Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P407 diag code P1335 - neznama poloha vackovych hridelu

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj

Na me P407 coupe 3.0 V6 benzin jsem dneska na diagnostice objevil tuto hlasku.

P1335 coz je podle nazvu neznama poloha predniho nebo zadniho saciho hridele.

Byla to nahoda, jelikoz motor jede v poradku (aspon mi to tak prijde). Spotreba mezi 9-10L kombinovana, takze taky ok.

Mate zkusenosti s touto hlaskou?

Co jsem googlil, tak by to mel byt asi jeden ze snimacu polohy vackoveho hridele. Nechapu ale, proc diagnostika nepozna, zda je to predni nebo zadni vackovy hridel, kdyz ma pro kazdou saci vacku cidlo zvlast ???

Zatim jsem teda chybovou hlasku smazal, ale tipuju, ze ji brzo uvidim znovu 😀

Diky za rady

Tak po vymazani hlasky a ujeti cca 200km zatim nic.

Zpetne si vybavuju, ze pred tydnem se mi motor pri pridani plynu trochu cukal, ale pak jsem to protahnul a prestalo to. Myslel jsem, ze to byla necistota v benzinu, ale asi to byla tato chybova hlaska. No uvidime.

Co jsem tak googlil, tak nejpravdepodobnejsi porucha k teto hlasce muze byt:

1.Spatny senzor polohy vackoveho hridele

2.Solenoid, ktery ovlada polohu Vacky - VVT

3. Spatna poloha vacky(serizene rozvody)

Tak uvidim, jestli se objevi znovu nebo ne...

IMG_20250820_150203.jpg

Upraveno uživatelem longstarr
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak pisu update. Vymenil jsem senzory vackovych hridelu, coz mi poradil jeden chlapik na mezinarodnim peugeot foru.

Bohuzel hlaska je tam porad... 

Mam i pocit, ze auto malo tahne v nizkych otackach...

Zkousim ted lambda sondu, ktera ma 190k km, i kdyz pochybuju, ze to bude tim.

Pak asi zkusim jeste solenoidy, co ovladaji variabilni casovani vacek a pak uz jen udelat rozvody 😀

Ale jinak vubec netusim a menim naslepo...

No tak jeste po kratkem pokecu s AI to vypada, ze by to mohlo byt spojene s VVTi technologii.

Takze zkusit vymenit jako prvni solenoidy, co ovladaji vacky.

Akorat na mou motorizaci se nedaji sehnat.

Nevite, jeastli se daji solenoidy nejak repasovat?

Mozna by mohlo stacit je proplachnout benzinem?

Odesláno (upraveno)

Solenoidy zbytečně neměň. V prvé řadě je otestuj v diagnostice jestli cvakaj. Pak je můžeš zkusit vyndat a zkontrolovat jestli ns nich není bordel, vyčistit, vrazit zpátky a uvidíš. (u 807 mi to pomohlo) Nicméně pokud budou ventily čistý a cvakaj, spíš jim nic nebude. Problém může být i v samotných nastavovačích na vačkách, vačce, nebo jen kabelech, rozhozených rozvodech

Kód pro ventily 1920 HE. Sehnat se dají (něco málo přes 4k kus) originály, případně na Amazonu za 2k kus. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Dekuji.

Ten test solenoidu udelam klasicky pres "test akcnich clenu" v ridici jednotce motoru?

Uslysim cvakani bez vymontovani solenoidu?

Na internetu jsem se dival a stejne se solenoid na moje auto neda sehnat a kdyby ano, tak jen original 7 litru za kus a ten neni skladem. Nebo na aliku za 200,- 😂

Jak proverit kabelaz. Nevite, kde sehnat elektricke schema? resp. jak zjistit, kam vede druha strana kabelu od cidla vacky, abych promeril odpor 🤔

A jeste jedna zajimavost. AI mi rika, ze rachtani motoru, ktere uz na aute je cca poslednich 70.000 km, muze byt zpusobene prave vadnym solenoidem nebo kolem na vacce. Prijde mi jako blbost, ze se objevi hlaska v diagnostice az po 70k km. Takze toto budou asi hydrostely a nemelo by souviset. Nebo se pletu?

