doleje. Nemělo by to dělak víc jak dva litry mezi výměnama. Zjisti si třeba, kolik spotřebuje oleje taková diselová/turbodiselová sierra a přestaneš to řešit...

Odesláno

To Dušan: Turbína je na 100% stejná. Nerozhoduje zda je od Garettu, nebo KKK. Montážní úchyty a všechno potrubí je stejný. A to platí i mezi motorama 1,8 / 1,9. Žádnej rozdíl

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...