Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,  mam dotaz ohledně  značky olejového čerpadla. Máte zkušenosti s náhradami a nebo musí byt origo? Jedna se mi o to, aby jsem olejové čerpadlo neměnil za 50 tisíc. Motor 1.4 16v, KFU. Děkuji

Odesláno (upraveno)

A důvod výměny :myslim  Protože jestli ti utíká tlak na spodku, tak tomu nepomůže ani čerpadlo za pade.... :roker

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno

Zjistuji informace, jelikoz po ceste zhruba 30 km to vyhodi hlasku nizky tlak oleje, po chvili co to stoji, tak je to zase v pohode na dalsich 30 km. Snimac tlaku oleje vymenen a porat to stejne. Mam v planu sundat vanu a podivat se saci kos jestli neni zaneseny. 

Odesláno (upraveno)
před 6 hodinami, ozzy56 napsal:

zkusil bych místo čidla tlaku dát hadičku a tlakoměr, předpokládám že olej je OK

Myslite, ze je bude pricpane, nebo z jakeho duvodu?

Upraveno uživatelem pavelu96
Odstraněna úplně zbytečná citace
Odesláno

myslím to tak, že než sundávat vanu a řešit oil čerpadlo, zkontroloval bych jaký tlak oleje má motor v různých otáčkách a teplotách, k tomu poslouží tabulka výrobce..., až podle výsledku pokračovat dále v hledání příčiny, předpokládám, že v motoru je olej jaký má být a není na něm najeto 50 tisíc 😉

Odesláno (upraveno)

Řešil jsem tu před mesícem zhruba vodu ve spalovacím prostorua dopídili jsme se, že v oleji byla vzdušná vlhkost, která přes odvětrávání šla so sání, protože motor stál půl roku v zimním období. Při vypouštění oleje, byl původní olej mléčný a po následné výměně oleje ještě nějakou dobu kouřilo bíle a po ujetí pár set kiláku přestalo kouřit. Jak jsem zmiňoval výše, sepnulo se mi upozornění nízkého tlaku oleje, tak jsem přemýšlel, zda by to mohlo být přicpaným sacím košem, popřípadě olejovým čerpadlem. Snimač jsem vyměnil, protože to byla minimální položka.

Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odesláno

@omousek je zajímavé, že v září 2015 jsi necitoval přímo předchozí příspěvky a teď jeden za druhým. Mohl by jsi prosím přestat citovat všechny přímo předchozí příspěvky a nepřidělávat práci týmu moderátorů? 

Přečti si prosím pravidla fóra a dodržuji je. Děkuji za spolupráci 

https://www.peugeot-club.com/guidelines/

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Dobrý den, mám 307 kterou jsem koupil a zjistil že je prasklý chladič. Chladič udělán a pak se objevil bílej kouř z výfuku a uz se dělalo těsnění ( hlava srovnána, rozvody s pumpou nové) vše v pořádku.

A teď po 100km nízký tlak oleje píše Peugeot.

Čím by to mohlo být?

Odesláno

já su ze staré školy a věřím víc tlakoměru než elektronice, navíc se v ní nevyznám, takže bych našrouboval místo tlakového čidla vyzkoušený tlakoměr, na volnoběh by to mělo tlačit min. 1 Atm, na plný plyn kolem 5 Atm--vše teplý motor, až po tomhle zjištění bych uvažoval co dále

Odesláno (upraveno)

Jenže ono to napiše vždy když zastavím nebo zabrzdím. Jinak jak se rozjezdu tak nic.

Upraven formát vložení textu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...