Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

mám větší problém s mojí 307... Každou jízdu mi teď škube na dálnici nad 90 km/h, že to se mnou hne až k čelnímu sklu pomalu (není to škubání jako když jsem měl vadné EGR, ale opravdu citelné). Nejdřív to dělalo po 8 km jízdy, kdy jsem se pak napojil na dálnici a při akceleraci nad 120 km/h to ani nechtělo zrychlovat, jak to škubalo a včera mi to udělalo i z kopce, když jsem nepřidával plyn. 

Co jsem dělal předtím, že jsem do nádrže při tankování dal STP čistič naftových motorů image.png.c094e0b5d97e61f5cad1b27e82ec8a97.pngPak se mi podařilo auto postavit v kopci s málo naftou a nešlo nastartovat, protože se to nějak zavzdušnilo a nešlo ani napumpovat balonkem naftu zpět, takže jsem musel auto otočit čumákem dolů (myslel jsem, že ten čistič nejdřív něco rozpustil a teď to neudrží naftu, ale potom jak jsem auto otočil, tak se pumpovalo v pohodě. Teď jsem tankoval opět plnou a dal jsem tam letní aditiva do nafty a stejně se to nezlepšilo. Diagnostika bez chyb (pouze P1351 žhavení a pak přídavné topení zkrat). Aktuální data po pravdě nevím jaká mám měřit ani jaký mají mít hodnoty. 

Zítra vyměním palivový filtr, jestli to nemůže být jím, ale ten jsem měnil tuším nějak před 2 lety a od té doby jsem najel tak 15-20tis km. Nemůžou to dělat vstřiky? Myslel jsem ,že se tam dostává vzduch a potřebuje se to pořádně odvzdušnit nejdřív, ale když mi jednou došla nafta na dálnici, tak žádné škubání nebylo a pouze to ztratilo výkon a rozsvítil se tachometr jak vánoční stromeček. Tak mě napadají jen vstřiky? Jenže to by taky nemělo škubnout tak razantně. Silentblok motoru nebo převodovky? Jenže to by škubalo častěji, ne? 

Díky moc za nápady.. 

Odesláno

To by to dělalo ale pořád, ne? Tohle dělá občas.. Leda že by to bylo přicpané zatím jen trochu a různým průtokem se to tam zacpalo jen někdy?

• O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak vyřešeno.. to cukání bylo čidlem kliky motoru. Diag to ukázala až teď, jinak bych na to ani nepřišel, takže kdyby to někomu z vás hodně škubalo, tak to vyměňte rovnou - nemusí dolu kupodivu ani řemenice, když je člověk šikovnější a stačí sundat kolo + podběh + trochu obrousit hrany čidla, aby tam sklouzlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...