jiirgen Odesláno 27. únor 2025 Odesláno 27. únor 2025 Dobrý den, dlouho jsem tu nebyl, neboť jsem na čas opustil značku Peugeot a přiklonil se k Renaultu. Nedávno jsme ale do rodiny pořídili pro ženu vůz 308 1.6hdi, rok 2009. Asi před týdnem začal displej na palubce hlásit potřebu servisu (symbol klíče), ovšem s údajem 1001 km. Hodnota 1001 tam stále "visí", takže předpokládám, že to bude nějaký kód závady a ne kilometry do servisu. Snad nezakládám duplicitní téma. Přesto, že jsem hledal, nikde jsem neobjevil co to znamená. Nevěděli byste někdo? Citovat
MJSytic Odesláno 27. únor 2025 Odesláno 27. únor 2025 Dobrý den, myslím, že je to hledání chyby, kde není. Udělal bych servis dle potřeby a následně bych servisní interval znovu nastavil. 308 hlásí případné chyby v logu událostí v palubním PC. Ten můžete pro jistotu zkontrolovat. Citovat
jiirgen Odesláno 27. únor 2025 Autor Odesláno 27. únor 2025 Děkuji za odpověď. Ovšem je mi divné že ten údaj 1001km je tam stále, i když auto už od jeho prvního zobrazení najelo cca 300km. Citovat
P607Olda Odesláno 27. únor 2025 Odesláno 27. únor 2025 No, teď už víš, že za 701 km musíš do servisu, nebo vyměnt olej. Zkus vynulovat počítadlo oleje - vypnutý klíč, stiskni a drž nulátko tachometru, zapni klíč, čekej. Potom pusť tlačítko a vypni klíč (pořadí nevím). Máš údaj, kdy byla minulá výměna oleje? Cedulka v motoru, záznam? Nebo kam chodili dříve do servisu? Citovat
jiirgen Odesláno 27. únor 2025 Autor Odesláno 27. únor 2025 No bývalý majitel tvrdil, že olej měnil před dvěma tisíci, což tvrdí při prodeji kde kdo. Cedulka u motoru je, ale přečíst to nejde, kdoví od které výměny tam zůstala... Volat mu kvůli tomu a obtěžovat nebudu, prostě olej vyměním a zkusím vynulovat. Někde k tomu mám, i servisku, ale už dlouho do ní nikdo nepsal. Citovat
jiirgen Odesláno 16. duben 2025 Autor Odesláno 16. duben 2025 Myslím, že bych měl ještě dopsat závěr, jak to se záhadným údajem 1001 do servisu bylo. To že tam byl stejný údaj asi 300km zřejmě nebude pravda, žena, která s autem jezdí jen zaznamenale, že tam nějaký servis naskočil, ale postupně tam pak bylo 901, 801 ... atd. A když jsem pak olej vyměnil a resetoval interval, naskočilo tam 15001. Ta jednička na konci tam je, protože je špatný displej a poslední číslo (sedmisegmentova digitální jednotka) nezobrazuje vrchní, spodní a oba pravé dílky, takže tam místo 0 svítí ta 1. Všiml jsem si toho, když jsem přepl na ujetou vzdálenost a na konci byla jen pomlčka (zbytek z trojky zřejmě). Tímto tedy uznávám, že jsem jouda a můj dotaz byl bezpředmětný. pavelu96 a MJSytic ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 16. duben 2025 Odesláno 16. duben 2025 Tak pokud člověk s autem řeší jen takovéto "chyby", je to vlastně sranda Hlavní je, že se záhada vyřešila pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.