AlBunda Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 (upraveno) Zdravim, po rocnim automobillovem pustu jsem si opet koupil auto a skoncil zase u Peugeota. Nechtel jsem trivalec, nechtel jsem AdBlue a zadnou jinou baterii v aute nez tu 12V. Naskytla se dobra nabidka. P508 SW Puretech 180, datum vyroby 24/07/21, takze jeden z poslednich 4 valcu bez hybridu. Vykon - klasika 180k, kroutak dle doboveho ceniku uz 300Nm. Najeto 21 250km. Vybava Allure, Full-LED-Paket, Easy-Pakut plus a vyhrev sedacek. Cena? V roce 2016 jsem si za tu cenu koupil nove, dnes 3,5 roku stare. Kdyz to porovnam s predchozim P508 sedan BlueHDi 150 2016. Benzin=jasne ticho:-) Bozska packa tempomatu je zpet. Prevodovka, pokud chci nejakou pruznost a vykon v normalnim rezimu, tak se automat namaka a ja se nacekam. V tom byl lepsi manual u BlueHDi 150, tam to vsechno zvladl 6.st od 110km/h bez podrazovani:-) Dale podtaceni automatu se mi nelibi, takze to resi manualni rezim, ale u neho pak clovek casem zapomene radit. A nebo sportovni rezim s lehkou nohou, to se otacky drzi mezi 2000-3000ot. Podvozek je tuzsi a presnejsi. Predchozi model byl o neco pohodlnejsi, plavnejsi. Prostorove je interier tesnejsi, a to i sadacky, nicmene pro me jeste vyhovujici. Spotreba. Po 1856km (z toho 1400km dalnice) mam prumer dle aplikace 6,4l/100km. Diesel po 154tkm dle tankovani 5,74l/100km A co mi na aute chybi? Misto toho parkovaciho asistenta, ktereho jsem jeste nevyuzil a nevyuziju, tak meli dat ACC tempomat. Dalsi negativum je klimatizace. Ovladani pres displej, nelze urcit zvlast proudeni vzduchu pro ridice a spolujezdce. Vetrak mi prijde hlucnejsi Parkovaci kamery katastrofa, ale lepsi nez nic. Obcas bych rad pri pakovani aktivoval rucne tu predni. Chybejici teplota motoroveho oleje. Sice se da nastavit v budicich profil Osobni, nicmene se mi tam zadne teploty nezobrazi. EDIT, tak nakonec jakysi graf teploty oleje ,bez ciselne hodnoty se ukazuje. Vsiml jsem si toho ciste nahodou. Upraveno 2. září 2025 uživatelem AlBunda kemo, Rikic339, RichVa a 10 další ohodnotil 13 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 tak ať ti to jezdí bez problémů a s autem jsi spokojený Citovat
Zabak22 Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 před 2 hodinami, AlBunda napsal: A co mi na aute chybi? Misto toho parkovaciho asistenta, ktereho jsem jeste nevyuzil a nevyuziju, tak meli dat ACC tempomat. ACC nemáš? Veď v nárazníku máš radar aj kameru na čelnom okne, a ak tam aj tak nie je, tak stačí vymeniť len jednotku abs . Citovat
AlBunda Odesláno 6. květen 2025 Autor Odesláno 6. květen 2025 (upraveno) ACC nemam. V narazniku je jen "zaslepka". Jinak kdyby slo dodelat ACC, tak by to bylo super. Upraveno 6. květen 2025 uživatelem AlBunda Citovat
AlBunda Odesláno 9. květen 2025 Autor Odesláno 9. květen 2025 (upraveno) Diky, no prvni zavada po 3tkm na svete. Zvuky od predni napravy. Ani kovove, ani plastove. Nejvic to dela pri nizsich rychlostech a rovnem asfaltu. Podezreni jsem mel na dolni kryt motoru po vymeene oleje, ale co jsem hledal ponetu, tak asi ulozeni tlumicu? Upraveno 9. květen 2025 uživatelem AlBunda Citovat
chuck11 Odesláno 14. květen 2025 Odesláno 14. květen 2025 Pěkný kousek, ale nafta je nafta Medvěd ohodnotil 1 Citovat
AlBunda Odesláno 1. červenec 2025 Autor Odesláno 1. červenec 2025 Ze dneska zajimava zavada. Venku 33c, 40km jizda po dalnici, pak jsem se motal asi 10min krokem po sidlisti, jedu zpet, chci to v pripojovacim pruhu na dalnici rozjet a ono skoro nic. Jak kdyz si turbo vzalo dovolenou. Nefungoval tempomat. Zadna kontrolka, zadne divne zvuky od motoru.... Kdyz jsem po 40km dorazil dom, motor jsem vypnul/zapnul a vse OK. A k me smule, s obyc ELM diagnostikou se uz nelze k RJ pripojit...... U predchozi 508 s diag nebyl problem, tedy do doby, nez jsem v roce 12/23 navstvil autorizak. Pak uz to taky neslo.... Citovat
AlBunda Odesláno 2. srpen 2025 Autor Odesláno 2. srpen 2025 Nove 18" na leto. ozzy56 a kemo ohodnotil 2 Citovat
zstr Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 tak co to bouchani a co ta zavada s tim jak to nejelo? Citovat
Zabak22 Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 Závada s tým, že to nešlo, bude alebo bola na 99 % nejaký problém, pri ktorom sa nerozsvietil check engine. Napríklad mne na 1.6 hdii robilo presne to isté, vadná regulácia turba (solenoid), chyba bola uložená v rj a autu v podstate nič nebolo, okrem toho, že nemalo výkon a nefungoval tempomat. Citovat
AlBunda Odesláno 10. srpen 2025 Autor Odesláno 10. srpen 2025 S tim vykonem motoru se mi to uz nastesti neopakovalo. Naprava lepsi, ale neni to 100% Citovat
HonzaZ Odesláno 13. září 2025 Odesláno 13. září 2025 Jediná možnost jak by se něco nechalo zjistit, tak je origo dia a mrknout do deníku závad. Bohužel nejsem teď v Praze. Citovat
AlBunda Odesláno 6. leden Autor Odesláno 6. leden (upraveno) Spotreba dle tankkovani od koupe a najetych 15tkm je 7,36l/100km. Na zkousku jsem si v lete zaplatil mesic Connected Navigation Pack a uz mi ho zapomneli zrusit. Prijemny bonus. Jediny pretrvavajici problem auta, je to klepani od napravy ci podvozku. Jsou dny, kdy to cvaka stale, jsou dny, kdy je klid. Prijde mi, ze ma to hodne vliv zatizeni vozidla a hlavne kufru.... A pak vlastne jeste neustale zamlzene mlhova a couvaci svetla..... Jinak je to auto radost ridit a clovek se do nej stale tesi:-) Upraveno 6. leden uživatelem AlBunda radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.