Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

John, plne s tebou souhlasim. A take sem nepisal, ze sem profi. Vim o tom podstate prd. Ale chci se to naucit, a to aj kvuli kamaratom a rodinnym prislusnikom, abych im vedel pomoct. Sam sem byval v situacii, ked sem potreboval origo DIA, a najblizsi byla 40km,a aj to v origo servis. Na mojej 407 diag ide plne a dobre. Ale praveze kvuli tym druhym to chcem dat do stavu, aby sem aj im mohel v pripade nudze pomoci (naistalovat este winXP, pp2000), no a hlavne se na tom dobre naucit delat. Ani jeden na temto svete nevedel s DIA delat od narozeni, takze mne ceka ten postup, jakym ste si presli vy vsetci. A budu len rad, kdyz mi poradite :)

apropo, bez rozebrani se neda zistit, ci je full chip nebo ne?

Odesláno

foxo: věr, že diag používam hodně a neměl bych naistalovanou verzi která neumí 100% spolehlive auta typu 406 206 306 atd.. takže žádný samotný PP2000 třeba ve virtual XP nepotřebuješ. Jinak přesně jaký ,,clon" C máš nezjistíš bez rozebrání. Pokud teda nemáš fotky z netu co třeba měl čínan když to prodával. Je několik verzí tzv. FULL C a mezi nima jsou velký rozdíly hlavně se to pozná vždycky v ceně za kterou to čínan prodává..

Věř, naučit se s tím dobře dělat a nemazat jen chyby je na hooodně dlouho. 

Pokud chceš tak ten kabel rozdělej a pošli mi klidne do SZ fotky a ja ti hned řeknu jakou z 3verzí máš FULL C verze.  

Odesláno

baffy tu napísal.....Najrozumnejšie čo môžeš urobiť je rozdeliť si HDD na dve časti a nainštalovať dva systémy. Do jedného napr. W7 32bit si strč diagbox  a do druhého napr. XP zase pplanet a lexiu. Mno a potom môžeš lúskať čo s čím pôjde a nepôjde.

.....Problém je v tom,že pri inštalácii si nemôžeš vybrať disk,na ktorý sa to má nainštalovať.Vždy sa to inštaluje na "C",bez ohľadu na to aký OS máš na C-čku.Rieši sa sa nainštalovaním virtuálnych PC, virtualbox ,alebo mne sa osvedčil VMware.Tam si nainštaluješ niekoľko OS,trebárs aj 4 XP-čka a potom môžeš sa sa stým hrať. Výhodou VMware je aj fakt,že celý súbor OS plus diagbox môžeš nakopírovať a otvoriť napr. z USB kľúča aj na inom PC,ktorý má nainštalovaný VMware. Potom je to záležitosť len pár sekúnd. Diagnostiku máš vlastne na USB vo vrecku a spustíš na hociktorom notebooku (aj kamarátovom).

Odesláno

foxo, podle všeho, pokud ti nefungují PP2000 a Lexia pod Diagboxem, tak máš nejspíš problém s instalací SW. Někde při instalaci vznikla chyba. Mám Diagbox poslední verze 7.xx a vše funguje bez problémů. Starší auta se dělají pod PP2000 nebo Lexií a novější pod Diagboxem. Mám to nainstalováno pod W7 32bit. Takže jediná varianta pro tebe je kompletní přeinstalace Diagboxu. Nejdřív nainstaluj 7.01 a než budeš pokračovat s aktualizacemi, tak tuto verzi pořádně vyzkoušej na více autech. Pokud bude vše OK, tak můžeš pokračovat s aktualizacemi. Nemá cenu se hnát za vyššími a vyššími verzemi SW a nemít vyzkoušené ty základní. Pokud ti nefunguje základní tak aktualizacemi to nenapravíš.

Odesláno

ferinko ,Neviem či je to celkom tak ako píšeš. Ja mám pocit že sa inštalácia robí do primárneho disku ,skrátka tam kde je aktívny OS ,ale možno sa mýlim , :myslim

Odesláno

ferinko ,Neviem či je to celkom tak ako píšeš. Ja mám pocit že sa inštalácia robí do primárneho disku ,skrátka tam kde je aktívny OS ,ale možno sa mýlim , :myslim

Nie,stále ju nasúka na "C",preto je to problém,bez virtualu nemôžeš mať viac diagnostík v jednom PC

Odesláno (upraveno)

asi ma jeb.e   :D  Ja reku sak win7 jak win7... No musim potom preinstalovat NTB na win7 32bit...

