dracekvo Odesláno 12. červen 2023 Odesláno 12. červen 2023 (upraveno) Ahoj, 1. Měnil jsem tlakové čidlo na servo, protože máčelo. Zkusil jsem nastartovat s odpojeným čidlem a vůbec nic se na palubce nerozsvítilo. K čemu tam vlastně to čidlo je? 2. Neměnil někdo servo a nezůstalo mu doma to staré? Potřebuji z něho tu nádobu na kapalinu. Čistil jsem olej okolo serva, tak jsem sundal i tu šprcku a koukal jsem, že nádobku už někdo svařoval. Raději bych dal nějakou dobrou. Upraveno 12. červen 2023 uživatelem dracekvo Citovat
ozzy56 Odesláno 12. červen 2023 Odesláno 12. červen 2023 (upraveno) je to tlakové čidlo , takže informuje o ztrátě tlaku v systému, buď vadný kabel, nebo kontrolka, žárovka mno, jinak je to čidlo i kontrolka v podstatě na houno, že ti jde těžko točit volantem poznáš i bez kontrolky, ale nějaký inženýr si usmyslel, že tam musí být... Upraveno 12. červen 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
dracekvo Odesláno 12. červen 2023 Autor Odesláno 12. červen 2023 Položil jsem blbě otázku. Samozřejmě je mi jasné, že čidlo hlídá tlak serva. Ale jakou kontrolku to má rozsvítit? Mám 1999. Návod mám stažený pro 2002. A tam nikde nic o kontrolce na servo není. Citovat
Ferry Odesláno 12. červen 2023 Odesláno 12. červen 2023 Je tam kvuli zlepseni chovani motoru. Kdyz das treba pri parkovani plnej rejd a stoupne tim tlak v systemu posilovace, s predstihem ridici jednotka prida trochu na otackach motoru, aby ten zvyseny pozadavek na silu pro pohon serva vykompenzovala vcas a nedoslo k velkemu zhoupnuti otacek Citovat
ozzy56 Odesláno 12. červen 2023 Odesláno 12. červen 2023 před 8 minutami, dracekvo napsal: Ale jakou kontrolku to má rozsvítit? Mám 1999. Návod mám stažený pro 2002. A tam nikde nic o kon v té době ještě samostatná kontrolka nebyla, jinak obvykle se rozsvítí kontrolka Servis nebo Stop a vylučovací metodou se zjistí, který obvod kontrolku rozsvítil (popř. diagnostika), ale jak píšu, že nefunguje servo zjistíš hned Citovat
dracekvo Odesláno 12. červen 2023 Autor Odesláno 12. červen 2023 To, že je to čidlo zbytečné a akorát zdroj problémů mi bylo jasné, když jsem poprvé zjistil že tam je.Ještě bych pochopil čidlo hladiny oleje serva. To by přece jen mohlo upozornit na problém s předstihem. Tohle zafunguje, až když je pozdě. Zkusím to odpojit ještě jednou. Třeba jsem to velké červené stop poprvé přehlídnul. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. červen 2023 Odesláno 12. červen 2023 Jak zbytečné? Jestli ti po Ferryho vysvětlení přijde, že je tam k ničemu, tak to potěš. Nebo bys radši, aby se ti při každém otočení volantem auto zadusilo? Citovat
dracekvo Odesláno 12. červen 2023 Autor Odesláno 12. červen 2023 (upraveno) Feryho odpověď jsem úplně přehlédl. Tak to potom jo. To už by dávalo smysl. Já myslel, že čidlo je klasické jen se spínacím kontaktem a pro rozdvícení nějaké kontrolky. Proto jsem se i ptal, abych neumřel hloupej Jo a kdyby to někoho zajímalo. Dal jsem čidlo z aliexpress asi za 120 kč. Protože v autodílech mi ty čidla přišli docela drahý. Zatím jsem najel así 30 km. Ale vypadá, že to funguje. Upraveno 12. červen 2023 uživatelem dracekvo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.