omousek Odesláno 31. květen 2024 Odesláno 31. květen 2024 Dobrý den, mam dotaz ohledně značky olejového čerpadla. Máte zkušenosti s náhradami a nebo musí byt origo? Jedna se mi o to, aby jsem olejové čerpadlo neměnil za 50 tisíc. Motor 1.4 16v, KFU. Děkuji Citovat
Hafity Odesláno 1. červen 2024 Odesláno 1. červen 2024 (upraveno) A důvod výměny Protože jestli ti utíká tlak na spodku, tak tomu nepomůže ani čerpadlo za pade.... Upraveno 1. červen 2024 uživatelem Hafity Citovat
omousek Odesláno 2. červen 2024 Autor Odesláno 2. červen 2024 Zjistuji informace, jelikoz po ceste zhruba 30 km to vyhodi hlasku nizky tlak oleje, po chvili co to stoji, tak je to zase v pohode na dalsich 30 km. Snimac tlaku oleje vymenen a porat to stejne. Mam v planu sundat vanu a podivat se saci kos jestli neni zaneseny. Citovat
ozzy56 Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 zkusil bych místo čidla tlaku dát hadičku a tlakoměr, předpokládám že olej je OK Citovat
omousek Odesláno 2. červen 2024 Autor Odesláno 2. červen 2024 Hladina oleje je v poradku a neklesa. Citovat
omousek Odesláno 2. červen 2024 Autor Odesláno 2. červen 2024 (upraveno) před 6 hodinami, ozzy56 napsal: zkusil bych místo čidla tlaku dát hadičku a tlakoměr, předpokládám že olej je OK Myslite, ze je bude pricpane, nebo z jakeho duvodu? Upraveno 2. červen 2024 uživatelem pavelu96 Odstraněna úplně zbytečná citace Citovat
ozzy56 Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 myslím to tak, že než sundávat vanu a řešit oil čerpadlo, zkontroloval bych jaký tlak oleje má motor v různých otáčkách a teplotách, k tomu poslouží tabulka výrobce..., až podle výsledku pokračovat dále v hledání příčiny, předpokládám, že v motoru je olej jaký má být a není na něm najeto 50 tisíc Hafity ohodnotil 1 Citovat
omousek Odesláno 2. červen 2024 Autor Odesláno 2. červen 2024 (upraveno) Řešil jsem tu před mesícem zhruba vodu ve spalovacím prostorua dopídili jsme se, že v oleji byla vzdušná vlhkost, která přes odvětrávání šla so sání, protože motor stál půl roku v zimním období. Při vypouštění oleje, byl původní olej mléčný a po následné výměně oleje ještě nějakou dobu kouřilo bíle a po ujetí pár set kiláku přestalo kouřit. Jak jsem zmiňoval výše, sepnulo se mi upozornění nízkého tlaku oleje, tak jsem přemýšlel, zda by to mohlo být přicpaným sacím košem, popřípadě olejovým čerpadlem. Snimač jsem vyměnil, protože to byla minimální položka. Upraveno 2. červen 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
pavelu96 Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 @omousek je zajímavé, že v září 2015 jsi necitoval přímo předchozí příspěvky a teď jeden za druhým. Mohl by jsi prosím přestat citovat všechny přímo předchozí příspěvky a nepřidělávat práci týmu moderátorů? Přečti si prosím pravidla fóra a dodržuji je. Děkuji za spolupráci https://www.peugeot-club.com/guidelines/ Péťa ohodnotil 1 Citovat
rotnej Odesláno 17. prosinec 2024 Odesláno 17. prosinec 2024 Dobrý den, mám 307 kterou jsem koupil a zjistil že je prasklý chladič. Chladič udělán a pak se objevil bílej kouř z výfuku a uz se dělalo těsnění ( hlava srovnána, rozvody s pumpou nové) vše v pořádku. A teď po 100km nízký tlak oleje píše Peugeot. Čím by to mohlo být? Citovat
ozzy56 Odesláno 17. prosinec 2024 Odesláno 17. prosinec 2024 já su ze staré školy a věřím víc tlakoměru než elektronice, navíc se v ní nevyznám, takže bych našrouboval místo tlakového čidla vyzkoušený tlakoměr, na volnoběh by to mělo tlačit min. 1 Atm, na plný plyn kolem 5 Atm--vše teplý motor, až po tomhle zjištění bych uvažoval co dále dýzl a rotnej ohodnotil 2 Citovat
rotnej Odesláno 17. prosinec 2024 Odesláno 17. prosinec 2024 (upraveno) Jenže ono to napiše vždy když zastavím nebo zabrzdím. Jinak jak se rozjezdu tak nic. Upraveno 17. prosinec 2024 uživatelem pavelu96 Upraven formát vložení textu Citovat
ozzy56 Odesláno 17. prosinec 2024 Odesláno 17. prosinec 2024 předpokládám, že oleje je dost , s tím šlápnutím na brzdu by mohla souviset elektrika , udělal bych co píšu--tlak oleje je důležitá veličina rotnej ohodnotil 1 Citovat
rotnej Odesláno 17. prosinec 2024 Odesláno 17. prosinec 2024 Dobře udělám, jen dotaz vím že je tam měrka na olej, ale kolik oleje patří to tohoto motoru? Na měrce to není tak vidět a olej je tam nový. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. prosinec 2024 Odesláno 17. prosinec 2024 myslíš do toho motoru, cos zatím nenapsal co tam máš ? pavelu96 a Hafity ohodnotil 2 Citovat
rotnej Odesláno 17. prosinec 2024 Odesláno 17. prosinec 2024 Děkuji moc, udělám ten tlak a pak napíši. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 17. prosinec 2024 Odesláno 17. prosinec 2024 @ozzy56 není to málo? na 1.1 jsou 3 litry a na 1.6 16V ( NFU ) 3.25. Tak proto se ptám regius ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.