rages129 Odesláno 22. listopad 2023 Odesláno 22. listopad 2023 Ahojte, odišlo mi na spojke ložisko( že vraj celé rozletené bolo) Tak sa menila spojka + dáka vidlička čo je v spojke. Peugeot 307 1.6hdi 80kw Po výmene mám problém s tým že buď keď chcem z miesta rýchlo stlačit spojku a hneď zaradiť ide cez zuby ale keď ju podržím 5-10 sekúnd ide ľahko. Tak isto aj keď za jazdy vyradím napr niekoho púšťam na prechode a idem okolo 2-5 kmhjednoducho v pohybe miernom tak ide skrz zuby vždy. + Po výmene bolo počuť aj také trenie škrenie kovu od spojky/prevodovky na voľnobeh ale po cca 50km je to už vynimočne takmer žiadne. Po "vyreklamovaní" skrz ten 1. prevod to bolo znova rozobrané a skontrolované celé, jedine zistenie bolo že hriadeľ do prevodovky ma vôlu ale že nie je na výmenu. Dáke rady tipy skúsenosti co by to mohlo byť prosím? Ďakujem Citovat
ozzy56 Odesláno 22. listopad 2023 Odesláno 22. listopad 2023 ahoj, když ta spojka byla dělaná dvakrát a na nic nepřišli, tak možná synchron jedničky ? protože když RYCHLE zmáčkneš spojku a chceš zařadit jedničku, spojková hřídel se okamžitě nezastaví, zastaví ji vlastně synchron, jak tlačíš pákou do polohy první rychlosti, auto nové není, takže by synchron jedničky mohl být načnutý , předpokládám nějakou značkovou spojku a odbornou dílnu, co spojku měnila..., byl vyměněný i setrvák, pokud máš dvouhmotu ? Citovat
rages129 Odesláno 22. listopad 2023 Autor Odesláno 22. listopad 2023 Zotrvačník nebol menený, že vraj dobrý je, tak isto sa ani zvukom neprejavuje že by mal odchádzať alebo niečo. No pred výmenou to nerobilo vôbec , je možné že sa poškodil ten synchron ako sa mi rozletelo to ložisko alebo pri výmene? Je to náročna oprava prípadne ? Citovat
ozzy56 Odesláno 22. listopad 2023 Odesláno 22. listopad 2023 (upraveno) když to předtím nedělalo, tak to synchronem nebude, a ani tím, že se ložisko rozletělo, se synchron poškodit nemohl, ale tím setrvákem by to být mohlo edit: spodní pracovní válec se měnil? nebo zkusil aspoň odvzdušnit ? Upraveno 22. listopad 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
rages129 Odesláno 22. listopad 2023 Autor Odesláno 22. listopad 2023 S tým valcom mi nič nespomínal, predpokladám že bol v pohode ak to mal celé rozobraté a pozeral to, akú ma úlohu ten valec prosím ťa? No ten zotrvačník je otazny kedze sa nemenil, ale keď na pohľad vypadal dobre podľa nich a niak sa neprejavuje ťažko povedať, skúsim možno k niekomu inému zbehnúť či by vedel čo s tým :/.. Teoreticky keby na tom najazdím dačo nemohlo by si to dako sadnúť? Citovat
Hafity Odesláno 22. listopad 2023 Odesláno 22. listopad 2023 před 37 minutami, ozzy56 napsal: nebo zkusil aspoň odvzdušnit ? Tím bych asi začal.... Citovat
ozzy56 Odesláno 22. listopad 2023 Odesláno 22. listopad 2023 před 49 minutami, rages129 napsal: S tým valcom mi nič nespomínal, predpokladám že bol v pohode ak to mal celé rozobraté a pozeral to, akú ma úlohu ten valec prosím ťa? ten válec má vliv na rozepnutí spojky, takže i přímo na řazení rychlostí, předpokládal jsem, že když to někdo dělal podruhé z důvodu špatného řazení, tak ten válec odvzdušnil nebo vyměnil jako první věc , dej to někomu jinému ať ho zkusí odvzdušnit, nebo radši vyměnit (při výměně sady spojky se preventivně mění i ten spodní pracovní válec) Citovat
rages129 Odesláno 22. listopad 2023 Autor Odesláno 22. listopad 2023 Dobre skúsim, ale nemal by ten válec vplyv aj na ostatné rýchlosti? Tie idú krásne Citovat
ozzy56 Odesláno 22. listopad 2023 Odesláno 22. listopad 2023 ne, ostatní rychlosti řadíš za jízdy , napiš potom, zda to pomohlo Citovat
