Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám problém na Berlingu 2007, 55kW, 1,6HDI 75. Účinek předních brzd je velmi slabý, musím velkou silou na pedál. Zadek brzdí dobře.

Vyměněno: Předek: Kotouče (BOSCH, BREMBO, STARLINE), Desky (ATE, Brembo, Textar, nyní Orig), Brzdové třmeny, hadičky, pumpa, podtlak OK, kapalina DOT4, Vodítka třmenu

Vyměněno: Zadek: Válečky, Pakny, Samostavy, Bubny

Zátěžák to nemá, ABS ano, Brzdové trubky dle katalogu i popisu na ABS jednotce zapojeny správně.

Odvzdušňováno tlakem, podtlakem i klasicky našlapáním.

Při brždění prázdné auto ve vyšší rychlosti celkem ujde, ale v nižších rychlostech, naložené, nebo s přívěsem hrůza. Je cítit jak zadek brzdí (auto zaklesne), ale předek se fláká

už mě nenapadá co zkusit

Odesláno

Meril jsem podtlak a ten je dostatecny, a drzi to podtlak nikam neutika, tak jej povazuji za zdravy a nemenil jsem ho. Jinak brzdovou pumpu jsem daval TRW. Mam diagbox a lexia zadnou zavadu v abs nehlasi. Myslite ze by to mohla delat hydraulicka cast abs, nebo spis ten posilovac ?

Odesláno (upraveno)

když máš novou vakuovku, podtlak je v mezích , ABS je OK, musíš šlapat hodně na pedál, tak to může být posilovač, nebo ten hl. válec--víc tam toho není ..., odpoj hadičku k posilovači a musíš poznat na pedálu změnu :myslim

edit: napadla mě ta hadička od vývěvy k posilovači, ta bývá často prodřená...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Hadicka taky nova, i podtlakovy ventil turba. Vedeni tesni, pumpa nova. Zkusim asi ten posilovac... Kdyz to nezabere tak to strcim ze skaly

Upraveno uživatelem Jstejskal85
Odesláno

Zkusil bych, přes diag, akční členy v modulu abs, třeba se rozhýbá něco uvnitř. ABS modul řídí i brzdný účinek, proto nemá vzadu zátěžák (to je dávná historie). Jinak, brzdy se odvzdušňují přes diagnostiku ABS, je na to procedura, kde tě pak počítač navádí. Takže zkus ještě tohle.

Odesláno

Odvzdusneno pomoci diag a nic, asi zkusim ten posilovac, ale to si myslim, ze nevyresi slaby ucinek predku. Ma na tom 16 kola, zacinam uvazovat o vetsi h kotoucich, mela by tam pasovat brzda z xsary picaso 283mm kotouc. Ja tam mam 266mm.

Odesláno (upraveno)

Muzes to zkusit, ale original nema problem brzdit. Je tam spis neco spatne a jiny brzdy to asi nevyresi. Posilovac muze byt KO, ale vetsinou unika podtlak a jestli jsi to meril, tak nevim nevim. Napada me, jestli nekdo neprohodil vedeni na abs modulu/jiny modul/nejakou trubku jinak, ale to si taky kontroloval. Tezko rict, co s tim kdo delal. Je divny, ze si auto vzadu seda pri brzdeni, v zatacce na mokru by to mohlo byt nebezpecny.

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno

Jestli chceš, mám tu zánovní kotouče 283 (na zkoušku víc jak dostačující i s deskama) i přední třmeny na 283mm z 307 (stejný jak xsara) :P 
Nicméně jak píše Inoxing, brzdit to musí i s tím, co tam bylo původně (nebo byly tam původně takto "malé" brzdy?). 
Stejný problém mám na renault express 2021. Když jedu rychle, brzdí to krásně. Ale jakmile dojíždím, třeba ke křižovatce, tak abych prošlápl pedál skrz podlahu, když chcu zastavit. 30k najeto, servis netuší :D 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...