Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rifter 1.5 BlueHDi AT8 Long - GT Line (facelift 2024), M1

Recommended Posts

• Cheetah1 changed the title to Rifter 1.5 BlueHDi AT8 Long - GT Line (facelift 2024), M1
Odesláno

LONG, GT, M1, příplatkový lak Artense, 3. řada sedadel, tažné, Connect Pack (mrtvý úhel, přední a boční čidla, navigace), zatím Optiway garance 60M, gumové koberce, povinná výbava - lehce přes nelidových 800t

K tomu navíc zatmavení skel kufru, gumová vana, zimní pneu - necelých 30t.

Časem držák na rezervní pneu a pneu, možná zástěrky (škoda,  že nemají pod obě nápravy), pewag řetězy, do roka změna na Optiway údržbu nebo servis.

Teď si hraji s LED osvětlením kufru, včera jsem protáhl kabeláž. Pak ještě záznamová kamera jestli se mi podaří jednoduše rozebrat stropní osvětlení předních míst, kontrolka regenerace.

Plánů dost, času málo, finance postupně.

Odesláno
před 8 hodinami, ozzy56 napsal:

když si vzpomenu, že v 2014 jsem za krátkou s 1.6 HDi 84kw v provedení přesně podle katalogu 👍(asi nejlepší výbava tehdy) dal 354 tisíc, chce se mi plakat a brečet zároveň ;)

To ty pugy byly tak levně,nespletl jsi se? V roce 2001 jsem za Fiat Brava Steel,dával bez pár drobných 400 tyček.

Odesláno (upraveno)

bylo to Berlingo, ale já kupuju auta jen v akci 😉, jinak cena sedí přesně  (Partner byl o cca 20 dražší)

edit: sleva výrobce v akci 170 (podzim 2013), za protiúčet 30, sleva prodejce 25 👍, byl to tehdy dobrý kup, navíc to bylo auto do výroby, čekal jsem 4 měsíce :)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno
před 13 hodinami, BubakGS napsal:

@Cheetah1 ...800 tycek uz je dost. Ja mam skoro to same (i s taznym) jeste za 680 (koupeno jaro 2021)... navic mam domontovane Webasto ....  ..ale facelift se povedl. Vypada fakt dobre....

@BubakGS málo to rozhodně není, ale nic lepšího a levnějšího jsem nenašel :). Začal jsem auto řešit cca 3/4  roku zpět a v té době byla jen Toyota- ještě dražší a s vidinou dodání za 26M. Nebo N1, ale to jsem si nakonec rozmyslel i s ohledem na to, že jsem dostal info, že by se měla vrátit M1 - nakonec jsem se dozvěděl, že všichni prodejci o tom ví, jen neinformují lidi- až na jednoho, u kterého jsem to nakonec koupil. Vlastně levněji bych koupil, kdybych se nakonec nerozhodl pro AT8, protože původně jsem šel pro MAN, ale stačila jedna jízda s AT8 a bylo rozhodnuto. To samé ten vyvýšený kokpit - původně jsem si říkal, co za kravinu si to vymysleli, ale po zkušební jízdě jsem změnil názor a už jsem nechtěl z paterčat nic jiného. Zvenku se mi Rifter vždy líbil nejvíce, díky oplastování, vyšší světlé výšce a agresivní masce.

A nakonec se daji přežít i  ty eko asistenti, když jsou bez problémů vypnout jedním tlačítkem.

Odesláno

@Cheetah1  ...me to povidej, jak kupoval covidove auto... nic nebylo... .. Pazout mi objednane auto bez nahrady zrusil ... ..az pak pres znamy jsem sehnal to, co mam. Zkousel jsem tehda vsechny 3 sourozence a taky zjistil, ze ta AT8 je nesrovnatelne lepsi proti MAN6 u tehle  1.5 BHDI ... vetsi mnozstvi kvaltu docela slusne maskuje ten skromny vykon a hraje to pres kroutak, takze se s tim da nakonec docela slusne frcet.....

...se budu muset podivat, kde by sel sehnat ten spoiler na 5te dvere - ten je dobrej.... 

Odesláno

@BubakGS nakonec si říkám, že i přes ty nelidové peníze to byl dobrý kup a bude je hůř. Od příštího roku se zase mají snížit emise, takže daň z CO2 bude vyšší a je otázkou, zdali spalovací Rifter ještě bude. Navíc tento faceliftový kousek je docela unikát, moc jich tu jezdit nebude, když se mohl objednávat jen 3 měsíce :). Jasně, může si ho někdo koupit v elektru se zimním dojezdem 200 km. Ta AT8 je opravdu fajn, uvidíme, jak moc jí bude vadit převážně městská jízda. Na druhou stranu, co jsem četl, on ani ten benzín převážně ve městě není výhra. Navíc GT verze stejně měla jen jednu variantu.

Se spojlerem sem nepočítal, už si nepamatuji, kdo z paterčat ho k nejvyšší výbavě dával, takže jsem byl mile překvapen. 

