patt Odesláno 27. září 2024 Odesláno 27. září 2024 Ahoj, Mám 605 2.1TD 80KW typ P8B a rozhoduju se jestli vyměit cvakající hydroštely nebo se na ně vyprdnout. Motor má najeto 3x kolem světa, komprese už taky nejsou moc záračný a rozházený, nicméně jezdí furt hezky, oleje nežere, spíš vyteče kolem . Nicméně za tepla cvaká jak šicí stroj, docela dost, zázračný přísady do oleje na hydroštely samozřejmě nezabraly, zkusil jsem místo 10W40 dát 10W50, to zabralo že to cvaká už jen za tepla Ještě teda by bylo záhodno změřit tlak oleje za tepla, ale k tomu sem se ještě nedostal, ikdyž by to možná chtělo udělat jako první Mám tu krabičku nových hydroštelů a řikám si jestli se v tom zas rejpat, nebo to nechat jezdit, ať si cvakaj blbečci Nicméně k dotazu, dají se na tomto motoru hydroštely vyměnit i bez demontáže vačky? Vím že u některých to jde, ale u 2.1TD nevím. Ptám se proto, protože sem línej sundavat horní vrch hlavy a vačku, přitom bych rovnou udělal komplet rozvody a rovnou i silnebloky motoru atd atd a ve finále by z toho byla komplet generálka jak se znam a toho bych se prozatím chtěl vyvarovat Díky Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. září 2024 Odesláno 27. září 2024 Mám za to, že jsou 2 varianty, a u jedné to jde a u druhé ne. Kolega má 2.1td v evassionu, a tam je nutné vačku vyjmout. Citovat
patt Odesláno 27. září 2024 Autor Odesláno 27. září 2024 @VojtouNerCZ no co mě napadá, tak jsou dvě varianty tohohle motoru P8B a P8C, P8C je novějši s Lucas čerpadlem, já mam P8B s Boschem. Tak teď na kterym to jde a na kterym ne Citovat
oddie Odesláno 27. září 2024 Odesláno 27. září 2024 V Evasionu je ten novější s Lucasem, tak doufej Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. září 2024 Odesláno 27. září 2024 Jo, byl to lucass. Sice přeskládaný na Bosch, ale origo to byl lucass. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.