Fosy123 Odesláno 12. červen 2024 Odesláno 12. červen 2024 Zdravím, Začal jsem mít potřebu koupit si 307 v CC.. Pročítal jsem různé příspěvky ať už ohledně světel, střechy , elektroinstalace a dalších podobných věcí a tak vím po čem koukat a na co se ptát.. Našel jsem zajimavý kousek na inzerci ,, po telefonu jsem se dozvěděl že je v docela dobrém stavu až na kosmetiku.. Ale otázkou je motor.. Je to 130kw RFK .. Je jich docela málo a otázka zní.. Vzít nebo se raději vyhnout? Má najeto 220tis a funguje údajně bez problémů.. Každopádně spousta lidí píše že lepší volbou je 100kw a že 130 bere olej, je to líný a dalších X věci Bude to můj první Peugeot a ještě k tomu v benzínu.. Vždy jsem měl bavoráky v naftě Prosím budu rád za každý poznatek na těch 130kw a spolehlivost , jedu tam zítra tak ať si to kdyžtak rozmyslím nebo ať sem připraven ! Jinak vím že je to 20 roku starý a že nemůžu očekávat samý hezký věci.. peníze na údržbu a na benzín mám Děkujiii Citovat
ozzy56 Odesláno 12. červen 2024 Odesláno 12. červen 2024 ahoj, máme tu kluka, co vozí pežoty z venku, má tady výbornou reputaci, když se s ním domluvíš, doveze ti CC s kterým nebudeš mít problémy, domluvíš se s ním i na servisu Citovat
radim.1008 Odesláno 12. červen 2024 Odesláno 12. červen 2024 Ahoj, není to tahle od Huga? https://www.peugeot-club.com/topic/132324-peugeot-307cc/#comment-2117370 Citovat
Fosy123 Odesláno 12. červen 2024 Autor Odesláno 12. červen 2024 před 10 minutami, ozzy56 napsal: ahoj, máme tu kluka, co vozí pežoty z venku, má tady výbornou reputaci, když se s ním domluvíš, doveze ti CC s kterým nebudeš mít problémy, domluvíš se s ním i na servisu Děkuju , už hledám a pročítám.. Ale tenhle mi padl do oka a mám to kousek, takže určitě se pojedu podívat a uvidím.. Nad dovozem už jsem taky přemýšlel ale zatím jsem nikoho nekontaktoval.. Ale fakt mě nejvíc zajímá proč těch 130kw je tak málo a jestli to vůbec chtít Citovat
Fosy123 Odesláno 12. červen 2024 Autor Odesláno 12. červen 2024 (upraveno) před 5 minutami, radim.1008 napsal: Ahoj, není to tahle od Huga? https://www.peugeot-club.com/topic/132324-peugeot-307cc/#comment-2117370 Nene, má 100kw ale je moc hezká děkuji za tip Edit: Ta už je pryč jaj Upraveno 12. červen 2024 uživatelem Fosy123 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. červen 2024 Odesláno 13. červen 2024 (upraveno) Jednoduše řečeno, defacto "moderní" EW motory jsou 3. RFN 100KW, RFJ 103KW, RFK 130KW. RFN je z nich nejstarší, nemá variabilní časování ventilů (nejjednodušší motor). Mám ho ve své 307 a toči už 600k bez vážnějších potíží (defacto na motor se zatím nesahalo, jen mi teď rok haproval EGR kvůli vadné ECU), nejčastěji Euro 3, jsou varianty euro 4 se sekundaním čerpadlem a egr ventilem. RFJ má přidané variabilní časování ventilů, v základu Euro 4. RFK má opět variabilní časování, lepší laděný svody, sání... Spolehlivost mezi všemi těmito motory je tak nějak stejná, vydrží to nesmysl, pokud na to úplně nesereš, a v podstatě jsem tyto motory viděl umírat akorát tak na rozvody, případně zanedbanou údržbu, co se týče oleje->tyhle motory trpí na hydroštely, a jak se s tím jezdí a kašle se na to, jde to do kytek. Chce to fakt hlídat, aby jsi nejezdil s ryskou na minimu. Takový "strašák" proti 100kW variantě jsou akorát rozvody s tím VVT. Jinak víc nic (krom toho, že sehnat na to např katalyzátor je trochu oříšek, protože jich moc nejezdí). Je to stará poctivá kovařina. Olej berou obecně všechny EWčka. Musím zaťukat, co jsem vyřešil veškerý úniky (víko, okolo domku filtru apod), na 10k km je spotřeba oleje minimální, možná ani 200ml. Upraveno 13. červen 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Fosy123 Odesláno 13. červen 2024 Autor Odesláno 13. červen 2024 (upraveno) Děkuju moc něco takovýho jsem přesně potřeboval aby mi někdo napsal, bál jsem se toho víc.. Tak uvidím jak to dnes dopadne Upraveno 13. červen 2024 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
ozzy56 Odesláno 13. červen 2024 Odesláno 13. červen 2024 jo, a počítej s tím, že čím ,,nadupanější a extra'' motor, tím větší problémy s údržbou a sháněním náhr. dílů, obvzláště u staršího auta Charlie 607, Medvěd a VojtouNerCZ ohodnotil 3 Citovat
Charlie 607 Odesláno 13. červen 2024 Odesláno 13. červen 2024 Jestli je to ta s prahy a zadním nárazníkem od Riegra a čtyřma výfukama (černá v červenočerné kůži) tak ta byla lehce bouraná na předek, byl tam rozlámanej nárazník (kterej od Riegra stál víc než za kolik to němec prodával), ale myslím že dál to moc nešlo a byly tam nějaký problémy s airbagama. Koukal jsem na ní ještě když byla na prodej v Německu. Ber to ale jen jako info kdybys koukal zrovna po tomhle kousku. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. červen 2024 Odesláno 13. červen 2024 Tak tak, na RFK se cokoli shání hůř a stojí to raketu (např svody, sání, škrtící klapka...) Citovat
Fosy123 Odesláno 13. červen 2024 Autor Odesláno 13. červen 2024 Na tu jedu kouknout taky a těma nárazníkama.. Volal jsem tam a bylo mi řečený že bývalý majitel zbil Bobra takže to vím ale rozsekalo mě to.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.