Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

viem ze sa to riesilo uz v prispevkoch inych modelov, ale zaujimalo by ma ci ma niekto podobnu skusenost prave na 5008 GT line 2019.
Prava strana mi prestala kurit alebo skor kuri velmi malo. Skontroloval som vsetky servo motorceky a tiahla (pri zmene teploty menia polohu)
Zaneseny radiator by som asi vylucil, nakolko ked necham auto zohriat na 90 a potom zapnem kurenie, tak ide o chvilu z pravej strany vlazny vzduch
ale oba vystupy z radiatora su horuce. Je nejaka moznost odpojit zmiesavaciu klapku a skusit manualne nastavit alebo aspon pootocit s klapkou?
Od servo motorceka ide take cierne tiahlo a je v blizkosti tiahla na zmenu fukania okno, stred a nohy.
Chcel by som tym otestovat, ci je naozaj problem v klapke fyzicky (zlomena, zaseknuta a pod), nez to dam do servisu komplet rozobrat.
Zajtra chcem este zhodit kaslik a mozem urobit fotky ako su tie servo motory umiestnene, popripade tiahla co vidim.

Auto je 5008 GT line 2.0 130KW AT8

Odesláno
před 16 minutami, Paul8579 napsal:

ked necham auto zohriat na 90 a potom zapnem kurenie, tak ide o chvilu z pravej strany vlazny vzduch

A tohle je přesně známka ucpanýho radiátoru , už se to tady řeší v několika vláknech ;)

Odesláno (upraveno)

jo ale s dodatkem, ze je jedna z trubek okamzite studena a to ja nemam ;)
ja ty vlakna cet nez sem to sem postnul

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

pokud po zapnutí větráku jde CHVILKU teplejší vzduch a pak studený, je to radiátor  (samozřejmě musí být voda na provozní teplotě)

je to proto, že přes radiátor jde málo horké vody (je ucpaný) a nestačí ohřát vzduch tlačený ventilátorem 😉

Odesláno (upraveno)

ok, ale v tom pripade by jedna z trubek co z nej jdou ven musela byt studensi, ci se pletu?
V mem pripade jsou obe stejne horke a neochladne ani jedna z nich ani po delsim pusteni
ventilatoru na plny vykon.

Nevyznam se v tom az tak, proto se tak blbe ptam ;)

Upraveno uživatelem Paul8579
doplneni
Odesláno

...přesně tak. Ten závan tepla na začátku je jen naakumulované teplo z prostoru okolo výměníku, které ventilátor po zapnutí vyfoukne a pak už to dál topit nestíhá....

Odesláno

diky za vysvetleni. asi uz chapu princip jak to bylo mysleno. Tak pujdu do vymeny a pak dam vedet vysledek.
Ted by mi bodl manual jak rozdelat palubovku a vyrvat ven to topeni :)
Tak se hold musim vytrapit. Nikde jsem to nenasel na toto auto na netu

Odesláno (upraveno)

nebo jinak--radiátor je na malém vodním okruhu, ten se ohřeje velmi rychle po startu motoru, protože má malý obsah vody a motoru je vlastně úplně jedno, jestli voda v něm cirkuluje nebo nee--ale jestli voda nebude cirkulovat ucpaným radiátorem, topit to nebude

motor si poradí sám, když teplota vody v malém okruhu překročí stanovenou mez, termostat otevře vodu do velkého okruhu a pojede i bez topení 😉

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Tak sem zhodil i kaslik u spolujezdce pro lepsi pristup, vyrval sem ven kabinove filtry a vecpal ruku do sterbiny a opravdu je radiator na prave casti ledovy.
Rozebral sem znovu levou stranu u ridice a udelal si fotky. Vymena by nemela byt nejak slozita, pokud mam pravdu v tom ze to cerne co je na fotkach jsou
jen nejaky rychlospojky. Muzete mi to potvrdit prosim nekdo? Tym padem nemusim resit zadne trubky, rozebirani palubovky a celeho topeni.
Doufam ze to tak je 🤞

IMG_20241107_165630.jpg

IMG_20241107_165640.jpg

Odesláno

kvůli výměny radiátoru se u dnešních aut toho moc nerozebírá, možná proto, že někteří výrobci to někdy udělají tak, že za životnost auta dva radiátory musí ven 🙈, zpravidla se radiátor topení vůbec nemění..., na 5008 jsem ho neměnil, ale jako u jiných aut--vypustit vodu, já si odpojím baterku (mám velké tlapy), pod radiátor si nachystám hadry a těleso vytáhnu, je to většinou pár šroubků (matek) a O kroužky, pak nasuneš nový a opak demontáže, napustit vodu, zapojit baterku a odvzdušnit, zkontrolovat okolí radiátoru, dát všechno zpět , ty ,,rychlospojky'' neznám :bojim

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...