Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Mám Peugeot 407 1.6hdi 80kw... asi před 2 - 3 týdny naskočila kontrolka FAP a riziko ucpání filtru.. za 2 dny mám domluvenou výměnu za nový. Dnes jsem ale s autem jel. Z ničeho nic vylitla voda pravděpodobně z víčka nádržky na vodu.. a motor začal mít divný chod jako by jel na 3 válce.. po tom co jsem motor chcipnul uz se neotoci ani.. předtím bezproblémový chod... dekuju za rady.

Upraveno uživatelem Eismen1
Odesláno

Uprav si název vlákna, aby odkazoval na problém. Když se budou všechna vlákna jmenovat podle automobilky a modelu vozu, nebo "Prosim o pomoc", tak na fóru nikdo nic nenajde. 

Tento název odporuje pravidlům fóra bod č.3. https://www.peugeot-club.com/guidelines/ . Pokud nebude název upraven do 24 hod., bude vlákno odstraněno!

Pro rychlé vyřízení použij po úpravě tlačítko "Nahlásit"

Děkuji, že nepřiděláváš práci týmu moderátorů

• Eismen1 changed the title to Z ničeho nic divny chod motoru a už nejede
Odesláno

Havlicek.Lukas No to mne bohužel napadlo taky, ale kamarád me ujistoval že tyto motory na tesneni pod hlavou netrpí..  myslíte že je to opravitelne? Nebo už je to spíše na nový motor?

Odesláno

I kdyby to byla ruplá hlava, tak oprava bude levnější (a každopádně výsledek pak jistější) než koupě jinýho neznámýho motorů někde z vraku

Odesláno
před 15 minutami, Eismen1 napsal:

myslíte že je to opravitelne?

Všeobecně je opravitelné úplně všechno.... Jde jen o to na kolik oprava vyjde a jestli to tím pádem má cenu.... :roker

Odesláno

Hafe - tak když už pán investuje do výměny FAPu, asi má auto pro něj nějakou hodnotu a tak i výměna těsnění pod hlavou nebo hlavy bude asi řešitelná

Odesláno

Tak samo o všem rozhoduje investor.... Ale podle popisu mi to na hlavu samotnou přijde dost rychlé.... A motor už se ani neotočí, tak asi voda ve válci..... Ta nenateče hned tak vlasovou trhlinou.... A pokud je voda ve válci a majitel to zkoušel vícekrát rvát startérem, tak bude s největší pravděpodobností už i ohnutá ojnice.... :roker

Odesláno

Toho jsem se bál.. pokud by to bylo v takovém stavu tak to je na výměnu motoru.  A poslední když se motor ještě trochu točil byl oblak bílého kouře z výfuku takže budete mít pravdu pánové.. ach jo

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak servisak vyndal zhavicky.  Voda z válců vylitala a motor naskočil.. následně zjistil ze jde nafta do vody... nechapu a nerozumím tomu jak to funguje.. myslel že by to mohlo být kvůli egru a nějakém zásobníku.. ma někdo ještě nějakou radu... diky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...