Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Moje auto začalo vyvádzať divné veci. Niekedy odmieta naštartovať. Otočím kľúčom a nič. Odtiahli ma do servisu, tam bolo dva dni, urobili diagnostiku. Tá nič neukázala, tak povedali, že to asi bolo slabou baterkou. Vraj počítač odmietol štartovanie.

Bolo to v poriadku asi 4 dni. Potom sa to zopakovalo. Brat ma odtiaho pred dom. Ráno som skúsil naštartovať a podarilo sa bez problémov.

Na druhý deň som šiel kúpiť pre istotu novú baterku. Hneď mi ju namontovali, skúšam naštartovať, a nič. Čiže baterka s tým nemá nič spoločné. Ráno som zase naštartoval bez problémov.

V pondelok s tým idem zase do servisu, tak mi napíšte, či s tým niekto nemáte skúsenosť a čo by to mohlo byť.

Odesláno

moja manželka mala asi pred 2 rokmi služobnú 307 2.0 Hdi. preskakovala páčka smeroviek a občas čudne fungovali stierače-po vypnutí ešte asi 3x zotreli okno veľkou rýchlosťou. v servise vymenili páčky. druhý deň asi po prejdení 100 km z ničoho nič sa spustili stierače /svietilo slniečko/ a nešli vypnúť. Tak to odstavila mimo cesty a vypla zapaľovanie. potom už auto nenaštartovala. nasledoval odťah do servisu a náhradné vozidlo. druhý deň šla po auto- samozrejme nič nezistili, auto už štartovalo. Potom sa začali diať čudné veci. Občas, asi tak 1x za 3-4 dni, sa napr. auto nedalo otvoriť diaľkovým ovládaním, potom nechcelo naštartovať, po zamknutí a odomknutí naštartovalo, ale za jazdy sa samé aktivovali svetlá, smerovky, stierače, a vôbec sa nedali vypnúť ovládačmi na páčkach:myslim auto si robilo čo chcelo. trvalo to asi 2 týždne, potom opäť servis a asi opäť vymenili páčky a už bol pokoj.

Odesláno
Původně zaslal: lamancha

jj, uz se mi stalo nekolikrat, ze se mi sam od sebe spustil zadni sterac, jednou kmitl a nic - nicmene tohle je :xvul

neboj sa, buď trpezlivý, časom dôjde aj na smerovky a svetlá:D:D:D:aut:aut:aut

Odesláno

A jak se to přesně projevuje? Mě to před třemi roky těsně po záruce začalo zlobit tak, že při startování se neozval jediný zvuk, žádné cvaknutí spínače, přístroje ani nepohasly od zatížení, prostě mrtvý starter. Ze začátku stačilo poklepat kladívkem nebo těžším klíčem na starter a chytlo se to.Pak to třeba 4 dny fungovalo.A pak zase bez výstrahy zkolabovalo. V servisu Peugeot mi po marném testování diagnostiky objednali ve Francii spínací skříňku, že prý byla nějaká akce na výr.závadu. Když mi jí pak namontovali, tak chtěli pět tisíc, že na to moje se to nevztahuje.Nezbylo než zaplatit. Po pěti dnech opět stejný problém. Na moji reklamaci ,že se prokázalo,že spínací skříňkou to nebylo, řekli že to tím stejně bylo a že to způsobilo závadu ještě jinde. Pak vyměnili stator ve starteru a odečetli mi po velkých hádanicích tu spínací skříňku.Tím to taky nebylo. Pak řekli že nechám auto 14 dní v servisu a že to budou testovat.Vymění pak případně starter což stojí kolem 18.000 Kč.Ve skladu u nich v tu dobu stál 12.000Kč!Na to jsem už neměl trpělivost a vydal se k autoelektrikářům na Smíchově v Praze, kteří tam byli už před 20 lety. Ti mi za dvě stovky namontovali tlačítko spínající z baterky přímo starter a řekli ať to pár dní testuji. V momentě kdy mi starter přestal fungovat, jsem použil nouz. tlačítko a nefungovalo to stejně.Závada jasně ve starteru a to ve spínači. Vyměnili mi za dva tisíce spínač, odečetli ještě ty dvě stovky za to tlačítko a od té doby 3 roky jezdím bez problémů.

