Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.

Uvazuji nad koupi starsiho P507 dieselu 2.0 BHdi. Asi verzi 133kW a touto automatickou prevodovkou.

Chci, aby s tim jezdila i manzelka s dcerou a zaroven to bylo i velke rodinne auto.

No nicmene na internetu pisou, ze je to hodne spolehliva prevodovka pri pravidelne vymene oleje.

Uvazuji nad najezdem do 150k km a hned vymenit olej, pro pripad, te to nikdo neudelal.

Jake mate zkusenosti s touto prevodovkou?

Nekecaji na internetu nebo mam radeji naucit manzelku s manualem 😂

Diky

Odesláno

Najezdil jsem s ní 350 tkm s Citroenem a bez jediné chybičky, na rozdíl DSG a podobných. Za mě v pohodě. Teď nevím co v autech mám, ale asi to budou jiné. V Renaultu je určitě dvouspojka a u Fiatu je nějaký nový 9ti kvalt. A v BMW myslím 8. ale také vše v pohodě.

výměny olejů jsem neřešil. 

Odesláno

A vydrzi puvodni napln tech cca 150k km, kdyz hned po koupi udelam servis? Divam se na to tak, te vetsina ujetin budou sluzebaky, kde original peugeot servis vetsinou tvrdi, ze jsou "bezudrzbove" = nikdo olej nemenil od novoti.

Dalsi dotaz je, jestli je lepsi udelat si sam vymenu trojstupnovym vyplachem nebo nechat udelat drazsi servis dynamickym vyplachem ? 🤔

Odesláno

Pokud měla po celou dobu dostatek oleje, tak 150tis km přežije. Já jsem zastáncem klasické výměny oleje "vypustit/napustit" (je to i levnější). Ale třeba výměna přes chladič oleje při nastartovaném motoru je myslím taky použitelná varianta. Vyhnul bych se ale nějakému proplachu, kdy to tam tlačí sama mašina, protože se tím může otočit směr proudění oleje a vyplavit nečistoty zachycené ve filtru. Ten lze vyměnit jen, když se převodovka rozpůlí :myslim 

Odesláno

Jj. To jsem si presne raky nacetl, ze ty automaticke masiny jsou trochu risk. Ale jak se u teto prevodovky vyleje cely olej? Mozna jsem blbe hledal, ale nenasel jsem, ze by sel olej komplet vypustit v domacich podminkach🫤

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...