rass76 Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 Zdravim, nedorazilo nekomu taky svolavacka MYC, nevim jesti do toho jit anebo ne, auto mam od roku 2018, najete 140tis, zadne problemy so sw, adblue, dpf, tak jen aby jsem si nepohorsil. Co myslite jit do toho anebo ne ? => svolávací akce se týká aktualizace SW řídící jednotky motoru neboť by se mohlo stát, že: "se poruchová kontrolka MIL (Malfunction Indicator Light) nerozsvítí při poruše diagnostického systému selektivní katalytické redukce (SCR) a/nebo filtru pevných částic (DPF)." Dikes, R. Citovat
martinecondrej Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 jo také mám tuhle svolávačku a rozhodně na ní nejdu. Bylo mi vysvětleno, že to je kvůli přísnější kontrole adblue. Beru to spíš jako výhru, že to mám benevolentnější Citovat
RichVa Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 Já tam byl se dcery 2008 s motorem 1.5 Hdi z roku 2019 dneska - tak nevím, jestli jsem neudělal chybu. Má najeto necelých 70 tis km zatím bez problémů. Pocitově se při jízdě zpět nic nezměnilo (spojil jsem to se zařizováním v Praze takže cesta 110 km). Citovat
martinecondrej Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 Tak na 2008 mohlo jít o něco jiného. Citovat
ChouLu Odesláno 3. září 2025 Odesláno 3. září 2025 pokud je to MYC tak u všech Peugeotu je to to samé Nicméně to jen snižuje citlivost, aby neustále nesvítila závada... RichVa a OK406 ohodnotil 2 Citovat
martinecondrej Odesláno 3. září 2025 Odesláno 3. září 2025 (upraveno) jo tak to je dobrým směrem. Technik v Opelu to přirovnal k dieselgate u koncernu . Nicméně stejně na to nepůjdu. Až se objeví závada U Opelu mám název svolávačky takto: KT2: SW ECM aktualizace SW ECM Upraveno 3. září 2025 uživatelem martinecondrej Citovat
rass76 Odesláno 10. září 2025 Autor Odesláno 10. září 2025 On 9/3/2025 at 9:19 AM, ChouLu said: pokud je to MYC tak u všech Peugeotu je to to samé Nicméně to jen snižuje citlivost, aby neustále nesvítila závada... Takze myslis ze svolavacka ma zmysel i u auta s roku 2018, ktore nema zadne problemy ( nejete 130t), adblue stale puvodni, vsechno okej, aby jsem si nahodou nepohorsil /// Citovat
LuBosch78 Odesláno 10. prosinec 2025 Odesláno 10. prosinec 2025 Dnes jsem byl na svolávačce - přehrání SW motoru. Říkali že to ani nepoznám. Ale subjektivně mi přijde, že se motor méně vytáčí a dřív řadí. Možná jen můj pocit během 20 km jízdy z5 domů. Jinak nic. Jo a před akcí mi přestalo fungovat start/stop, který se jen rozsvítil, ale motor běžel dál. Nyní je zase plně funkční a motor zhasíná. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. prosinec 2025 Odesláno 10. prosinec 2025 když svítí kontrolka a motor běží, není splněna některá podmínka--třeba málo zahřátý motor , koukni do návodu, na tohle by přehrání SW nemělo mít vliv Citovat
LuBosch78 Odesláno 11. prosinec 2025 Odesláno 11. prosinec 2025 (upraveno) Vím jak funguje start/stop a dělalo to samozřejmě i na zahřátém motoru, jinak bych to nezmiňoval Ještě chci proměřit baterii, pokud by to znovu přestalo fungovat, zda už neodchází. A taky si z druhého auta dát do zapalovače usb dobíječku s voltmetrem a průběžně sledovat hodnoty. Upraveno 11. prosinec 2025 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
martinecondrej Odesláno 11. prosinec 2025 Odesláno 11. prosinec 2025 (upraveno) jo u mě kontrolka bliká (nejsou splněny podmínky), když motor vypne tak vždy svítí. Ještě na to má vliv i venkovní teplota, takže pod -3 už nevypíná. A vypíná i na studeném motoru, mám 20 metrů od garáže křižovatku, která to spolehlivě prověří. Většinou po startu mám i minutu na displeji krásný znak Opel, takže nestihnu deaktivovat Upraveno 11. prosinec 2025 uživatelem martinecondrej Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.