Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

řeším nákup zimních pneu, ne ani tak značku jako spíše rozměr. Někde jsem četl, a ono to tak i ve skutečnosti vypadá, že při 17" je kolem málo místa, a je problém s řetězy. Díval jsem se na alternativní pneu, ty mám 16", ale povolené pneu jsou jen s vyšším profilem. 

R17 - 215 - 60

R16 - 215 - 65

Když jsem to matematicky sečetl a vynásobil, vyšlo mi, že průměry obou rozměrů se liší jen o 4 mm, což není o moc (2 mm na každé straně). Tolik teorie. 

Takže otázka do pléna - jak je to v praxi s řetězi na R16 (při profilovém čísle 65)?

Odesláno

ahoj, je to normální--když máš menší ráfek, musíš mít vyšší profil pneu, aby byl obvod pneu plusminus furt stejný..., pokud nemáš o řetězech nic v manuálu, dal bych dotaz přímo na autorizák, aby nebyl problém s případnou reklamací :myslim

u některých aut se s retězy vůbec nepočítá, leda s těmi ,ponožkami'

Odesláno (upraveno)

Potřebuješ velikost 120, a z nabídky si můžeš vybrat, jak velká oka chceš. Jsou i nízké, ty zase málo hrabou. Problém by mohl být jedině v krajní poloze volantu, tak trochu povolíš volant. Myslím, že zrovna Rifter není takový sporťák, že by byly malé podběhy.

Volba velikosti kol: záleží, jaké máš kola letní a zda budeš zimní kombinovat/dojíždět v létě. Je to složité rozhodnutí (menší pneu mohou být levnější...)

https://www.autohotarek.cz/snehove-retezy-x120-compass

Upraveno uživatelem Péťa
Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy
Odesláno

díky za info, na dodávané 17ky (215/60) by mi řetězy dávat nenapadlo. Ale pokud jdou na alternativní rozměr 215/65 R16, je to ok. Ty další rozměry zapsané nemám, i když ta 205/60 R16 by byla fajn. Ale nehodlám řešit změny v TP, kdysi to byl pěkný "vopruz".

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...