rages129 Odesláno 23. listopad 2023 Autor Odesláno 23. listopad 2023 No ale aj v prípade tej 1 keď je auto v pohybe to je za jízdy, oki ake ďakujem skúsim poriešiť ten válec. Čo som pozeral mali by tam byť 2 že? Hlavný a pomocný Citovat
rages129 Odesláno 12. prosinec 2023 Autor Odesláno 12. prosinec 2023 Zdravím, tak bolo to v inom servise zhodené, overené či všetko sedí ako ma, odvzdušnené skontrolované a nikde nenájdena príčina. Takže stále to robí pri tej 1 a občasne pri 2.. Bolo mi povedané že to môže spôsobovať niečo v prevodovke a ako sa vymenila spojka sa to prejavilo, že možno keď ju trošku "zoderiem" tu spojku si to znova sadne ak bude s tým stále problém že sa zhodi potom prevodovka a ta sa pozrie. Ps- mne osobne stále vŕta v hlave ta vidlička či by to nemohla robiť Citovat
oddie Odesláno 13. prosinec 2023 Odesláno 13. prosinec 2023 Jo, na vymýšlení úplně nesmyslných pohádek jsou v servisech experti, to jediné by jim šlo. Prej "niečo v prevodovke" Citovat
Hafity Odesláno 13. prosinec 2023 Odesláno 13. prosinec 2023 před 21 hodinami, rages129 napsal: mne osobne stále vŕta v hlave ta vidlička či by to nemohla robiť Proč se měnila? A byla při výměně správně nasazena? Citovat
rages129 Odesláno 13. prosinec 2023 Autor Odesláno 13. prosinec 2023 (upraveno) To ti nepoviem, asi bola zlá už, predpokladám že áno Pozerali to aj v servise kde bola nahadzovaná znova a potom som to dal ešte do iného nech sa na to pozrú a tam mi tiež tvrdili že všetko je v poriadku nahodené Upraveno 13. prosinec 2023 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek Citovat
ozzy56 Odesláno 14. prosinec 2023 Odesláno 14. prosinec 2023 jenom bych vzpomněl, že asi každý mechanik má určitě jednu kauzu, kdy udělal nemožné a stejnak se nepovedlo..., tisíckrát v duchu probíral proč se oprava nepovedla a stejně neví ani po letech..., tady bude možná chyba v kvalitě spojky jako celku, třeba nedodržení rozměrů ?? prostě nevím pamatuju případy z let cca 1985 ?? kdy se vyměnila talířová lamela u S 120 a s autem se nedalo rozjet jak to cukalo, až po letech Škodovka přiznala problémy s materiálem obložení spojky, lamela se studená ,,lepila'' k setrváku... Citovat
oddie Odesláno 14. prosinec 2023 Odesláno 14. prosinec 2023 Nechce se mi to hledat, tenhle model už má SAC spojku nebo ještě ne? Citovat
rages129 Odesláno 14. prosinec 2023 Autor Odesláno 14. prosinec 2023 Sac neviem čo znamená, je tam hydraulická ak myslíš toto Citovat
HonzaC2 Odesláno 14. prosinec 2023 Odesláno 14. prosinec 2023 307 1,6 hdi bude sice hydraulická, ale s pákou. Citovat
Zdeník Odesláno 18. prosinec 2023 Odesláno 18. prosinec 2023 (upraveno) SAC spojku to pravdepodobne nema. Ja som menil spojku na 407 1,6 HDi pri 200 000km a zotrvacniku tiez nic nebolo... Ak pri radeni skrkaju rychlosti, problem je urcite v synchronoch. Keby boli v poriadku, tak by sa pri zlej funkcii spojky alebo zotrvacniku radilo tazko, ale neskrkalo by to. Skrkala by iba spiatocka, kde idu zuby do zubov. Treba zistit, ci sa pouzil spravny prevodovy olej. Totiz pri nespravnom oleji sa mozu synchronne kruzky lepit, a neplnia svoju funkciu. Upraveno 18. prosinec 2023 uživatelem Zdeník Citovat
HonzaC2 Odesláno 19. prosinec 2023 Odesláno 19. prosinec 2023 Podle mne se vubec nemusi jednat o problem se synchrony. Ono na vyssich rychlostech se totiz ty hridele toci obe, takze s tim synchrony nemaji tolik prace. Tim nerikam, ze to tim neni, ale proste byt vubec nemusi. Porad to muze byt spatne smontovana spojka nebo poskozene tangencialni pruziny pritlacneho talire - zpravidla od spatne montaze, pokud byla spojka nova. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.