Dave_k Odesláno 8. květen 2023 Odesláno 8. květen 2023 Ahoj, mám problém s daty v mobilu. Je to Asus Zenfone6, android11. Operátor T-Mobile-twist. Včera jsem přijel do Vídně a zjistil (i když mám roaming), že telefon nemá signál. Po delší době se uráčil připojit na T-Mobile magenta, ale data nejdou. Vypisuje sice 4G, ale zároveň "Nejste připojeni k internetu". V lednu ve Švédsku nebyl problém. Do soboty v ČR taky v pohodě. Restarty, vypnutí nezabírá. A do toho už nejdou ani data přes Wi-Fi na síti kde jiný mobily fungujou. Na druhým mobilu (stejnej tarif) není problém. Nějakej nápad? Citovat
Fruktis Odesláno 8. květen 2023 Odesláno 8. květen 2023 A když dáš simku do jinýho telefon,tak tam data jedou? Citovat
MotoMoto Odesláno 8. květen 2023 Odesláno 8. květen 2023 Pokud má dva sloty na SIM tak zkusit v druhém, dále přegumovat (gumou) SIM, ale to asi nebude problém. A zkusit jinou SIM. A pak asi to bude problém mobilu. Citovat
Péťa Odesláno 8. květen 2023 Odesláno 8. květen 2023 Když mu nejde ani WiFi, očekával bych problém v software telefonu. MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 8. květen 2023 Autor Odesláno 8. květen 2023 Tak asi duch ve stroji. U Wi-Fi byl problém asi se sítí. Dopoledne nebyl problém se do tý sítě připojit a odpoledne už nic. Když jsem se dostal dneska k jiný siti tak se to rozběhlo. Jestli chyba v DNS, nevím. A data přes operátora byla asi trochu moje chyba, když jsem se snažil přes apku T-Mobile rozhodit to nefunkční připojení tak jsem to v jedný položce vypnul a když jsem se teď dostal na net tak jsem se k tomu proklikal a už to taky jede. Citovat
Fruktis Odesláno 8. květen 2023 Odesláno 8. květen 2023 (upraveno) Tak chvilku mu Wifina jela, taknení na ni slabý signál,že by se sice tvářil připojen k WiFi ale zároveň slaby signal na přenos dat a blokuje tím mobilní data? tohle mi dělá telefon doma A vypnout a zapnout mobil si zkoušel? Edit. Tak hlavně že se vyřešilo Upraveno 8. květen 2023 uživatelem Fruktis Citovat
Dave_k Odesláno 8. květen 2023 Autor Odesláno 8. květen 2023 Signál byl celkem dobrej. Druhej mobil neměl problém. K wifině se telefon připojil, ale psal, že není připojení na net. Nevím proč ty data nejeli. Citovat
Fruktis Odesláno 8. květen 2023 Odesláno 8. květen 2023 Asi šotek,důležitý že to už je v cajku. Citovat
Stano36 Odesláno 8. květen 2023 Odesláno 8. květen 2023 před 2 hodinami, Dave_k napsal: Signál byl celkem dobrej. Druhej mobil neměl problém. K wifině se telefon připojil, ale psal, že není připojení na net. Nevím proč ty data nejeli. Možno neboli povolené dáta v roamingu. Citovat
Dave_k Odesláno 8. květen 2023 Autor Odesláno 8. květen 2023 Myslel jsem signál wifiny. Jinak jak jsem psal roaming jsem měl vypnutej v apce, jelikož to tam T-Mobile má na 2 místech. Citovat
MotoMoto Odesláno 9. květen 2023 Odesláno 9. květen 2023 Pokud se MT připojí k wifi a ta mu nedá připojení do internetu tak to blokuje mobilní data a MT se snaží připojit přes wifi. Nevím jak jinde, ale Samsung má možnost preferovat data na mobilní síti. Citovat
Dave_k Odesláno 9. květen 2023 Autor Odesláno 9. květen 2023 Právě bylo divný, že na tu wifinu s datama jsem se normálně odpoledne připojil, když jsem chtěl rozchodit celý GSM, který se tvářilo jakože bez signálu. GSM se rozjelo, alespoň pro volání. No a večer se sice na wifinu připojil, ale už bez dat a druhej telefon se stejným tarifem neměl s připojením a datama žáden problém. S nastaveníma ohledně priorit pro data v MT jsem vůbec nic nedělal. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.