Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj ja sa chcem spytat ja ma cca 70000 km ale prevazne len mesto a mam tam hlasku unblock diesel filter, to znamena, ze mam upchaty fap

Alebo ma niekto skusenost s tymto? Vie mi poradit?

Dakujem

• O 2 týdny později...
Guest Šindy 307 SW 125 kW
Odesláno
Původně zaslal: papo

Původně zaslal: Leos

Kudy se to teda dolévá?

http://www.hakbus.eu/FAP/

[upravil dne 9/1/09 papo]

Hezký návod, tak uvidim až to budu dělat. Mám najeto 49000.V kolika jsi čistil filtr?

Odesláno

Ohladne toho navodu, Tak som pytal ludi co si o tom mysli. A povedali, ze je to hlupost. Nema to zmysel. A to som sa pytal mechanika z peugeotu. Ale aj ´fajsmekrov´co vozia francuzov. Akurat mi napojil auto na pc a spustil tam regeneraciu fap filtru. Ale aj tak je to otazka casu kedy ho budem musiet menit. :myslim

Odesláno

Začala mi svítit kontrolka autodiagnostiky motoru a na displeji \"antipollution fault\", ale auto jezdí beze změny, tak podle vašich příspěvků mě asi čeká návštěva Peug.serv., že ano.

Odesláno
Původně zaslal: Matino

Ohladne toho navodu, Tak som pytal ludi co si o tom mysli. A povedali, ze je to hlupost. Nema to zmysel. A to som sa pytal mechanika z peugeotu. Ale aj ´fajsmekrov´co vozia francuzov. Akurat mi napojil auto na pc a spustil tam regeneraciu fap filtru. Ale aj tak je to otazka casu kedy ho budem musiet menit. :myslim

Podle mýho pokud se ti bude pravidelně provádět REGENERACE,nebude mít tu možnost ucpat se až do té míry,že ho bude třeba vyměnit.Takže si to hlídej.Regeneraci poznáš na jízdě.Mírně jako by autí cukalo.V tu chvíli ho musíš protáhnout a jízdu nepřerušovat.Jinak se ti proces vypalování přeruší a postupně se filtr ucpává.

Odesláno

Filter postupne ucpáva samotné aditívum cerín, ktorý pri vypaľovaní nezhorí. Pravidelná samovoľná regenerácia odstaňuje iba sadze a nezabezpečí nekonečnú funkčnosť filtra. Raz sa bude musieť kvôli tým zvyškom aditíva aj tak vymeniť.

Odesláno

Taky čekám že se ozve,ale díky bohu zatím musim zaklepat.Hlídám si REGENERACI a zatím při 150 tis. OK :super.

Jo musim doplnit ve 130 tis. dolití ADITIV.

[upravil dne 11.1.2009 sekaj]

Odesláno

Elektronika v autě je nastavena tak, že se sama přihlásí o výměnu FAPu. Nejdřív to začne hlasit \"antipollution fault\", a pokud se s tím delší dobu nebude nic dělat, tak se po čase hodí do nouzového režimu a stejně nic jiného nezbyde, než FAP vyměnit. Takže nějaké proplachování stejně nemá význam.

Když se mění FAp, tak se auto po výměně musí napíchnout na diagnostiku, kde se nastaví další interval pro výměnu (dle typu motoru interval 80 tis km, 110 tis km a tuším, že nejnovější motory mají 160 tis km)...a můžete s tím dělat co chcete stejně se výměně nevyhnete....

Odesláno
Původně zaslal: domav

Elektronika v autě je nastavena tak, že se sama přihlásí o výměnu FAPu. Nejdřív to začne hlasit \"antipollution fault\", a pokud se s tím delší dobu nebude nic dělat, tak se po čase hodí do nouzového režimu a stejně nic jiného nezbyde, než FAP vyměnit. Takže nějaké proplachování stejně nemá význam.

Když se mění FAp, tak se auto po výměně musí napíchnout na diagnostiku, kde se nastaví další interval pro výměnu (dle typu motoru interval 80 tis km, 110 tis km a tuším, že nejnovější motory mají 160 tis km)...a můžete s tím dělat co chcete stejně se výměně nevyhnete....

Je tu spústa príspevkov, kde prepláchnutie pomohlo. Navštíviť diagnostiku treba len po doplnení aditíva na nastavenie hladiny na plnú.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: domav

Je tu spústa príspevkov, kde prepláchnutie pomohlo. Navštíviť diagnostiku treba len po doplnení aditíva na nastavenie hladiny na plnú.

Ale na jak dlouho propláchnutí pomohlo???

Odesláno

Co sa tyka preplachu, ja tomu neverim. Lebo samotny fap ti upcha cerin. V peugeote ho repasuju ale to je specialnou chemickou cestou. A ta elektronika sa neda oklamat. Niekto sa to uz aj pokusal prevrtat, ale neda sa to. lebo tam kontroluje tlak na zaciatku aj na konci a ked zisti , ze je pokles tlaku tak ta to da do nudzoveho rezimu.

Ten preplach a doplnenie cerinu ta stoji peniaze. A otazka na ako dlho ti to vydrzi.

Ono sa podla mna oplati, ked sa konci jeho zivotnost sem tam ho treba zregenerovat cez pc. A tym sa urcite predlzi jeho zivotnost.

Odesláno

Si v omyle, preplach skutočne pomáha na ako dlho je otázne. Nič také ako interval výmeny fapu si elektronika nepamätá. Prečo by potom mal každý ináč? Prerazenie fapu tiež pomáha. Ale sa musí trafiť správna veľkosť otvoru inak nebude žiadny rozdiel tlakov ak je otvor priveľký a to elektronika vyhodnotí ako chybu a nie ako píšeš. Myslím že ti aj niekto písal že veľkosť diery by mala byť okolo 1,5 cm.

[upravil dne 11.1.2009 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Si v omyle, preplach skutočne pomáha na ako dlho je otázne. Nič také ako interval výmeny fapu si elektronika nepamätá. Prečo by potom mal každý ináč? Prerazenie fapu tiež pomáha. Ale sa musí trafiť správna veľkosť otvoru inak nebude žiadny rozdiel tlakov ak je otvor priveľký a to elektronika vyhodnotí ako chybu a nie ako píšeš. Myslím že ti aj niekto písal že veľkosť diery by mala byť okolo 1,5 cm.

[upravil dne 11.1.2009 AnotherOne]

Vím o čem mluvím, propláchl jsem FAP, pomohlo to na cca 1500 km a nic jiného jako výměna mě nečekalo.

Ale nebudu nikoho přesvědčovat, každý si to asi musí vyzkoušet sám a potom mi dá za pravdu.

Odesláno

ale i Peu-servisy (ale nejen) nabízejí \"renovované\" FAPy za poloviční cenu - tedy ty \"propláchnuté\"

Taky pochzbuji, že tam je nastaven interval - jestli se nepletu např. Olda jezdil dlouho přes výměnu a já ho měnil při 120t. a mám 144t a zatím se neozval (klepu na dřevo;))

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...