KamilHosek Odesláno 8. říjen 2024 Odesláno 8. říjen 2024 Zdravím, mám takový problém. V chladící kapalině se mi objevuje olej. V oleji vodu dle všeho nemám a auto nevaří, nekouří a nic co by nasvědčovalo těsnění pod hlavou. Napadl mě jen výměník voda/olej. Jedná se o motor 2.0 hdi 100kw kód motoru RHR rv. 2004. Věděl by někdo jak zjistit zda je prasklé těsnění nebo rovnou blok? Popřípadě nějaký návod jak vyměnit to těsnění? Výbrus hlavy bych si samozřejmě vyřešil. Předem děkuji za všechny rady a tipy. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. říjen 2024 Odesláno 8. říjen 2024 ahoj, nejdříve bych vyměnil ten výměník, tam to rádo praská, pak je olej ve vodě, bo olej má vyšší tlak..., popisovat výměnu těsnění pod hlavou nemá smysl--je to popsáno v jiných knihách a dokumentech (Jak na to) atd., a dělat si to sám, pokud jsi laik nedoporučuju už vůbec, tahle oprava vyžaduje někoho, kdo to běžně dělá VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
KamilHosek Odesláno 8. říjen 2024 Autor Odesláno 8. říjen 2024 No ono je tam toho oleje právě dost, a co jsem se tak dočetl tak hodně oleje se dostává právě přes ten výměník. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. říjen 2024 Odesláno 8. říjen 2024 nezapomeň chladící systém pak pořádně propláchnout a odmastit nějakou chemií, těsnění pod hlavou atd. zatím neřeš , to až nakonec Citovat
KamilHosek Odesláno 8. říjen 2024 Autor Odesláno 8. říjen 2024 Ano uz jsem koupil nějakou ověřenou chemii přímo na vyčištění chladicího okruhu. Doufám, že to bude tím výměníkem. S autem zatím za 5 let nebyly žádné větší problémy a najednou toto Citovat
KamilHosek Odesláno 8. říjen 2024 Autor Odesláno 8. říjen 2024 před 32 minutami, davidse napsal: prdlo ti těsnění pod hlavou Doufám že ne a že je to tím výměníkem. Je rozdíl dát se vším všudy 2000,- než okolo 20 000 A hlavně nemám ani jeden z příznaků hlavy nebo prasklého bloku kromě teda oleje ve vodě. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 8. říjen 2024 Odesláno 8. říjen 2024 Na 307 jsem udělal proplach a za 2 dny jsem měl ve vodě hromadu oleje. Proplachem se něco uvolnilo, co těsnilo ten sežraný výměník a během 2 dnů to udělalo strašnou paseku. Takže pokud to netlakuje, nevaří apod, tak fakt spíš jen výměník. Rikic339 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. říjen 2024 Odesláno 8. říjen 2024 před 49 minutami, davidse napsal: prdlo ti těsnění pod hlavou výkřik do tmy ?? Hafity a Rikic339 ohodnotil 2 Citovat
KamilHosek Odesláno 8. říjen 2024 Autor Odesláno 8. říjen 2024 před 25 minutami, VojtouNerCZ napsal: Na 307 jsem udělal proplach a za 2 dny jsem měl ve vodě hromadu oleje. Proplachem se něco uvolnilo, co těsnilo ten sežraný výměník a během 2 dnů to udělalo strašnou paseku. Takže pokud to netlakuje, nevaří apod, tak fakt spíš jen výměník. Netlakuje, nevaří, voda v oleji není, výkon mi přijde stejný a bíle taky nekouří to jediné mi dává nějakou naději. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.