Odesláno

@Cheetah1 ... na pojizdky ve meste si nemuzu vynachvalit to Webasto (v objednavce co mi Pazout zrusil, jsem ho mel) ... predehreju motor a frcime... ..krome toho mi to funguje i jako nezavisle topeni.... ..sice to byl ranec to nechat dodelat... ale hned po dodatecnem antikoro  nastriku spodku a dutin druha nejlepsi investice do tehle pixly.... 

Odesláno

O webastu jsem poctivě tvé články a i zkušenosti včetně trablů přečetl. Naštěstí mám garážované, tak asi za tu cenu úplně nevyužiji. Šlo mi spíše o to vypalování - regeneraci, standardně nemá šanci, navíc  se o tom, zatím, nedozvím, abych mohl případně jízdu prodloužit. Prostě jednou za čas s tím musím asi udělat rodinný výlet :).

O nástřiku jsem také uvažoval, ale mám problém s tím, že nevím, komu bych to dal. Ono není problém to ošetřit, ale přci jenom to odstrojuješ a dáváš zpět plasty, a většina neřeší nějaké výměny plastových kolíků... zažil jsem to na Fabii, špatné zkušenosti s polámanými nebo ulámanými úchytkami (u dutin) a pak to celé vrže... To samé spodek, když se nějaký plastový úchyt ulomí, neřeší... U Dacie jsem se na to před lety vykašlal, a když se na spodek podívám po 7 letech, je to ok. Tak snad to nemá horší povrchovou úpravu než Dacie :)

Odesláno

nic tam také nemám, koukal jsem zatím jen na spodek , kam časem dám rezervu. Ale myslel jsem to tak, že na Dacii také nic nemám a zatím je vše v pořádku. Ale souhlasím s tím, že kdybych měl v někoho důvěru, tak ta preventivka je určitě dobrý nápad.

Odesláno

tak vystříkat dutiny a spodek u auta, co ho plánuju mít dlouhodobě je určitě dobrý nápad, problémem je dnes asi celková cena, která bude kolem 20 tisíc, navíc nějaký den bez auta..., zase je ideální to udělat na novém autě, a ohledně důvěry je to ošemetné, dokud si to čověk neudělá sám, ale tohle platí ve všech oborech kolem domu, bytu, auta 😉

Odesláno

tak u nás mi to maník udělal za 7000kc….nejdriv auto odstrojil a umyl, ja se byl podivat na zvedáku jak to vypada, pak to stříknul voskem měkkým a než to ustrojil tak sem se byl podívat neměl s tím žádný problém….

nad tou ochranou výfuku  to je taky udělaný ale čirým voskem….

IMG_6091.jpeg

IMG_6089.jpeg

IMG_6085.jpeg

Odesláno (upraveno)

ty ceny se hodně liší i podle materiálu, a joo--někteří dávají možnost každodenní kontroly (jsem se dočetl), takže se dá kontrolovat kvalita..., zkušenost teď nemám, ale kdysi mě zaškolili a dělal jsem to--na dílně sám a v teple 👍, a když si člověk zvykne dá se to, firma Body mi dávala na každý pracovní den novou papírovou kombinézu, takže byl člověk po šichtě jako z cukru 😉

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

@ozzy56 nápad to dobrý určitě je, ideálně to udělat teď do zimy. Asi i peníze bych do toho vrazil, auto doufám, min 8-10 let by sloužit mohlo, ale kdo ví, co bude. Ale nemám reference a důvěru v nikoho poblíž. Jak píšeš, jen tak řemeslníka do baráku si také nepustím - tedy nedávno jsem nechával dělat FVE, číst věcí jsem si raději přpravil sám, část jsem předělával a nakonec jsem zjistil, že mi z d garáže zmizelo nějaké nářadí a elektrosoučástky... Sám to dělat už nebudu - chybí prostor, čas a chuť. Naposledy jsem dělal s táto feldu a ještě sin to pamatuji. 

@Charlie 1 Skalice je daleko :). Pokud i dnes všechny plasty drží, nic nevydává zvuky a vše je ok - šťastný člověk.

Odesláno

@Cheetah1 pochopitelně gratuluji k novému vozu a přeji jenom spokojenost :)

Kamarádi letos kupovali funglovku v dlouhé verzi, mají dceru po nehodě, tak ať můžou naložit vozík, jeřábek... Původně chtěli přestavbu s nájezdovou rampou, ale z toho sešlo. 

Uvažovali, kde nechat udělat spodek a nakonec jim to udělali přímo v Peugeotu. Tak se zkus zeptat, stejně budeš muset někam jezdit na servis, ale plně chápu tvou nedůvěru.

Odesláno

@PaKr to není úplně nápad mimo, jen se obávám, že tam za to budou chtít ranec. Ptal jsem se na dodělání dash cam (přední a zadní) a předběžný odhad byl cca 6t... Musí se to odstrojit..., chápu, časově to trvá. Ale zeptat se mohu :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...