Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Peugeot 308 cc 2.0 hdi výroba 2010. 119000 najazdené trasie (vibruje volant nad 115 km/h). 

Na aute sú 17 alu disky. Vymenené predné tlmiče, horné uloženie tlmičov, obe poloosi, geometria a vyvážené disky, nové pneu. 

Prosím o radu co by to mohlo byt. Pri brzdení netrasie len pri jazde nad 115 km/h

Odesláno

Jelikoz jsem si toto prosel kdysi na C4GP a vymenil jsem opravdu kde co, dokonce se zdalo ze po vymene poloos to bylo vzdy o neco lepsi, tak opravdu se auto vylecilo az pote, co jsem vymenil rizeni. Daval jsem jete jine z vrakoviste, to pisu jen proto abych zduraznil, ze nebylo potreba dat nove. Od te doby byl volent zcela pevny a bez vibraci. Do te doby byla hranice pro start vibraci 116km/h a bylo to velmi neprijemne. 

To treseni bylo vzdy silnejsi s tim, jake byly na aute kola. Nejvice to trepalo s litymi hlinikovymi 17mi, naopak mel jsem na to auto i 15ky na zimu, z normalnima plechovyma kolama a tam ty vibrace byly skoro neznatelne. Proste s vetsi vahou kola byly ty vibrace silne. Cim lehci kolo, tim mensi problemy.

Odesláno

Pridávam krátky update. Mechanik mi povedal ze nemám žiadnu vôľu na náprave. Skúšal tam dat 16 ky disky a hovoril ze s nimi to vibruje až nad 140 km/h a aj to len úplne minimálne. Ešte raz prevážil aj moje 17.ky a povedal ze podla neho bude chyba v mojich originálnych 17. palcových diskoch. 

Tak ak by niekto mal pekne 16.ky hliníkové disky ktoré by nepotreboval tak kľudne dajte vedieť 

• O 3 týdny později...
Odesláno

Pridávam krátky update. Kúpil som zimnú sadu 16.ky disky prevážil a auto netrasie. Na volante však cítim akoby vôľu a mam podozrenie ze to naozaj môže byť hrebeň riadenia. Presne ako písal HonzaC2. Tak do budúcna sa nevyhnem výmene riadenia. Inak vibrácie ustali ale do budúcna tam chcem určite dat 17.ky kolesá lebo auto na nich vyzerá omnoho lepšie. 

Ďakujem ešte raz za info pomohlo mi to. 

Odesláno (upraveno)

Kdysi na 406 bylo špatně nasazené ložisko v kole. Pokazil jsem několik párů brzdových kotoučů, než se na to přišlo. Na STK mi pomohli určit, která strana je vadná . Třáslo to při brždění, opakovaně i po výměně kotoučů.

Upraveno uživatelem P607Olda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...