Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.

Mám problém s klimatizací u Peugeot 308 1.6Vti. Když pustím klimatizaci, tak jde spíše teplý vzduch. Při doplňování klimatizaci mi bylo řečeno, že je plná a drží tlak (doplňována minulý rok) a bude potřeba vyměnit tlakový spínač popř. kompresor klimatizace. Auto jsem hodil ještě do Peugeotu kde byl zjištěn únik chladiva přes chladič. Teď nevím co vyměnit, protože vše budou opravy za 7-8 tisíc a nerad opravuji pokus/omyl. Začnu s výměnou tlakového spínače.  Nevíte jak zjistit zda je funkční kompresor klimatizace popř. která z variant opravy bude ta správná ?

Děkuji

Odesláno (upraveno)

Kdyz ti rekli ze je tam dira, tak stejne nema cenu resit kompresor, pokud mas v chladici diru. A ze tam bude je hodne pravdepodobne. Mam podobne auto z roku 2010 a chladi jsem menil 3 roky nazpet. Byla v nem prozrana dira od soli za vrtuli a v podstate mam zkusenost, ze prumerna vydrz chladice v nasich podminkach je u techto vozidel cca 6 let. Bohuzel. 

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno

ano, začni tím klimachladičem a nechej to dělat v klimaservisu (nemusí to být autorizák), protože ten odsaje náplň klimatizace , vymění chladič a pak klimu doplní --jinak budeš dokola platit za náplň klimy, která není zrovna levná

Odesláno

Autorizák to nacenil na 7000kč, ale jen mi přijde divné proč tam je ta díra, když jiný klima-servis řekl, že klimatizace byla plná a drží tlak. Nebo je více chladících okruhů ?  Já myslel, že to chladí motor i trubky klimatizace S přehříváním motoru problém není. 

Odesláno

ona drží tlak, když je to půl hodiny v klimaservisu..., a pak třeba po týdnu (jednom měsíci) je prázdná..., ty klimachladiče prostě odcházejí celkem brzy , u auta staršího cca 6 let je to nejčastější místo, kudy chladivo uniká..., v autě je jen jedna klimatizace, nechladí motor :bojim, ale vnitřek kabiny, nemá vliv na přehřívání motoru

Odesláno (upraveno)

No chladivo bylo právě po roce, nebo dvou od posledního doplňování plné(dle servisu kde to před pár týdny bylo). Zkusím nechat vyměnit ten chladič a budu doufat, že to nedopadne jako zbytek oprav v Pežotu..   Děkuji za pomoc :) 

Upraveno uživatelem David1993
Odesláno

Kdyz se vratim uplne na zacatek, chybi mi informace, vychazim z toho, ze pises, ze servis rika, ze to je plne i po dvou letech. Takze kdyz zapnes klimu, cvkane spojka kompresoru? Zapne se ventilator pred chladici na motoru? Jinak problem muze byt nejen malo chladiva, ale i hodne. A samozrejme, kdyby neco z toho nefungovalo jak jsem nyni napsal, tak by to chtelo diagnostiku a v ni by mel byt videt tlak v okruhu.

Odesláno

Spojka kompresoru bude slyšet v interiéru, nebo u motoru ? Ventilátor je myšlen ten co je v nárazníku ? Za diagnostiky chtějí všichni tisíce, ale výstupy žádné nemám. Zkusím nechat vyměnit chladič. Pokud to bude zase špatně, tak půjde Peugeot z domu, protože jeho servisy jsou utrpení. 

Odesláno (upraveno)

Spojka je slyset nejlip, kdyz otevres kapotu, postavis se pred auto koukas na remen pohonu prislusenstvi a nekdo ti v kabine zapne Klimu tlacitkem. Kompresor je dole vespod toho remenu prislusenstvi.  Ono je to poznat i na zatizeni motoru, protoze ten kompresor zacne vyvijet odpor. Zaroven s tim se musi roztocit na nizsi rychlost ventilator "v narazniku". Pokud k tomu nedojde, klima fungovat nebude.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno
před 2 hodinami, David1993 napsal:

diagnostiky chtějí všichni tisíce, ale

potvrdím, že vychlazená kabina u staršího auta je celkem drahá věc, opravíš jedno, po.ere se druhé..., ale u každé značky to chce schopného odborníka, pokud Lojza z garáže bude jen měnit díly, asi se dobere kladného výsledku, ovšem za jakou cenu..., problémem je, že stejný Lojza může být i v autorizáku, ale tam se můžeš bránit i soudně...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...