Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau, máme tu někoho přes PC? Já jsem poměrně znalý ale narazil jsem
Koupil jsem starší Z620 s Xeonem E5 1660V2, AMD firepro 4900 a 8GB ram do dílny na 3D tisk a jako domácí nas server. Mělo to přijít s nainstalovaným windows, ale jaksi tam nic nainstalovanýho není. Chtěl jsem naisntalovat W10, ale po bootu do instalace PC nevidí disk a píše chybějící drivery disků. Ty mi nejdou nainstalovat. Zkusil jsem W7, stejný problém. Podle návodu na netu jsem aktualizoval BIOS ale nyní mi při bootu píše Incorrect microcode detected, přitom do biosu se dostanu. V Biosu normálně vidím i ten disk, na který to chci instalovat, ale prostě přo instalaci se nezobrazí. Zkejsnul jsem nad tím dnes 5 hodin a výsledek žádný. Nějaká rada? Na stránkách podpory HP mi to ani podle sériového čísla nenajde žádný PC, že prý není platné, tak nevím :D 

image.thumb.png.83c059c5b84f16b866cc30fe9a1208db.png
image.thumb.png.b578c56a66a410a55f641e7fe22bb6b2.png

image.png

Odesláno (upraveno)

Není tam nějakej Secure Boot?? Ten bývá potřeba vypnout aby viděl disk pro instalaci, ale nevím, je to jen nápad.

Co ten Driver Intel Rapid Storage?? Ten jsi tam zkusil nasypat na tu flešku?

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Tohle jsi zkoušel?

the z620 has two SATA controllers,.. two ports come off the chipset and are normal sata ports (no drivers needed)

the rest of the SATA ports come from the c602 enterprise chipset and will not be working under win 7 until the enterprise RSTe driver is installed

the two 'GRAY' SATA Ports of the six horizontally placed ports on the bottom-right of the mobo are normal the SATA III 6Gb/s Ports. the other 4 ports are driven from the c602 chipset and require the driver to be loaded

visit the HP site for the RSTe driver (the win 7 v3 RSTe driver does work under win 10, but the RSTe ver 4 is the perfered solution for this os DL it from the intel web site

Odesláno (upraveno)

Jo, zkoušel jsem ten rapid storage driver ale nebere ho to.
To je zajímavý info, zítra dopoledne na tu juknu. Na desce je celkem 8 SATA portů, 2 klece na disky jsou do šedýho, a pak jsou tam ještě 2 černý. Nicméně tam byl taky jeden sata kabel odpojenej a já ho prdnul do bílýho, tak třeba je tady zakopanej pes... Zkusím to do šedýho a napřímo přes sata kabel, ne přes ty moduly.
Ještě jsem objednal nový SSD na systém, tak tam zkusím prdnout i to.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...