Ale zase je zajimave, proc mi ide DiagBox, ked tez je potrebne ho instalovat na 32bit. system, ajked na win7....???

Upraveno uživatelem foxo
Odesláno

Nie,stále ju nasúka na "C",preto je to problém,bez virtualu nemôžeš mať viac diagnostík v jednom PC

Baffy to dobre popísal, ak je pevný disk rozdelený na dve časti a na každej je bude nainštalovaný iný operačný systém (ako by boli dve PC).

Práve ten ktorý bude spustený tak do toho sa bude inštalovať, každý bude mať zvlášť disk "C".

Odesláno (upraveno)

Nie,nový oddiel už má iný názov, D....E...... atd. A inštalácia ide stále na "C",bez ohľadu na ktorom disku je práve spustený OS.

Mám na notebooku 3 operačné systémy XP,W7,W10 na troch diskoch (jeden rozdelený na 3 partície)...tak viem o čom píšem.

Upraveno uživatelem ferinko2
Odesláno

Nechápeme sa.

Pri formátovaní sa HDD rozdelí na dve časti (dva oddieli) C,D.

Na oddiel C dáš novú inštaláciu napr. WinXP, vo WinXP pri inštalácii sa ti automaticky vytvorí disk "C" (ak to nezmeníš pri inštalácii) do ktorého sa môže inštalovať PP2000.

Do druhej časti HDD čiže "D" dáš napr. novú inštaláciu Win7, opäť máš vytvorený "C" disk do ktorého sa môže inštalovať Diagbox.

Na jednom HDD dva operačné systémy a funguje každý zvlášť. Pri zapínaní PC sa to opýta ktorý OS chceš spustiť. (Vždy sa začína inštalovať nižšou verziou OS).

Odesláno

chlapci, ja mam skor teraz dilemu v tejto otazke, lebo to je tu prezentovane rozne:

Musi byt DiagBox 7.xx instalovany na win7 32bit, alebo moze aj na 64bit? 

Ked musi byt na 32bit., ale ja ho mam na 64bit. (takze nespravne),  preco ten diagbox ide, ale pp2000 (co je uz sucasto toho DiagBoxu 7.xx) nie ??

Odesláno

Mne je jasné,čo píšeš,ale na novom disku "D" nová inštalačka nevytvorí nový disk "C",ale disk "D"

Odesláno

chlapci, ja mam skor teraz dilemu v tejto otazke, lebo to je tu prezentovane rozne:

Musi byt DiagBox 7.xx instalovany na win7 32bit, alebo moze aj na 64bit? 

Ked musi byt na 32bit., ale ja ho mam na 64bit. (takze nespravne),  preco ten diagbox ide, ale pp2000 (co je uz sucasto toho DiagBoxu 7.xx) nie ??

PP2000 nie je súčasťou Diagboxu,je tam len pridružený,presne tak ako Lexia.Sú to v podstate 3 samostatné diagnostické nástroje.

Odesláno (upraveno)

tak si odpoviem sam:  :D

John: "Mě funguje s tou skoro poslední verzí Diagboxu 7.7x která funguje už jen na W7 32bit"... Takze asi vazne bude problem v tom, ze to mam na win7 64bit.

Takze dam preinstalovat NTB na win7 32bit, a uvidime...  :) 

Ferinko: pp2000 je sucastou programu DiagBox 7.xx. Ale ako pisal John,:" V 7.xx verzi je PP2000 plnohodnotný jen pro starší auta.Co už dokážou využívat Diagbox je tzv. osekany takže tak."

Takze starsie auta to ponohodnotne nacitava cez pp2000. Okliestena je len v pripadoch aut, ktore sa daju diagnostikovat cez diagbox, ako napriklad 407 alebo novsie. Je to aj logicke, lebo naco by mal byt ten pp2000 tak rozsiahly, ked ho dokaze nacitat aj diagbox??? 

Upraveno uživatelem foxo
Odesláno

Vytvorí, len to vyskúšaj, mal som to tak ako som to aj popísal.

No tak to zajtra vyskúšam! To som teda 3 OS nainštaloval blbo? Keď vytvorím partíciu "F" na ňu nainštalujem W7,ako ju premenujem na "C",keď "C" už na fyzickom disku existuje? To mi nedovolí.

Odesláno

Ti robíš oddiel už za chodu spusteného OS?

Ja som to robil na čistý HDD a pred inštalovaním WinXP sa formátoval a vytvoril aj druhý oddiel.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...