PATaMAT Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Začínám mít velké problémy s LPG typ AG digi.Již několikrát jsem byl s tím v Hradci ve firmě Gera,ale závady přetrvávají.Začalo to tim že byl cítit plyn z motorového prostoru v Geře mi řekly že to nikde neuniká. Přesto jsem nechal vyměnit hadice ke vstřikům.Ještě přišly na to ,že propouští přetlakový ventil na nádrži byl vyměněn.Celková cena opravy včetně natenkování nádrže do plna cca 50 litrů 2950,-kč.Auto se zdálo celkem v pořádku až na to,že po ujetí 360 km došel plyn,což se mi zdá opravdu málo na nádrž.Při očuchání nebyl zjištěn žádný unik.:bojimMůže mi někdo poradit co by to mohlo dělat tak velkou spotřebu? Citovat
Péťa Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Membrány v reduktoru? Nechtělo by to repas? Kdy byly naposledy měněny? Citovat
PATaMAT Odesláno 21. červen 2006 Autor Odesláno 21. červen 2006 Tak to tedy nevým kdy byly naposledy měněny. Citovat
Honzin Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 No a jak jsi přišel na těch 360? Vyjel jsi nádrž nebo dotankoval? Z mojich zkušeností - každá plynárna plní pod trochu jiným tlakem, pokud ti načerpaly 50l, tak to máš nádrž jestli dobře počítám aspoň 60l a tam ten rozdíl při doplnění může být. A natankovali fakt 50? Zkusil bych ještě jednu dvě nádrže a teprve potom dělal závěr. Zkus taky jak to žere na benzín. Citovat
PATaMAT Odesláno 21. červen 2006 Autor Odesláno 21. červen 2006 Zkoušel jsem natankovat do prázné nádrže za 300kč to je 19 litrů plynu a ujel jsem 156 km Citovat
Honzin Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 No, to je celkem dost, zkusil bych co to dělá na benzín, mě se s plynem spotřeba v podstatě nezměnila, ale tu desítku si to vezme, objem mám 1,6 a myslím, že jezdím docela slušně. Pokud jsi tomu trochu šlápl na krk, ani bych se těm 12 litrům moc nedivil. Mimochodem - kde kupuješ LPG za 15,80? Já včera v Tlumačově 13,80 haha! Citovat
PATaMAT Odesláno 21. červen 2006 Autor Odesláno 21. červen 2006 No vy si tam žijete já dnes tankoval v Praze tak tam jsou ty ceny o trochu jiný ale jinak tankuji za 14 kč Citovat
PATaMAT Odesláno 21. červen 2006 Autor Odesláno 21. červen 2006 Původně zaslal: Peta Membrány v reduktoru? Nechtělo by to repas? Kdy byly naposledy měněny? Je možné že má nějakou chybu řídící jednotka která má pak vliv na spotřebu a výkon? Citovat
Jog01 Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 [ Takže k LPG- to, že je cítit se někdy stává, protože letní směs PB v létě 50/50 propad-butan, na zimu se dodává plyn 60/50 kvůli startům v zimě a lepšímu odpařování. Hlavně smrdí plyn, který se vozí z Ruska. Zkus všechny spoje při zapnutým klíčku zkontrolovat mýdlovou vodou štětečkem. To, že ti dali plnou, neznamená že ji naplnili na fest. Tlaková nádoba se plní vždycky jenom na 80% kvůli roztažnosti plynu, někdy včask jsou trochu problémy se zasekáváním plováku, takže je potřeba sledovat, kolik do toho dáš - poznáš to při placení. Většinou se ten plovák uvolní při jízdě.Jinak tlakovky se zkouší ve zkušebně na 98atm, provozní tlak je kolem 20atm, takže bezpečnost je v pohodě. Příkladnš když auto hoří, tato tlakovka pokud je souprava zabudována profi dílnou nebouchne a plyn pouze vyhoří.Jiný to je když někdo jezdí na normální 10kg lahev, ta pak zamrzne, PB pak v poměru se vzduchem 1:10 vytvoří třaskavou směs a je vymalováno. LPG je velmi bezpečné, pokud je namontováno odborně, tolik pojistných ventilů nemá ani benzin.Jo a spotřeba se počítá cca :spotřeba benzinu x 1,2 ... pak je auto dobře seřízené. Občas /cca 1x ročně je třeba na regulátoru tlaku vytočit spodní šroub a nechat vytéct takový černý šlem, který vzniká neodpařitelnými částicemi PB,ale bycha na hadry, protože to už nikdo nevypere a smrdí to jako bolavá noha. Citovat
Jog01 Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 oprava zima 60/40 ......... neumít počítat Citovat
PATaMAT Odesláno 23. červen 2006 Autor Odesláno 23. červen 2006 Původně zaslal: Jog01 oprava zima 60/40 ......... neumít počítat Co tím myslíš? [upravil dne 23/6/06 PATaMAT] Citovat
PATaMAT Odesláno 23. červen 2006 Autor Odesláno 23. červen 2006 Dobře dík.Mě jen poslední dobou zaráží ta spotřeba dnes jsem natankoval opět jen za 300 kč a opět jsem ujel 154 kmJestli dobře počítám vychází mi spotřeba tak kolem 12 litru. Citovat
Péťa Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 Taky jsem měl spotřebu cca 12l. V Geře mi zrepasovali reduktor, od té doby jezdím za 10 Citovat
