Nerina Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Zdravím všechny pažouty! Uvažuji o koupi 307 1,6 (benzín), ale čím víc se probírám diskuzema, testama atd., začínám lehce pochybovat o spolehlivosti. Už jsem přemýšlela i o Nissanu, ale když tenhle péža se mi tak moc líbí... Momentálně mám Corsu, která je mi malá a pomalá atd.... ale zase mě nikdy nevyšplouchla v tom smyslu, že bychom třeba nenastartovali nebo tak. A když se i tedy na diskuzi dočítám, jak nestartuje, klepe, kontrolky blikaj jak na diskotéce, tak mě to trochu znervózňuje . No prostě abych to zkrátila - majitelé 307, šli byste do něj znova nebo jednou stačilo? Předem díky. Citovat
Naspo Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Každý kdo se blíž soustředí na určité vozidlo a hledá chyby vždy něco najde. Záleží do jakého stáří bys chtěla jít, ale měl jsem VW a otec Audi a do těch bych uš nikdy nešel jaké jsou tam problémy s motory a plasty jak ve nitř tak venku. Po sléze jsem se dal do P406 kombi a od té doby se to na mne podepsalo. I tu byly optíže se směrovkami ( ale to jsou malé věci )ˇnyní jsem ho vymněnil za 307SW a nemám zatim žádné problémy jen ty co si člověk udělá sám. :super mohu jen doporučit ale to záleží na každém na co natrefí, tak hledej ať najdeš to nejlepší. Citovat
JarinoRS Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 ja som 307 dllllho nikomu nedoporucoval, co uz dneska prave robim. kazde auto ma problemy a treba si uvedomit, ze ked mam auto v pohode a slape ako hodinky, tak nevypisujem po forach, ake je fajn, ale iba vtedy, ked mam nejaky problem a potrebujem poradit. 307 je fajn auto, trosku tvrde, a ak si clovek zvykne na trosku buchajucu zadnu napravu a nie velmi presne drahy prevodovky, tak je uplne super. odporucam, ak nechces nove, najst nejakeho 307ckara aby isiel s tebou a zhodnotil pripadnu ojetinu zo svojho pohladu. Citovat
caco Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Pozri na fore pomer nespokojných a spokojných. Možno 1:10, 2:10 alebo 3:10??? Citovat
dusans Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Pokud chceš 1,6 benzín tak ten je spolehlivější jak 2,0 benzín.Motor 1,4 benzín je na váhu auta slabý.Já mám 1,6 benzín ,rok výroby 12/2001. Spotřeba okolo 7 l na 100 km. Moje závady -výměna startéru + spínací skříňky 4000,- -výměna silentbloku na přední nápravě 800,- -výměna BSI(voda) (podle mě skrytá vada) 10000,- -výměna odhlučnovacích koberců (shnilé,plesnivé v důsledku zatékání z předního skla) 2000,- Co mě čeká - výměna tlumiče na zadní nápravě (netěsný) cca 2000,- - výměna páček pod volantem (je to čím dál horší,jedná se o skrytou vadu,prý ani nová konstrukce není lepší a tak počítám s tím že jim to budu v záruce pořád vracet) cca 10000,- Spotřeba oleje je 1 l oleje na 5000 km Bylo by asi lepší si vzít sebou na projíždku někoho ,kdo už má s 307 zkušenosti. Citovat
ALFWORKS Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Ja mam 2.0 benzin a neviem ako taha 1.6, ale ja som cakal trochu sportovejsie spravanie od toho motora... takze 1,6 musi byt trochu \"zdochnute\".. ale na normalne jazdenie to urcite staci.... Ja zatial na motore nepozorujem ziadne zavady, okrem tej, ze niekedy musim dlhsie tocit starterom kym to chyti a neviem co to sposobuje Ja viem povedat len jedno... kupil som jazdene, takze sa nemozem stazovat na toto a hento.. pokial by som kupil nove, tak by ma tie zavady srali.... ale kupil som ho za taku cenu, za ktoru by som nic lepsie a nie stare proste nekupil... Proste podla mna pomer vykon/priestrannost/dizajn/cena jazdenych 307 nema chybu Zaverecne konstatovanie: keby som ju predal moju 307, tak by som kupil inu 307 ale asi len preto, ze by som chcel skusit 100kW Diesel so 6 stupnovou prevodovkou ktory musi mat krasny krutaaak :mrk [upravil dne 8/6/06 ALFWORKS] Citovat
dusans Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Moje 1,6 se mi zdála jako dobrý tahoun,ale postupem času jsem si říkal že ten 2,0 benzín by se taky hodil.U benzínového 2,0 se často vyskytuje závada s nepravidelným chodem motoru (potvrdili i v servise).Jak říká ALFWORKS tak ten 2,0 HDI 136k se 6 stupňovou převodovkou musí být dost dobrý dravec. Citovat
JarinoRS Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 dusans, nie packy, ale packa skus ju vymenit sam, uz sa to tu riesilo a vyjde to na par korun, ako menit celeho \"barana\" alfworks, skusil som 2.0 a nejaky velky rozdiel som nevidel, ta 1.6 je vskutku vydareny motor, pridi niekedy do RS a povozis sa na mojej. co sa tyka kupy dalsej 307, asi by som urobil to iste, tiez by som si kupil 307. urobil to aj martinsk, ktory urcite nebanuje Citovat