Odesláno

Jestli ti to rachtá, tak buď solenoid správně neřídí tlak oleje, ale spíš je v pejru nastavovač, u V6 na to trpí. 
Jak jsem psal, z FR lze objednat origo solenoid za 4 litry nebo druhoška z amazonu za 2k.
Na pinu 3 u VVT by po zapnutí klíčku mělo být cca 5V
1 je kostra
2 vede na pin 1352, bohužel ti nepovím konektor, nemám přístup do ofiko PSA dokumentace. Můj program říká konektor Z pin B2. Když půjdeš po barvě, najdeš to.
A5AB9508-E727-4676-8ED9-6896996AB6DA.png.491c8f72667ec415e15afeeb6be7e06f.png

Odesláno (upraveno)

Dekuji.

Zkusim promerit cidla vackovych hridelu.

Pak promerim a vycistim Solenoidy.

Jestli to nepomuze, tak vymenim Kola na vackach. Spravne to je asi ten nastavovac o kterem pises?

Jinak v diagboxu jsem test solenoidu nemasel. Pouze mereni hodnot vackovych hridelu a to mi haze nejake prapodivne hodnoty. Jedna vacka kolisa nekde mezi 32 - 36 za studena a druha pevne drzi 35. Navic to ukazuje nejake silene cislo u otacek 😄... Tak nevim, jestli z toho neco vyvozovat...

Dam vedet, jestli neco zjistim🙂

Odesláno (upraveno)

Dneska jsem to meril multimetrem. Na obou halovych sondach jsem nameril napeti cca 5V. Coz, by melo byt asi ok. Bohuzel jsem nebyl schopen zmerit kabel 2. To by mel byt kabel, ktery neni spojeny se zemi a posila signal ze sondy do ECU motoru. Ty patice na druhe strane jsou totiz delane tak, ze se proste nedostanu na ten kabel.

Patice na solenoidech ukazovaly cca 2,5V po otoceni klicem. Takze doufam, ze zkrat nikde neni. Ale google mi rika, ze je to malo a melo by to byt aspon 8 voltu. Ale neverim, ze tam bude problem v kabelazi. Vsechno je na pohled ok a mohla by to byt akorat pojistka...

Jen fakt netusim, jak zmerit ten konektor c.2 (prostredni) na halove sonde...

Nekde jsem videl, ze chlapik solenoid vytahnul z motoru a pripojil ho natvrdo na baterku a zkousel, jestli cvaka. Muzu to takto vyzkouset?

IMG_20250903_175540.jpg

IMG_20250903_175532.jpg

Odesláno (upraveno)

No musel bys buď sehnat jehly na multimetr (nebo použít obyč jehlu na šití) a nebo ten velký konektor od ecu rozebrat a odsunout ten modrý bazmek. 

Jo, dá se to tak vyzkoušet. Odpoledne když budu mít chvilku mrknu kde jsem to tehdy kontroloval. Bohužel k těm úhlům víc neporadím, takhle zběhlý nejsem. 

Odesláno

Tak jsem dneska konecne vsechno poradne rozebral a zmeril.

Vsechny kabely jsou ok a bez zkratu.

Do patice jsem se nakonec dostal jehlou na siti pridelane k jehle multimetru🙂

Viz fotky.

Meril jsem napeti na solenoidech, hodnoty skacou mezi 3-12V, takze bych rekl, ze to je ok. Viz odkaz na videa.

Jelikoz hydnoty nedrzi konstantne 12, ale skacou, tak myslim, ze i Halovy sondy posilaji signal...

Solenoidy jsem vytahnul, byly celkem pekne ciste.

Pripojil jsem je na baterii a oba cvakaji a chodi. Odpor je na nich taky Ok.

Obavam se tedy, ze budu muset vymenit ty kola na vackach 😐

IMG_20250906_170904.jpg

IMG_20250906_171138.jpg

Odesláno (upraveno)

Nejdřív vyndej čidla vaček a jukni jestli jsou obě vačky natočený stejně. Potom bych zkontroloval časování, zbytečně neměň díly za X tisíc když nemáš jistotu že to pomůže... 

Odesláno

Jak poznam, ze jsou ty vacky natocene stejne? Je tam nejaka drazka, ktera je vzdy ve stejne poloze pri thasnutem motoru? 🤨

Casovani zkontroluju asi jen tak, ze musim az na rozvody a znovu to seridit coz?