PATaMAT Odesláno 23. červen 2006 Autor Odesláno 23. červen 2006 Původně zaslal: Peta Taky jsem měl spotřebu cca 12l. V Geře mi zrepasovali reduktor, od té doby jezdím za 10 Na kolik to asi tak přijde? Citovat
Péťa Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 Myslim, že to bylo do 1kKc. Ale klidne si tam zavolej: +420495544524 Citovat
PATaMAT Odesláno 23. červen 2006 Autor Odesláno 23. červen 2006 Já to auto v tý geře už měl dvakrát a na nic mi nepřišly. Citovat
Jog01 Odesláno 26. červen 2006 Odesláno 26. červen 2006 Původně zaslal: PATaMAT Původně zaslal: Jog01 oprava zima 60/40 ......... neumít počítat Co tím myslíš? [upravil dne 23/6/06 PATaMAT] t.j. poměr propan-butan -mísení!!! Citovat
Jog01 Odesláno 26. červen 2006 Odesláno 26. červen 2006 Spotřeba 12 litrů by tak odpovídala zimnímu provozu,měl by jsi jezdil kolem 10l.Je možné, že máš špatně seřízený volnoběh,je tam takový šroub po straně, kterým se to dá seřídit,ale je hodně citlivý.Repase spočívá v tom, že reduktor se vyčistí v acetonu,vymění se obě membrány, jak vysokotlaká/ta menší/ tak nízkotlaká /slabší a větší, někdy se mění i pružinky. Celý set na repasi je kolem 500-600 Kč + práce, takže ten litr je přiměřený, ale nejsem si jistý, že to bude tím,i když by mohla být příčina v té nízkotlaké části, kde nedovírá ventilek - má vymačkanou přítlačnou plošku na gumě a může tam pak jít více plynu /to pak je i trochu cítit plyn při volnoběhu, /je slyšet i malé syčení/t - to pak většinou zvedne otáčky volnoběhu a při akceleraci to střílí do výfuku.Je pravda, že tento typ neznám ,montoval jsem Hartoga,BRC ,Lovato,Comex,ale princip i konstrukce jsou si podobné jako vejce vejci, jen některé jsou složitější konstrukčně. Jinak membrány měním po cca 100000km. Citovat
PATaMAT Odesláno 26. červen 2006 Autor Odesláno 26. červen 2006 Oni když by to připíchly na ciagnostiku tak by to měly poznat co tomu je nebo se pletu? Citovat
Ferry Odesláno 26. červen 2006 Odesláno 26. červen 2006 Původně zaslal: Jog01 Spotřeba 12 litrů by tak odpovídala zimnímu provozu,měl by jsi jezdil kolem 10l.Je možné, že máš špatně seřízený volnoběh,je tam takový šroub po straně, kterým se to dá seřídit,ale je hodně citlivý.Repase spočívá v tom, že reduktor se vyčistí v acetonu,vymění se obě membrány, jak vysokotlaká/ta menší/ tak nízkotlaká /slabší a větší, někdy se mění i pružinky. Celý set na repasi je kolem 500-600 Kč + práce, takže ten litr je přiměřený, ale nejsem si jistý, že to bude tím,i když by mohla být příčina v té nízkotlaké části, kde nedovírá ventilek - má vymačkanou přítlačnou plošku na gumě a může tam pak jít více plynu /to pak je i trochu cítit plyn při volnoběhu, /je slyšet i malé syčení/t - to pak většinou zvedne otáčky volnoběhu a při akceleraci to střílí do výfuku.Je pravda, že tento typ neznám ,montoval jsem Hartoga,BRC ,Lovato,Comex,ale princip i konstrukce jsou si podobné jako vejce vejci, jen některé jsou složitější konstrukčně. Jinak membrány měním po cca 100000km. jezisi firma Comex Jihlava a jeji majitel pan Kozlik tusim, to uz je veeeelka historie nedavno jsem vyhazoval ten vyparnik a tlakovou nadrz, ktera jeste jezdila v ziguliku, do srotu.Tenkrat jsme to museli na prikaz policie CR asi po dvou letech provozu vymontovat, pac firma Comex mela nejaky neplatny homologace, to uz je minuly stoleti No postrehy ktery pises jsou sice dobry a pravdivy, ovsem plati tak pro favority, felicie a auta ktera maji tyhle starsi systemy se smesovacem. Tady byla spise rec o systemu DGi od AGsystems, ktery ma vlastni ridici jednotku a elektromagneticky rozdelovac plynneho LPG pro kazdy valec zvlast, u tohodle systemu sice jeste zustal vyparnik, lec volnobeh uz se na nem nesteluje sroubkem (jak jsem psal, ma to vlastni ridici jednotku, ktera ma v sobe datovou mapu a podle udaju z lambda sondy, MAP senzoru a dalsich cidel vypocitava mnozstvi LPG, v podstate tahle ridici jednotka pri prepnuti na LPG odpoji originalni benzinovou a prebira jeji funkci ) a vypustni sroub na kaly z LPG uz taky nema, membrany se meni zhruba po 50 000km Ja s timhle DGi jezdim na moji 406 1.8 16V za 9.2-10 litru, zalezi jak moc to honim, dostal jsem se jednou i na 8l ale to jsem jezdil fakt opatrne, dlouhodoby prumer za posledni 4.5 roku mam tech 9.3l [upravil dne 26/6/06 Ferry] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.