Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Po výmene spojky ide 1. prevodový stupeň skrz zuby

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, odišlo mi na spojke ložisko( že vraj celé rozletené bolo)
Tak sa menila spojka + dáka vidlička čo je v spojke. 
Peugeot 307 1.6hdi 80kw

Po výmene mám problém s tým že buď keď chcem z miesta rýchlo stlačit spojku a hneď zaradiť ide cez zuby ale keď ju podržím 5-10 sekúnd ide ľahko.
Tak isto aj keď za jazdy vyradím napr niekoho púšťam na prechode a idem okolo 2-5 kmhjednoducho v pohybe miernom tak ide skrz zuby vždy. 
+ Po výmene bolo počuť aj také trenie škrenie kovu od spojky/prevodovky na voľnobeh ale po cca 50km je to už vynimočne takmer žiadne.

Po "vyreklamovaní" skrz ten 1. prevod to bolo znova rozobrané a skontrolované celé, jedine zistenie bolo že hriadeľ do prevodovky ma vôlu ale že nie je na výmenu.

Dáke rady tipy skúsenosti co by to mohlo byť prosím?  Ďakujem

Odesláno

ahoj, když ta spojka byla dělaná dvakrát a na nic nepřišli, tak možná synchron jedničky ?  protože když RYCHLE zmáčkneš spojku a chceš zařadit jedničku, spojková hřídel se okamžitě nezastaví, zastaví ji vlastně synchron, jak tlačíš pákou do polohy první rychlosti, auto nové není, takže by synchron jedničky mohl být načnutý :myslim, předpokládám nějakou značkovou spojku a odbornou dílnu, co spojku měnila..., byl vyměněný i setrvák, pokud máš dvouhmotu ?

Odesláno

Zotrvačník nebol menený, že vraj dobrý je, tak isto sa ani zvukom neprejavuje že by mal odchádzať alebo niečo.

No pred výmenou to nerobilo vôbec , je možné že sa poškodil ten synchron ako sa mi rozletelo to ložisko alebo pri výmene?  Je to náročna oprava prípadne ? 

Odesláno (upraveno)

když to předtím nedělalo, tak to synchronem nebude, a ani tím, že se ložisko rozletělo, se synchron poškodit nemohl, ale tím setrvákem by to být mohlo :myslim

edit: spodní pracovní válec se měnil? nebo zkusil aspoň odvzdušnit ?

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

S tým valcom mi nič nespomínal, predpokladám že bol v pohode ak to mal celé rozobraté a pozeral to, akú ma úlohu ten valec prosím ťa? 

No ten zotrvačník je otazny kedze sa nemenil, ale keď na pohľad vypadal dobre podľa nich a niak sa neprejavuje ťažko povedať, skúsim možno k niekomu inému zbehnúť či by vedel čo s tým :/..

Teoreticky keby na tom najazdím dačo nemohlo by si to dako sadnúť? 

Odesláno
před 49 minutami, rages129 napsal:

S tým valcom mi nič nespomínal, predpokladám že bol v pohode ak to mal celé rozobraté a pozeral to, akú ma úlohu ten valec prosím ťa? 

ten válec má vliv na rozepnutí spojky, takže i přímo na řazení rychlostí, předpokládal jsem, že když to někdo dělal podruhé z důvodu špatného řazení, tak ten válec odvzdušnil nebo vyměnil jako první věc :myslim, dej to někomu jinému ať ho zkusí odvzdušnit, nebo radši vyměnit (při výměně sady spojky se preventivně mění i ten spodní pracovní válec)

Odesláno

No ale aj v prípade tej 1 keď je auto v pohybe to je za jízdy, oki ake ďakujem skúsim poriešiť ten válec.

Čo som pozeral mali by tam byť 2 že? Hlavný a pomocný

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím, tak bolo to v inom servise zhodené, overené či všetko sedí ako ma, odvzdušnené skontrolované a nikde nenájdena príčina.
Takže stále to robí pri tej 1 a občasne pri 2..
Bolo mi povedané že to môže spôsobovať niečo v prevodovke a ako sa vymenila spojka sa to prejavilo, že možno keď ju trošku "zoderiem" tu spojku si to znova sadne ak bude s tým stále problém že sa zhodi potom prevodovka a ta sa pozrie.

Ps- mne osobne stále vŕta v hlave ta vidlička či by to nemohla robiť

Odesláno
před 21 hodinami, rages129 napsal:

mne osobne stále vŕta v hlave ta vidlička či by to nemohla robiť

Proč se měnila? A byla při výměně správně nasazena?

Odesláno (upraveno)

To ti nepoviem, asi bola zlá už, predpokladám že áno

Pozerali to aj v servise kde bola nahadzovaná znova a potom som to dal ešte do iného nech sa na to pozrú a tam mi tiež tvrdili že všetko je v poriadku nahodené

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek
Odesláno

jenom bych vzpomněl, že asi každý mechanik má určitě jednu kauzu, kdy udělal nemožné a stejnak se nepovedlo..., tisíckrát v duchu probíral proč se oprava nepovedla a stejně neví ani po letech..., tady bude možná chyba v kvalitě spojky jako celku, třeba nedodržení rozměrů ??   prostě nevím 😧

pamatuju případy z let cca 1985 ?? kdy se vyměnila talířová lamela u S 120 a s autem se nedalo rozjet jak to cukalo, až po letech Škodovka přiznala problémy s materiálem obložení spojky, lamela se studená ,,lepila'' k setrváku...

Odesláno (upraveno)

SAC spojku to pravdepodobne nema. Ja som menil spojku na 407 1,6 HDi pri 200 000km a zotrvacniku tiez nic nebolo...

Ak pri radeni skrkaju rychlosti, problem je urcite v synchronoch. Keby boli v poriadku, tak by sa pri zlej funkcii spojky alebo zotrvacniku radilo tazko, ale neskrkalo by to. Skrkala by iba spiatocka, kde idu zuby do zubov.

Treba zistit, ci sa pouzil spravny prevodovy olej. Totiz pri nespravnom oleji sa mozu synchronne kruzky lepit, a neplnia svoju funkciu.

Upraveno uživatelem Zdeník
Odesláno

Podle mne se vubec nemusi jednat o problem se synchrony. Ono na vyssich rychlostech se totiz ty hridele toci obe, takze s tim synchrony nemaji tolik prace. Tim nerikam, ze to tim neni, ale proste byt vubec nemusi. Porad to muze byt spatne smontovana spojka nebo poskozene tangencialni pruziny pritlacneho talire - zpravidla od spatne montaze, pokud byla spojka nova.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...