Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím přítomné znalce. Obracím se na vás s prosbou o pomoc či radu. Asi před rokem mi auto občas pri delší jízdě do mírného kopce občas zacukalo , jako kdyby na čtvrt vteřiny vynechalo. Dával sem to za vinu váze vzduchu se kterou sem měl před lety podobný problém ale asi před měsícem mi auto opět zacukalo ale chcíplo. Na displeji se neobjevila žádná hláška. Při pokusu o nastartování motor točil ale nechytil. V zoufalství sem mimo jiné zkusil zmáčknout balónek dvakrát šel lehko potřetí ztvrdnul, poté motor napoprvé krásné chytil. Od té doby cca po 30-40km motor zacuká a chcípne po zmáčknutí balónku opět chytne a vše se opakuje. Měnil sem palivový filtr,těsnění a vše při starém. Několikrát sem filtr odvzdušňoval a stále to samé. Jedná se o 2l RHR 100kw. Nikde nic nekape nerosí. Nesetkal se někdo s něčím podobným? Hledání zde neúspěšné. Děkuji všem za jaký koliv  postřeh či zkušenost. P.R.

Odesláno

Bere Ti to luft okolo balonku. Na mojí bejvalce jsem to řešil.  Problém je že balonek je součástí potrubí a musel by se měnit celý kus až pod autem do nádrže a druhá věc je že už to snad ani nikdo nedělá tenhle díl. U mě se to vyřešil že se koupil univerzální balonek kus naftový hadice v metráži hadicový spony a dva protikusy proti těm hadicovým spojkám a kus potrubí se nahradil i s balonkem. 

Odesláno

Véno díky za postřeh. Divné je že nikde nic neprosakuje. Když jde vzduch dovnitř tak by měla jít nafta ven ale je to jen moje selská úvaha.  Balónek nemám na pevno mám ho na ty plastový rychlospojky originál z výroby. Včera sem koupil ty "O" kroužky z těch rychlospojek 7,89 a 8,89 mm a postupně je budu měnit protože některé ty spojky se mi zdají dost volné. A také zkusím vyměnit ten balónek protože i když už je dost tvrdej tak pomalu jde trošku mačkat. Asi moc netěsní ten zpětnej ventil uvnitř. Pak budu pátrat dál. Dobrou noc. 🙂 P.R 

Odesláno

zkus vyměnit ty O  kroužky, saje to vzduch nejčastěji tudy, protože časem ztvrdnou a netěsní..., jinak ta selská úvaha tady neplatí--nafta tudy ven nejde, ani to nerosí, proto se tak těžko hledá to netěsné místo..., pokud nepomůžou ty nové kroužky, udělal bych co píše @Vena garážmistr, je to levné a účinné řešení, origo díl je drahý a špatně se mění , balonek pak namontovat podle šipek ;)

Odesláno

Jasně on je na spojkách (balonek) ale originál se nedá (nedal) koupit samostatně jen s tím zbytkem potrubí což je ovšem logika výrobce netěsní to tak vyměň všechno a nezkoumej kde to netěsnilo protože přece nebude dodávat O kroužek za halíře když může dodat kus potrubí za tisíce. 

Hele u mě to bylo jednoduchý když to začalo tak byl problém třeba po 3-4 dnech neježdění nastartovat ale stačilo dvakrát pumpnout a vrčelo to a protože auto bylo v provozu takřka denně odstavení na 3-4 dny byla vzácnost tak jsem se s tím naučil fungovat pak už to bylo že po víkendu v pondělí ráno bylo nutné pumpovat to jsem ještě neřešil resp. začal jsem shánět materiál bo kovářovic kobyla a když už to začalo bejt tak jakože i v týdnu když jsem zaparkoval dřív tak ráno už bylo potřeba pumpnout tak jsem to vyměnil.

Odesláno

Véno a Ozzy díky. U mne se to projevuje trošku jinak jak sem psal výše. Nastartuju úplně v pohodě kdykoliv. Auto parkuju na firmě a přes týden vůbec nejezdím. Mne to chcípne vždy za jízdy po ujetí těch 40-50 km. Někdy to jen zacuká. Materiál už mám koupený tak to začnu měnit a uvidíme. 🙂

Odesláno

Ano, něco podobného sem někde také četl. K zavzdušňování mělo docházet kolem vodiče k ohřevu paliva ve víku filtru.  Ještě jeden postřeh sem neuvedl. Když auto zdechne tak bez mačkání balónku při uvolnění odvzdušňovacího šroubu vystříkne nafta. Žádný vzduch neuniká. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...