Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, co znamená na mobile.de když je tam pod cenou napsáno MwSt. ausweisbar ? Nebo jaký je rozdíl pro mě jako běžného človíčka když tam nápis je nebo není(MwSt. ausweisbar ) nebo snad se k cenám na mobile.de ještě něco připlácím ( dph)? No a ještě když je u auta na mobile psáno něco jako JEN PRO EXPORT nebo jsem i viděl že bez ZÁRUKY jen pro obchodní účely...( radši od toho ruce pryč ?)

Odesláno

no rek bych ze je to pro obchodniky nebo lidi co si odecitaji dph pro tebe jako normalniho cloveka to znamena pouze to ze budes platit tak jako tak cenu s MwSt urcite to neni tak ze by jsi paltil cenu ktera je napsana plus dan jinak co se tyce mobile mam zkusenost ze stejne pokud teda nezavolas predem a nezjistis si jetli to auto skutecne maj tak vetsina inzeratu neni prilis aktualni ebay je vtomhle mnohem lepsi

Odesláno

Pozor na rozmáhající se podvody na mobile.de a autoskaut24.de.

Prodávají levně auta, plno keců o tom že se odstěhovali do anglie a tam je jim auto na nic.

Fígl je v poslání peněz předem přes WesternUnion (když tam brnknete tak už to moc dobře znají) a ojebou vás.

Slibují taky že pokud by se po transakci auto nelíbilo, vrátí peníze + 1000€ navrch a podobný bludy.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Prodávají levně auta, plno keců o tom že se odstěhovali do anglie a tam je jim auto na nic.

Fígl je v poslání peněz předem přes WesternUnion (když tam brnknete tak už to moc dobře znají) a ojebou vás.

Slibují taky že pokud by se po transakci auto nelíbilo, vrátí peníze + 1000€ navrch a podobný bludy.

jj na takový kokoty sem už taky přišel...Ale jinak,jen blázen si může myslet že mu někdo může prodat BMW M3 CSL 2005 30000Km v super stavu za 10000 Euro...;)
Odesláno
Původně zaslal: Sova

Původně zaslal: Fusion

jj na takový kokoty sem už taky přišel...Ale jinak,jen blázen si může myslet že mu někdo může prodat BMW M3 CSL 2005 30000Km v super stavu za 10000 Euro...;)

souhlasím že jen blázen může naletět ,ale takovejch lidí už bylo, na ruznejch forech je o tom dost napsáno.

viz http://forum.mazdaklub.sk/viewtopic.php?t=4159

i já si s jedním psal, ale čiste jen ze zvědavosti, nabízel auto za 200tis který se u nás pod 350tis nesežene a taky tvrdil že ted žije v anglii a auto pošle přes firmu až mu pošlu 20procent z ceny:D:roll

Odesláno
Původně zaslal: jindra73

Zdravím, co znamená na mobile.de když je tam pod cenou napsáno MwSt. ausweisbar ? Nebo jaký je rozdíl pro mě jako běžného človíčka když tam nápis je nebo není(MwSt. ausweisbar ) nebo snad se k cenám na mobile.de ještě něco připlácím ( dph)? No a ještě když je u auta na mobile psáno něco jako JEN PRO EXPORT nebo jsem i viděl že bez ZÁRUKY jen pro obchodní účely...( radši od toho ruce pryč ?)

Tedy příteli..... Mehrwertsteuer je opravdu DPH po česku a v Německu je to +16 % ze základu ceny ... Na to , aby jsi DPH uplatnil, tedy u nich zaplatil(většinou) jen uváděný základ ceny , musel by si u nás vlastnit firmu, mít kromě IČA také Dič a pak zkontrolovat zda je toto Dič určeno pro mezinárodní transakce(obchody) . Pokud ne, musíš o číslo zažádat! (peníze) A to je začátek.

Po obdržení čísla pak musíš nechat vystavit potvrzení o registraci, (peníze) a s tímto si teprve jet pro vybrané auto..... Po zpětné kontrole prodávajícího (protože, jsi cizinec, kontrola nutná-bez podmínky) a kontrola může trvat až tři dny, je teprve možnost DPH na daném voze uplatnit, tedy vozidlo odkoupit bez DPH a zaplatit jen cenu v základu.

Pak převoz, pojistka, emise STK, přihlášení a další peripetie s účetní a to dost hustý... Pokud nemáš velmi zdatnou účetní , či daňového poradce , kteří se zabývají mez. obchodem, jeho pravidly a právy..... Tak to je náběh na problémy..... Ani sami někteří odborníci na Fin. Úřadě se neshodují v jedn. postupech (jak jsem zjistil), tak aby to bylo vždy stejně- tedy správně, ALE--- postihy za nesprávné účtování v účetnictví jsou velmi vysoké sankce a k tomu samozřejmě penále!!!!!!!!

Věřím , že stačí....

Ikdyž jsem ten začátek splňoval, mezinár. Dič, atd.... po zjišťování komplet. info o tomto způsobu získání auta se zvýhodněnou cenou (bez DPH) jsem byl úplně otrávenej a vlastně i zjistil, že pokud nejde auto za 600-700 tisíc a výš, tak se to ani nevyplatí....

Vím, že to bylo dlouhé, ale zjišťování info také trvalo téměř celý den...:bojim

Můj názor - Výhoda papírově, realně totální nesmysl.....

[upravil dne 30.5.06 Tuldous]

Odesláno

Tuldous: Jestli se nepletu, tak na auta je speciální postup pro DPH v rámci EU. Ale teď nevím, jestli musíš zaplatit DPH podle státu prodávajícího (tedy zatím 16% - pozor, bude se zvyšovat) a nebo podle státu kupujícího (u nás 19%).

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Tuldous: Jestli se nepletu, tak na auta je speciální postup pro DPH v rámci EU. Ale teď nevím, jestli musíš zaplatit DPH podle státu prodávajícího (tedy zatím 16% - pozor, bude se zvyšovat) a nebo podle státu kupujícího (u nás 19%).

To Peta: DPH u některého státu zaplatíš, u některého ne... Mě bylo tvrzeno, že po předložení všech těch papírů není potřeba platit DPH, tak tvrdili adm. prac. z FÚ. Pak se prý jen vypočítá moment. kurs (další prašule) pro odpočet ze základu danění a to v den , kdy je koupě provedena. Převod. kurs samoz. dle ČNB. Ale jinak, Peťo hrůza.... Vyprdnul jsem se na to a myslím , že snad není divu...

[upravil dne 29.5.06 Tuldous]

Odesláno
Původně zaslal: BobyD

na to bacha ferovi prodejce NIKDY !!!!!!!! pokud jde o auta nechce penize predem

...přesně.... se musím smát když vidím jak jsme hloupí.... tedy někteří .....:D

[upravil dne 29.5.06 Tuldous]

Odesláno

nojo kazdy vidi NEMECKO auto za par tisic maj penez dost vsechno je mozny jenze opak je pravdou ale urcite je lepsi si koupit auto venku jenom s rozumem ceny jsou realne tak o ctvrtinu nizsi a navic je tam obrovska vyhoda servisu ktere auta venku dostavaji

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...