Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Koupě nového Riftera (problémy s benzínovým a naftovým motorem)

Recommended Posts

Odesláno
V 27. 7. 2024 at 9:36, ChouLu napsal:

To co jsi napsal v prvním příspěvku už není také uplně tak pravda...

1.2PT měli problém s řemenem v oleji, ale poslední (8.) generace řemene vypadá, že tento problém uplně bez problému řeší... Bohužel jako každý přímovstřik i tento bude karbonovat a to už nelze nijak vyřešit.

1.5HDi po přechodu na olej RCP netrpí tolik na karbonizaci - tudíž 7 i 8mm varianta řetězu by to už přežila až na pár vyjímek. Závady antiemisního systému se týkají spíše €6.1 až €6.3.. nové 6.4 mají mnoho problémů vyřešeno. Ale ani na těch starých se náhodně kontrolka nerozsvicela.. prostě jen např ve 120t skončila životnost fapu, nebo jen odešel vstřikovač adblue. 

Jinak cenově budeš teď nejvýhodněji u Toyoty, jelikož Toyota zkoupila práva na tyto modely vč. motoru - tzn že Stellantis platí Toyotě za každé prodané auto.. proto např Travellerem a Proace je ve vyšší výbavě rozdíl v cenovce cca 1/4 (400t a výše) ve prospěch toyoty.

Nicméně všechny značky nabízí prodlouženou záruku a vzhledem ke složitosti systému na těchto vozech bych ji doporučoval.. Při pořizení nového vozu je to již zanedbatelná částka a je 8 let klid 

A ještě dodám ke zde uváděnému intervalu oleje.

Je nutné si uvědomit, že servisní interval již nemá nic společného s výměnou oleje.

€6.1 a výše má dynamické měření opotřebení oleje.

To znamená že při intervalu 30t/1rok si auto může v případě ježdění po měště klidně říci 3x o výměnu oleje v období 30t a jednoho roku.. vymění se jen olej a olejový filtr, zbytek ukonu ze servisní prohlídky se poté dělá dle intervalu servisu.. to znamená že není problém navštívit autorizák 4x do roka 

Mám pár dni nového Riftera Long 1.5hdi,takže niektoré problémy by teda mali byť vyriešené?  Vďaka

Odesláno
před 11 hodinami, DJDodiak napsal:

Mám pár dni nového Riftera Long 1.5hdi,takže niektoré problémy by teda mali byť vyriešené?  Vďaka

Ano, ve výrobě již dávno :) 

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, petrkaspi napsal:

....to mě ani neříkej. Dneska budu volat prodejci a zjišťovat co bude dál ?

tak pokud je to auto z dubna a prodejce neměl naplněné kapacity, tak by to mohlo už být... Já objednával v březnu, v červnu jsem dostal VIN a následně informaci, že auto bylo vyrobené. Už jsem s ním měl jezdit, takže jsem zjišťoval, co se stalo a prodejce zjistil posuntí dodání cca o měsíc plus  mi dal infrormaci, že mám štěstí a M1 a 7 sedaček bych už teď neobjednal. Prý má požadavek na zadání do výroby na cca 30 aut a nejspíše ty auta už nebudou :(.

Upraveno uživatelem Cheetah1
Odesláno (upraveno)

@Cheetah1 tak dneska zjištěno že auto už má svůj VIN a jde do výroby tak už se těším na mé GT priblizovadlo 😁. Asi budu jedním z posledních šťastných....

Upraveno uživatelem petrkaspi
Odesláno

@petrkaspi tak gratulace. Pořád se mi nechce věřit, že po 5 měsících M1 znovu konči. Dokonce i ceníky pro srpen M1 uvádějí. Ale prodejce má snad aktuálnější informace. Je to blázinec s tím zeleným šílenstvím, ale nejen u PSA. Koukal jsem, že včera, že takové Kangoo v prodloužené verzi, která je mimochodem delší než než Rifter Long, nabízí jen slabší diesel 95, ale v kratší lze koupit i silnější 115... Nechápeš.

Odesláno

Si děláte kozi ne... jsem si zrovna říkal, že bych tak příští rok prodal 807 a koupil novýho Riftera long nebo nějakýho sourozence v 7 místech...  No, třeba to po novým roce zase půjde... 

• O 2 týdny později...
Odesláno
V 8. 8. 2024 at 8:00, ChouLu napsal:

Ano, ve výrobě již dávno :) 

Ďakujem za info. Pri kupe som mal trosku obavu o ten motor,ale aj tak som si zaplatil radsej zaruku zatial na 5 rokov. Este sa musim v servise opytat,ci tam leju uz ten RCP olej.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...