Jen jsem si chtel usetrit cas, kdyz uz to budu mit vsechno dole, ale je to silena darda za ty dily, jak rikas ☹️

Odesláno (upraveno)

Jo, je tam takovej zářez, od oka by to mělo jít +- poznat.
Rozkrytovat rozvody, zaaretovat a uvidíš, jestli nejsou o zoubek mimo.
Ve výsledku taky může kravit čidlo na klice a takhle blbě to hlásí...
image.thumb.png.47c68acd0410e03d7265f86eecf1c5a9.png

Odesláno (upraveno)

Diky. Tak to jeste udelam jako posledni pokus, nez spustim nakupni horecku😂

Asi blbej dotaz, ale ty vacky u V6 musi byt stejne natocene? A jestli nejsou, tak teda bud skocil rozvod o zoubek nebo prave ten nastavovac nechodi a spatne nataci vacku. Je tak?

Mam i ted posledni dobou pocit, ze to netahne v nizkych otackach a rozjede se to poradne az 3500+, ale jinak startuje zhasina krasne okamzite.

No a uz x let mi to pri startovani za studena rachta jak diesel 1-2 vteriny, coz by mohl byt nastavovac, ale ja celou dobu ziju s tim, ze to jsou hydrostely😐

A v neposledni rade mam pocit, ze citim z motoroveho prostoru jakoby spalenou gumu nekde od rozvodu. Ale opravdu uplne minimalne, tak me nenapadlo si to spojovat.... 

Uz zacinam byt asi i paranoidni. Tak uvidim, co tam holt najdu...

jooo a posledni dulezity dotaz. Kdyz budu uz mit kryty dole(pripadne i remen), muzu nejak otestovat nastavovace, jestli jsou OK? Treba rukou pootocit nebo neco takoveho?

Odesláno (upraveno)

Pocit to být nemusí, protože pravděpodobně nefunguje VVT. 

No na FR fóru psali že jo ale toť otázka :myslim stejně tak jsou prý případy, kdy se ten konec na vačce protočil a blbě to pak snímá, nebo že kolísá tlak oleje a ventil správně nenastaví vačku... 

Úplně na féra, nebylo by lepší zaject do servisu, kde by na to mrkl někdo znalý? 

Odesláno (upraveno)

Jasne. Servis by byl nejjednodusi reseni. Ale na rovinu, tento motor neni zrovna nejznamejsi a myslim, ze mechosi s tim moc zkusenosti nemaji.

Navic je docela mozne, ze mi vymeni oba nastavovace vcetne solenoidu a stejne to nepomuze 😂 a necham mu za to ranec.

Primo na tomto aute uz jsem mel remen dole a na starsim typu V6 jsem uz delal rozvody. Vlastne i s vymenou ventilu 😂

Ale co si budem nalhavat, taky me to i bavi☝️😄

Dekuji moc za rady. Zkusim kouknout na to nastaveni vacek, pak na rozvody.

https://frenchcarforum.co.uk/forum/viewtopic.php?t=50025

Tady to byl praskly zub vacky. Snad na tom budu lepe 😄

Odesláno

Ne že bych to nechápal, řešil jsem podobnou kravinu na své 307, blbě startovala, dusila se... X servisů nevědělo, já nad tím strávil času, díly se měnily jak na běžícím páse, vše v diag Ok. Nakonec jsem zjistil, že na to byla vydaná oprava v podobě SW ecu.

Odesláno

Jojo. Presne jak pises. Muze to mit milion pricin a diagnostika holt neni zazracna.

Jeste jsem uvazoval, ze muzu sundat kryty vacek a juknout na ne fyzicky bez sundavani rozvodu. Mam jeste doma silikon z letoska, kdy jsem pretesnoval olejovou vanu. Jestli nic nenajdu a nepomuze ani znovu nacasovani remene, tak asi zkusim ty nastavovace a vic s tim laborovat nebudu. 2x maxgear by vysel kolem 7 litru...

No holt uvidim. Zatim by to fakt davalo smysl v kombinaci s tim klepanim pri startech.

Odesláno

No tak dneska po 20 km jizde z motoru smrad spalene gumy a sel videt i trochu kour nekde na strane u rozvodu. Takze s autem ted nemam odvahu jezdit, ale co nejdriv musim kouknout na ty rozvody. Mohla by zadrena vodici kladka zpusobit hlasku P1335? Teoreticky asi jo, jestli to kvuli tomu preskocilo o zoubek?

Odesláno

Nevite prosim nekdo, jakou sirku maji mit aretacni koliky? Marne si pamatuji, ze jsem pouzival misto toho vrtak 8mm, ale potrebuji si to overit.

Original pripravek je:

Camshaft setting rods (-).0187-B

Screenshot_2025-09-09-23-02-56-518_com.android.chrome-edit.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...