Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čaute všetci.

Mám obuté Dunlop SP Sport 2000 205/55 R 16 a zdá sa mi že sú dosť hlučné. Aké máte skúsenosti a čo obúvate? Plánujem prezuť do:

1) Matador Hectorra alebo

2) Avon ZV3 alebo

3) Continental Premium

Odesláno

bracha ma Barum Bravuris 185/55/14 na 205ce - drzi jako pribity:super

ja mam BF-Goodrich 195/45/16 na 306ce a drzi to jeste lip:super

tata ma nejaky pirelli 175/70/13 z buhvijakyho roku na 309ce a plave to priserne :bojim

Odesláno
Původně zaslal: t3dsm

bracha ma Barum Bravuris 185/55/14 na 205ce - drzi jako pribity:super

ja mam BF-Goodrich 195/45/16 na 306ce a drzi to jeste lip:super

tata ma nejaky pirelli 175/70/13 z buhvijakyho roku na 309ce a plave to priserne :bojim

v tomhle případě, ale nejde o značky, ale o profil...je jasný, že sebelepší guma na 70 profilu prostě nebude držet stopu jako ta nejlevnější na profilu 45...

Odesláno

Mal som Dunlop SP 300, Matador Elite 2 a teraz mám Bridgestone ER 30. Matador boli majkomfortnejšie a perfektne držali na vode, Tieto Bridgestone sú dobré. Suverénne najhoršie boli Dunlop. Výdrž cca 60 000 km ale vysohá hlučnosť a nedržali na vode.

Odesláno

kvalita pneu je vždy kompromisom rôznych vlastností. číže v niečom je daná pneumatika lepšia, ale samozrejme na úkor niečoho iného. napr. tvoje dunlopky boli hlučné, ale zato dosť dlho vydržali.

Odesláno

Ja mám dunlopky (65000 km) asi 3mm vzorek a zatiaľ idú bez problémov. Ale na jar ich mením. Môj typ Brigestone.( podľa testu najlepšie jazdné vlastnosti a relatívne nízka hlučnosť). Ale žiaľ nemecký test.:bojim

Ak má niekto záujem dodám testy pneu 195/65/15 z autobildu.

Odesláno

Před pár dny jsem přezul ze zimních GoodYear UltraGrip 7 195/65 R15 obutých na \"plecháčích\" zpět na zcela nové \"originál\" Dunlop SP2000 205/55 R16 obutých na originál litých kolech, která mi v lednu při koupi auta sundali z naší 307SW hned u prodejce.

V jízdních vlastnostech jsem zásadnější rozdíly neshledal (snad jen kromě toho, že teď je každ díra na cestě cítit ještě o trochu více - ale to se u 205/55 R16 ve srovnání s 195/65 R15 dalo čekat).

Oproti těm zimním UG7 jsou ale ty Dunlopky o poznání hlučnější, což jsem teda od letních gum ve srovnání s gumami zimními nečekal. Takže se už teď začínám těšit, až na podzim zase přezuju zpět na ty UG7.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Taky mám zimní Good Year UG7 a zdají:myslimse mi o něco tiší než letní Brigestone Turanza hm divné mělo by to být spíš naopak.

Odesláno
Původně zaslal: caco

Napadlo ma skúsiť 205/60 R 16. Mal to už niekto?

a preco chces dat tento nestandardny rozmer? budes mat vacsi obvod kolesa a napr. tacho ta bude klamat.Navyse to bude vyzerat na elektronoch horsie, vyssia guma :myslim

Odesláno

Trochu mych zkusenosti sice na 406 2,2 HDi

Dunlopy SP 01 , byly to velice tiche pneu a dorbe drzeli ,ale ta cena byla silena .

Michelin Pilot Sport byli velice dobre a tiche , jen malo vydrzely .

Letos jsem koupil Pireli P6 a jsou to zatim nejlepsi pneu co jsem mel tiche a drzi asi nejlepe (vydr pocitam kolem 30-40t)

Hodne zalezi na tom zda jsou pneu smerove nebo ne (smerove budou hodne hlucne ) ,zivotnost zalezi i na vykonu a vaze auta . Prevazne jsou dnes pneumatiky konstruovane kolem 30 - 40t Km .

Odesláno
Původně zaslal: stefan.m

Po prezuti zo zimnych (nove GoodYear UG6) na letne (nove Matador Elite 2) som mal tiez vysoku hlucnost. Teraz po najazdeni 5000km sa hluk vytratil :papa

nebo sis na to zvykl :D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...