Odesláno
Původně zaslal: bancroft

A jak se to přesně projevuje? Mě to před třemi roky těsně po záruce začalo zlobit tak, že při startování se neozval jediný zvuk, žádné cvaknutí spínače, přístroje ani nepohasly od zatížení, prostě mrtvý starter. Ze začátku stačilo poklepat kladívkem nebo těžším klíčem na starter a chytlo se to.Pak to třeba 4 dny fungovalo.A pak zase bez výstrahy zkolabovalo. V servisu Peugeot mi po marném testování diagnostiky objednali ve Francii spínací skříňku, že prý byla nějaká akce na výr.závadu. Když mi jí pak namontovali, tak chtěli pět tisíc, že na to moje se to nevztahuje.Nezbylo než zaplatit. Po pěti dnech opět stejný problém. Na moji reklamaci ,že se prokázalo,že spínací skříňkou to nebylo, řekli že to tím stejně bylo a že to způsobilo závadu ještě jinde. Pak vyměnili stator ve starteru a odečetli mi po velkých hádanicích tu spínací skříňku.Tím to taky nebylo. Pak řekli že nechám auto 14 dní v servisu a že to budou testovat.Vymění pak případně starter což stojí kolem 18.000 Kč.Ve skladu u nich v tu dobu stál 12.000Kč!Na to jsem už neměl trpělivost a vydal se k autoelektrikářům na Smíchově v Praze, kteří tam byli už před 20 lety. Ti mi za dvě stovky namontovali tlačítko spínající z baterky přímo starter a řekli ať to pár dní testuji. V momentě kdy mi starter přestal fungovat, jsem použil nouz. tlačítko a nefungovalo to stejně.Závada jasně ve starteru a to ve spínači. Vyměnili mi za dva tisíce spínač, odečetli ještě ty dvě stovky za to tlačítko a od té doby 3 roky jezdím bez problémů.

Jednoducho otočím kľúčom a nič, len ťukne relátko v poistkovej skrinke.

V utorok som bol v servise, v stredu mi volali, že štartuje a oni nevedia čo s ním je. Nech si poňho prídem. Šiel som tam a keď som skúsil štartovať, tak to nešlo. Chvala bohu.

Auto odtlačili do dielne a konečne sa sústredili na štartér. (dovtedy robili len s elektronikou). vybrali ho, vyskúšali a zistili, že je vadná cievka. To bude asi to isté ako spínač. Skrátka to udelátko, ktoré pri štartovaní spojí štartér s motorom. Objednali ju (2000 sk) a hádam v pondelok si pôjdem po auto. Dúfam, že týmto je to vyriešené. :aut

Zaujalo ma, že si poklopal na štartér. Kde je na 307 1,6 benzín štartér? Ja som myslel, že je schovaný niekde pod baterkou. Aj som ho hľadal, aby som ho ručne prehovoril k spolupráci, ale nenašiel som ho.

Odesláno

To budeš mít určitě tou cívkou (spínačem) - to jsou úplně stejné projevy jako jsem měl já.Starter je zezadu motoru,tzn. vlastně schovaný pod vstřikovacím systémem, který brání pohledu na něj.Ale když se podíváš zleva pod vstřikování (při pohledu na motor), tak je tam volný prostor a tam tudy se dá dosáhnout kladívkem až na starter, chce to ale světlo - baterku. Zpočátku stačilo poklepání a ten spínač resp.cívka se asi probrala.Pak už nepomáhalo nic. Máš štěstí, že se na tu cívku soustředili. Mě vyměnili ve zn. Peugeot servisu spínací skříňku, (bezvýsledně) pak rozebrali starter a prý na ně vypadl magnet. Tak vyměnili stator. Ale tím to nebylo. Pak mi ti staří praktici - autoelektrikáři řekli že to je normální, že se někdy magnet uvnitř startéru uvolní, ale dokud se starter nerozebere tak to vůbec nevadí protože magnet se nemůže pohnout ze své posice!! A pak dej auto do značkovýho servisu. Jsou to diletanti. Ale je to pochopitelný - známý autoklempíř mi to vysvětloval- oni mají tak vysoké náklady na všechno,hlavně na úřad, že si nemohou dovolit zaplatit kvalitního mechanika. A taky když se podíváš za dveře servisu tak to jsou všechno mladý zajíci po škole - tak čemu se pak divit že jo.

• O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...