LubošK Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 ...a zatím žádný problém, který by stál za řeč - a to si pod dojmem příspěvků do různých diskusních fór hlídám všechny příznaky potenciálních závad jako ostříž. Je to parádní, prostorné a pohodlné auto, jež však díky hóóodně tvrdému podvozku a citlivému řízení dává řidiči natolik dokonalý pocit kontroly nad vozidlem, který šoférům preferujícím houpavé \"kočáry\" nemusí být zejména na rozbitých tuzemských okreskách právě příjemný. Citovat
Valis Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 Ja mam 307 (2002) je to teda jen 1,4 benzin je to moje prvni auto tak jsem poradne nevedel.Ted uz bych chtel neco silnejsiho.Ale zase rozhodne jen 307.Je to neuveritelne krasny auto.Jiny tak hezky auto v teto tride neexistuje.Je to velice bezpecne auto.A za 3/4 roku co ho mam jsem nemel ani jednu poruchu.Kdyz se podivam kolik stojej novy fabie tak bych zase koupil starsiho pazouta a zase 307.407 je hezci ale na tu nemam.Za ty prachy proste nic lepsiho neexistuje.Ps:a i stou 1,4 se da jezdit jezdim vetsinou sam v 5 a do kopce uz se tomu moc nechce.Ale nejsem zadnej zavodnik Citovat
Nerina Odesláno 9. červen 2006 Autor Odesláno 9. červen 2006 Tak v podstatě jste mě uklidnili, díky moc. Chystám se do jetého, tak max. r.v.2003 a novější. Až bude stát před barákem, tak vám určitě poreferuju. Citovat
Bohumil Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 Můj Jean je 1,6benzín (2002) dovoz z De. Mám ho dva roky a v pohodě věrně a spolehlivě slouží.:super:super. Než jsem si ho pořídil prolezl jsem a projel kdeco, ale s tímhle jsem ani nemusel na zkušebku. Stačilo jen sednout za volant.:super:super. Věci co se opotřebují běžným provozem a škrábance z parkovišť neřeším, to je u každýho auta. Jinak jen výměna snímače otáček u LZ kola. (Ťuk,ťuk,ťuk,ťuk,ťuk). P.s. : Chtěl jsem auto, co má slušný prostor pro cestující a nemusí mít velký kufr a ne sedan. [upravil dne 9/6/06 Bohumil] Citovat
ALFWORKS Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 Noo tak ja kolisave otacky nestastie nemam... Ale trochu citit take mykanie motora v kabine na volnobehu... proste akoby sa jemne obcas chvel.... Trochu to citit v aute... ale zatial nic strasneho tuk tuk tuk Citovat
ALFWORKS Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 Původně zaslal: JarinoRS alfworks, skusil som 2.0 a nejaky velky rozdiel som nevidel, ta 1.6 je vskutku vydareny motor, pridi niekedy do RS a povozis sa na mojej. No hej.. velky rozdiel tam urcite nemoze byt, kedze ta 1.6 ma v serii 110 koni... oproti mojim 136 to velky rozdiel neni ... skor je mozne, ze s mojim by sa dalo viacej vyladit, kedze 100kW na 2 litrovy motor je skor podpriemerny vykon oproti inym vyrobcom Citovat
Lucifer Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 Původně zaslal: ALFWORKS Noo tak ja kolisave otacky nestastie nemam... Ale trochu citit take mykanie motora v kabine na volnobehu... proste akoby sa jemne obcas chvel.... Trochu to citit v aute... ale zatial nic strasneho tuk tuk tuk To občasné zachvenie auta pri voľnobehu mám od začiatku. A nezdá sa mi, že sa to zhoršuje. Horšie je, že som si nedávno všimol, že po jazde, keď na voľnobeh pustím spojku, počuť také chrastenie od prevodovky (alebo spojky). Keď spojku stlačím tak to zmizne. A zdá sa mi, že sa to zhoršuje. Najlepšie to počuť v garáži, tam sa všetko ozýva. Pri studenom motore to nerobí. Máte s tým niekto skúsenosť? Citovat
lamancha Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 jsem tu spise za kritika - ale sel bych do toho zase Citovat
Lucifer Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 Nerina, aby si si nemyslela, že problémy majú len Peugeoty, tu je link: http://cafe.auto.cz/viewtopic.php?t=4238&postdays=14&postorder=desc&start=125&arch=0 Prvý príspevok je celkom dolu. Pevné nervy pri čítaní Citovat
Nerina Odesláno 12. červen 2006 Autor Odesláno 12. červen 2006 Jasně, ale znáte to, člověk začne být podezřívavý, a pak ho každá blbost, kterou se kde dočte rozhodí. Teď už jenom někde splašit autíko. O víkendu jsem chytla kámen, takže mám ve skle dva úhledné krátery. Takhle mi za tu mojí popelnici na protiúčet moc nedají. Omlouvám se za , ale fakt jsem namíchnutá :grr:grr Citovat
LubošK Odesláno 12. červen 2006 Odesláno 12. červen 2006 ...neboť VW Touran byl u mě spolu se Zafirou a 307SW v nejužším výběru. Citovat
Martinsk Odesláno 12. červen 2006 Odesláno 12. červen 2006 Keď dosluhovala 307 2,0 HDi 66kW zo 175 000 km tak som aj ja uvažoval o VW Touran alebo Octavia II. Samozrejme TDI. Najlepšie z to vyšla 307 SW 1,6 HDi. Teraz som rád, že som sa takto rozhodol. Určite sa nájdu nejaké chyby, ale to asi u všetkých áut... Také pohodlie ako je v 307, môžu VW len závidieť Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.