peugeotpartner Odesláno 17. červen 2024 Odesláno 17. červen 2024 (upraveno) ahoj všem, prosím o radu co mohu ještě udělat : motor 1.4 KFX rv 1997, + LPG viz foto normálně jsem nastartoval jel cca 2 km zaparkoval za chvili zpět k autu a už jsem nenastartoval ani na benzín ani na LPG (na LPG jde nastartovat podržením tlačítka) motor točí ale ani neškytne, prostě ani jeden válec se nezapáli) ...odtah do garaže, v garáži jsem zkusil nastartovat a najednou to chytlo.... někde je něco vadné a proto potřebuji pomoc od Vás. -baterie je ok -startér funguje normálně -diagnostika bez závad (otáčky, teplota motoru, tlak v sacím potrubí, LS , potenciometr škrtící klapky ..atd) hodnoty s nimiž pracuje RJ jsou správné na start má mimo jiné vliv snimač otáček, teplota..... to ted vše je ok dle diagnostiky je sycení zapalovací cívky na jedné polovine 3,2ms , druhá ukazuje 3,5 ms (má to vliv na něco?) veškeré kabely a konektory jsem prohmatal prostrikal, svíčky ok, pravidelná údržba občas se v minulosti stávalo že jsem normálně nastartoval a po rozjezdu např na dvojku po přidání plynu motor jakoby měl totální výpadek ale jen při přidání plynu, ubral jsem plyn a uz to jelo ok pořád...to může mít souvislost? Mám obavy že muze být nekde nejaký vodič vadný (koroze pod izolací, přerušení vodiče....může toho být spousta.... nebo jak si bere LPG RJ signál ze vstriků tak v RJ LPG jsou relatka asi, které to přepínají nebo vodiče k okolo ? Mohou být vadné relátka, od vstriku vedou 3 žíly jedna společná a pak dvě do RJ.... co mohu preventivne zmerit nebo pokud se závada opět projeví co udělat v té chvíli ( nějaké udělátko bych vytvořil nebo přímo měřící body vercajk budu vozit) jak poznat zda to je palivem nebo zapalováním? Nebo nějaký totální výpadek neceho...? rád doplním další info pokud mi pomůžete, kdysi byl v aute imobilizer dodělávaný a tam bylo relé a to mi jednou prestalo jet tak jsem to vyhodil .... neco podobného se asi děje nyní...? Něco co vyřadí celý motor? diky Upraveno 17. červen 2024 uživatelem peugeotpartner Citovat
peugeotpartner Odesláno 19. červen 2024 Autor Odesláno 19. červen 2024 teď po dvou dnech motor naskočí okamžitě tak jak má, mám ale už obavu že někam pojedu a auto klekne..:) protože se na závadu nepřišlo... jaký byste doporučili postup pokud se to stane znova a nepujde nastartovat (i když startér motorem točí) ? Vozil bych s sebou na to nářadí i měřák i diag...:) Citovat
Vena garážmistr Odesláno 19. červen 2024 Odesláno 19. červen 2024 Jak píše Vojta a pak bych dojel k plynaři aby se podíval na tu " svoji " sekci a zkontroloval to. Netvrdím že je to Tvůj příběh ale spousta lidí si nechá do auta namordovat LPG a myslí si že ten systém je nesmrtelnej nebo že ho dokáže servisovat běžný automechanik ale co mám zkušenost tak 90% problémů na autech s domontovaným LPG udělá zanedbaný servis přímo toho LPG zařízení. Hafity ohodnotil 1 Citovat
peugeotpartner Odesláno 25. červen 2024 Autor Odesláno 25. červen 2024 (upraveno) tak se mi konecne podarilo nasimulovat v garazi výpadek motoru (protoze po odtahu pořád šel najednou v garazi nastartovat) a pri startu kdy nechyte neukazuje diag délku vstriku v ms ani otacky, takze hned snimač otaček jsem meril a 0 ohm, má být kolem 400 ohm ,pak zase mel odpor kdyz se s nim porádne ohýbalo.... snímač je vlastne jen cívečka jakoby elektromagnet (jádro a vinutí) je to tak správne? Pokud mezi piny není odpor je vadný... číslo dle service boxu 1920Z3 .Dal jsem dočasně starý a funguje to ..... ten vadný snímač nevydržel ani 3 roky... Upraveno 25. červen 2024 uživatelem peugeotpartner Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.