Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mne vyhodili z STK, že origo výrobní štítek neodpovídá údajům v TP.

Zařídil jsem to přes autorizovaného prodejce, dá žádost na dovozce, trvá to asi měsíc, stojí to 600 Kč. Tak to doporučuji, protože nevím, co znamenají ty ostatní kódy, a takto mne nikdo nemůže obvinit.

PS: ztracený štítek jsem taky řešil, stejnou cestou.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dobrý den, AdBlue nedolévám. Tohle auto má nádržku nebo patronu tak cca na 4 litry, kterou Vám doplní v servisu Peugeot až potom, kdy auto hlásí nedostatek. Po prvním hlášení najedete asi ještě 600 km, potom by Vás to už nenechalo nastartovat. Vydrží to tak cca 100 000 km a pak to stoji asi 4000,- Kč

Mějte se

Pavel Krátký

Odesláno (upraveno)

pro Pavel Krátký: To si pletete AdBlue a Eolys (PowerFlex, 176, Infineum). Ten má plánovanou výdrž cca 120.000km a podle motoru a auta má přibližně od 2 až 4 litry. A když toto aditivum dojde, tak ás to klidně nchá nastartovat.

Zatímco AdBlue budete mít v autě alespoň 10l nádržku, co já vím u PSA má třeba u některých modelů 17l a výdrž minimálně 10.000km a zpravidla cca 20.000km.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno (upraveno)

Nádržka na ADBlue je vlevo v kufru pod čalouněním.

Mě právě zaráží , že na mě zatím nevyskočila žádná kontrolka dolití, protože máme v práci Berlinga a tam vyskakuje běžně kontrolka po těch km na dolití ADBlue.

No a když koukám na svou výbavu , co jsem získal tady(na fóru) podle VINka, tak ve výbavě není o  ADBLue, vůbec žádná zmínka🤔

Dívám se do příručky pro uživatele a má svítit kontrolka UREA

ADBlue.jpg

Upraveno uživatelem zbynek..s
Odesláno
před 3 hodinami, zbynek..s napsal:

@Pavel Krátký předpokládám že myslíte ten to.

Mám na vás dotaz(máme stejnou motorizaci) ohledně jestli do auta dolíváte ADBlue, bo já mám cca 30tis. a zatím na mě se neukázala , žádné hláška. Ohledně dolévání.

IMG_3472.JPG

Toto není výrobní štítek

Výrobní štítek je toto:

IMG_0004.JPG

Odesláno
před 2 hodinami, zbynek..s napsal:

Nádržka na ADBlue je vlevo v kufru pod čalouněním.

Mě právě zaráží , že na mě zatím nevyskočila žádná kontrolka dolití, protože máme v práci Berlinga a tam vyskakuje běžně kontrolka po těch km na dolití ADBlue.

A co píše palubní displej po krátkém stisknutí nulovadla denního počítadla km (tzn. ruční spuštění testu)? 

Měl by postupně zobrazit: hladina motorového oleje (OK), kolik km zbývá do příští servisní prohlídky, pokud je v autě AdBlue tak zda je ho na více než na 2400 km (u některých výbav i kolik lze maximálně dolít) a na závěr aktuální výstrahy

Odesláno

@zbynek..s o starost méně 🙂 

Máš tedy pouze aditivum Eloys, které se doplňuje jednu za mooooc km (podle motoru, 100 - 150 kkm) a motor se start - stop systémem. 

Odesláno

@RichVa jj motor start-stop ten vypínám ručně skoro pokaždé jak nastartuju (už se mi několikrát stalo, že jsem na křižovatce startoval🤫 - proto vypínám) 

Předpokládám, že ten Eloys si řekne nebo napíše o to že se má doplnit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...