Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

řeším stejný problém, dávám zatím auto k výměně těsnění + kontrola/srovnání hlavy... projevilo se mi to taky nejdřív jako krátké přehřátí(chyba P0115) při jízdě na dálnici do kopce, po ubrání plynu a dojetí na kopec to zmizelo a frčel jsem dál cca 150km, kapalinu jsem pak nekontroloval. po nejakých kratších cestách do max 10-15 km, a 3 týdnech, se i to, při jízdě na dálnici po cca 30km, přehřálo úplně i s teplotou oleje(P0198) a voda už byla asi komplet pryč...

Kvůli té chybě s teplotou oleje mi v autorizáku chtěli měnit celej motor....

@Hoffmann, prosím Tě, co bylo blbě na tom bloku motoru? opravovali jste to, nebo jste dávali novej/repas?

Předem díky

jinak jde o 2.0BHDi 110kW v P 5008II

Odesláno

A přitom stačilo hned po první chybě udělat vodní pumpu a byl by klid :) 
My rovnou motory měníme.. většinou je zkroucená hlava a blok tak, že nejde ani povolit šrouby na hlavě a utrhnout se :( 

Když se to už povede, tak je blok zkroucenej, takže motor ven, srovnat blok, hlavu.. a ve výsledku jsi cenově na repasovaném motoru od dealera se zárukou... 

Odesláno

přehřátí motoru je zpravidla velká chyba, která se na motoru projeví--na některém hned, na jiném později :myslim, sledovat teplotu při jízdě s přívěsem, hodně naložený, v kopcích atd. a upravit zpřevodování, rychlost, atd. se vyplatí ;), určitě neopravovat--radši repas motor  :) 

Odesláno

Ono dnes už nemáš moc co sledovat :( Jelikož zákazník byl náročný a stále si stěžoval že mu rafička cestuje mezi 80 a 90, tak sw ti drží budík na "správné teplotě" dokud není průšvih.. pak už jen skočí nahoru a upss.. přehřáto konec :( 

Odesláno

já vím, že dneska je teploměr celkem k hounu, protože se z 90 nehne 🙈, myslel jsem to spíše tak, že při té zátěži (vlek, kopce) uvažovat při jízdě a radši přeřadit, aby se motor točil lehce v otáčkách a nedusil se ... :)

Odesláno

Díky za odpovědi.

No, v autorizáku si mysleli, ze to bude vodní pumpa, ale podle nich byla v pořádku (neprotočená) a cca 30 tis. km od výměny... jinak ten motor není nijak hlučnej, řekl bych, že i normálně dobře táhnul...tak by snad nemusel být ten blok zkroucený??jinak, si myslim 🙂, že jezdím spíš konzervativně...sice se neloudám, ale asfalt netrhám...

je možné, že by to už zrálo třeba nějakou delší dobu, rok a víc(než jsem to koupil)? že to postupně foukalo do chladicího okruhu víc a víc, až to vodu komplet vytlačilo?? loni na podzim, jsem zaregistroval cákance(spíš bílé, nádech modré barvy)  v okolí expanzky,ale to jsem přikládal tomu, že to pocákali při dolívání kapaliny do stěračů...

jinak v autorizáku chtěj za výměnu motoru hoodně přes 100k

Díky

Odesláno

Ano když se přehřeje, tak to teoreticky může vypadat ok ještě nějakou dobu, ale zhoršuje se to.. ovšem od toho je detektor CO2, kterým se dá ověřit, zda přehrátí něco způsobilo nebo ne.. :(

Výměna motoru s prací a ostatními díly je samozřejmě cca 150 

Odesláno

Ahoj, my jsme nakonec motor repasovali sami s mechanikem... Byl zkroucený komplet blok a hlava... Takže vše srovnat, nové těsnění atd. Strašný práce a dílů , ale dostal jsem se na daleko nižší cenu než kupovat repasovaný motor. Po složení se to zajelo... Během prvních 1000km se udělal 2x olej s filtry a čištění vany... Motor jako nový 😊👍

Odesláno

Díky...já si nějak nedovedu představit zkroucený blok válců...to je jen na té ploše, co se stýká s hlavou, nebo celkově, že je třeba znova odvložkovat/vybrousit válce??

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj, tak mám rozmontování, výměnu těsnění + srovnání hlavy a smontování za sebou. Auto jezdí, nicméně bohužel trochu divně - při přeřazení na vyšší převodový stupeň motor cuká(škube, vibruje) musí se pak do otáček. jezdím pak obvykle při dané rychlost o jeden rychlostní stupeň níže, než obvykle a spotřeba stoupla odahdemasi o 1-2 l /100km... Mechanik říkal, že to vypadá na vstřiky, a že by to s opravou nemělo mít nic společnýho. ale já spíš myslím(vstřiky se snad jen tak nezanesou), jestli při tom dávání do kupy, nezapomněli něco zapojit, drátky(zapojené konektory, dle mé kontroly OK) a hadičky - u stareho HDi  myslím, něco podobného dělala odpojená hadička pro snímání (pod)tlaku...

Nevíte co by to mohlo být? ještě mě napadá něco s EGR??

Jinak jak v kapesní mobilové diagnostice mě vyběhla pár více chyb - některé asi dané rozpojováním konektorů - viz obrázek

Nemusí se po té opravě a rozpojování konektorů nějak inicializovat systém auta? na nějaké správné nastavení vstřiků EGR a pod??

ObrzekWhatsApp2024-10-09v23_45.35_4b296ab8.thumb.jpg.93d626cfca566acbc0ca66e16c9c8712.jpg

Díky za tipy

Odesláno

Jakože ventily nechodí  a nedosedaji úplně tak, jak by měly? 

Takže je nutné sundat kryt hlavy a nasadit řetízek správně? (pootocit váčky do spravnejsi polohy)

Odesláno

Díky moc, ještě oni při tom dělali i rozvody(no, vlastně bez nich to asi nejde, že) - nemůže to být taky tím, že by se sekli o zub na rozvodech?

Odesláno

No, tak jsem byl na ostré diagnostice a ty chyby co jsem posílal tak byly staršího data, kdy si předtím v servisu nějak hráli a odpojovali konektory od turba, CR, apod.Tímto se omlouvám @ChouLu, že jsme ho zavedl na nesmysl..

Nově se po jízdě cca 130km s příznaky cukání nevygenerovala žádná závada, synchro klika - vačka a posun druhé vačky je OK, akorát 3tí vstřik má větší odchylky (přes 2), ale je otázka jestli by to způsobovalo cukání.

Jinak ověřeno, že vstřiky byly dány na zpět ve správném pořadí, prý tedy nešly úplně lehce,ale já nevím, jestli se tedy mohli tak znečistit, nebo jestli jim spadl na zem...

Díky

Odesláno

Pokud je opravdu korekce 2 tak je to dost :) 

A jak ověřili polohu řetízku? to se nedá jentak bez rozebrání :) 

Nicméně bych to msuel vidět v live datech co se tam děje abych mohl poradit dál :) 

Odesláno

Může být, že nesprávná poloha řetízku negeneruje nic do diagnostiky? a korekce 2 může způsobit takové trhání, to by museli asi ten vstrik pri de/montáži nějak poškodit(jestli jim třeba spadl na zem). Živá data zkusím sehnat..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...