Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zapojeni autoradia Sony, popis ISO konektoru?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim!

Mel bych na problemuviceznale mensi dotaz.

V P306 jsem mel origo radio, ale zakodovane, tak jsem tam koupil nejakeho levneho Panasonica. Vsechno makalo v pohode.

Ted jsem ale poridil novejsi a lepsi radio od Sony a to nejakym zpusobem nedokaze udrzet v pameti provedena nastaveni.

Slysel jsem, ze je treba na konektoru prohodit nejake piny, bohuzel nevim jake. Poradil byste nekdo, jake konektory prohodit a kam? Pripadne nemate nekdo popis tech konektoru?

Predem mockrat diky!

Odesláno

Já si vzpomínám, že jsem měl něco podobného (taky sony) a po každém vypnutí se to resetovalo - pak jsem uštípnul nějakej drát a bylo to...jenže už tě nepovim jakej. No byli tam: žlutej, červenej - to je jasný, pak černej kostra, pak páry do repráků, tak možná to byl modrej...zkus modjre přerušit. Ale jak říkám, už je to dlouho. Měl jsem to rádio normálně v autě, pak jsem ho prodal kamarádovi do Fábie a tam mu to todle dělalo. Hodně štěstí a dyžtak sem napiš, jak si to vyřešil...:papa

Odesláno

no pokud jsi si koupil nové sony tak ty to vždy měli hodně dobře nakreslené v návodu :mrk jinak ten pin na prohození býval kousek za nim na kabelu jako samostatnej konektor s dvojdírkou a ten se prohazaoval aby šlo rádio bez klíčku nebo jen pře klíček.

Odesláno

Zdravim!

Diky vsem za rady! Poradne jsem si pak precetl navod (k instalaci) a bylo jasno ... :o)

Rozsekl to prave obrazek na posledni strance (viz ten od chucka11), kde bylo uvedeno, ze je mozne prepojit kabely k trvalemu napajeni.

Mel jsem asi pred rokem jine radio od Sony a tuhle vychytavku uz primo na kabelech nemelo, musely se natvrdo menit piny v konektoru, takze me vubec nenapadlo, ze by to slo takhle snadno ...

Nicmene je fajn, ze to tak je a muj problem je tim vyresen. Jeste jednou mockrat vsem diky!

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Ale zapomněls napsat že je žlutej :roker:D

ty potvůrko :D

žlutá není podstatná :roker duležitá byla ta část že je to jamostatnej konektor který je na drátech za ISO konektorem, je tam jedinej a na barvě nezáleží :aut

....kdyby lidi četli návody, ušetřili by si problémy :D:D:D

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Prosim podarte, v servise Peugeot mi namotovali autoradio sony so zapojenim, ze ak nie je klucik minimalne v polohe 1, tak radio je mozne zapnut.

Taktiez v navode som objavil obrazok ako dodal chuck11 s moznymi zapojeniemi a/ b/ a c/.

Ak by som chcel aby bolo mozne pustit radio aj v pripade ak by nebol klucik v zapalovani, ktoru variantu mam zvolit ?

Moja predstava o zapojeni:

- je mozne zapnut radio aj bez klucika v zapalovani

- ak vyberiem klucik zo zaplovania, radio sa vypne a je ho mozne opatovne zapnut bez vlozenia klucika

Odesláno

k tomu obrázku:

a) je spínané tedy rádio jde jen přes klíček

b) je pouze pro některé vozi co mají prohozené ty dva kable už od výroby (tedy jakoby špatně zapojenej konektor), a funguje jako a)

c) je trvalé napájení tedy rádio funguje nezávisle na klíčku

nehledejte v tom žádnou složitost, vpodstatě je to tak že do rádi jdou 2 plus kable jeden napájí pamět a druhy jde bud přes klíček (rádio jde pouze s klíčkem) nebo nejde přes klíček a rádio jde pořád.

Odesláno
Původně zaslal: branol

Moja predstava o zapojeni:

- je mozne zapnut radio aj bez klucika v zapalovani

- ak vyberiem klucik zo zaplovania, radio sa vypne a je ho mozne opatovne zapnut bez vlozenia klucika

to první jde (zapojení c)

to druhé nejde, klíček funguje jaky vypínač proste zapnuto nebo vypnuto ale nelze jím pouze vypínat

Odesláno
Původně zaslal: branol

Pozeral som zapojenie mojho autoradia, je zapojene podla volby A/ , zial po ulozeni stanic a vypnuti radia sa frekvencie stanic neulozia

teško říci když nevíme co je to za rádio, ale bud to to může být právě tím prohozením paměti a napájením nebo některá rádio mají funci ukládání/neukládání nastavení v menu, nebo u některej rádií si to pamatuje jen při \"c\"

Odesláno

Uz som tomu prisiel na koren, stalo za ze u predajcu auto-alba v Bratilsave asi autolektrikar mal zly den, zlty kabel nebol pod napatim - zle zle zapojenie ISO connectora.

V jednej firme http://www.autotop.sk/ len nad zapojeni autoradia krutili hlavou, aspon ze som platil len zanedpatelnu ciastku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...