Pavel Krátký Odesláno 3. květen 2023 Odesláno 3. květen 2023 Dobrý den, nemá někdo vzor evidenčního štítku pro 5008 1,6 hdi,84 kw, rok 2016? Měl jsem ve dveřích samolepku a veškerý popis zmizel. Děkuji Pavel Krátký Citovat
P607Olda Odesláno 3. květen 2023 Odesláno 3. květen 2023 Mne vyhodili z STK, že origo výrobní štítek neodpovídá údajům v TP. Zařídil jsem to přes autorizovaného prodejce, dá žádost na dovozce, trvá to asi měsíc, stojí to 600 Kč. Tak to doporučuji, protože nevím, co znamenají ty ostatní kódy, a takto mne nikdo nemůže obvinit. PS: ztracený štítek jsem taky řešil, stejnou cestou. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
zbynek..s Odesláno 3. červenec 2023 Odesláno 3. červenec 2023 @Pavel Krátký předpokládám že myslíte ten to. Mám na vás dotaz(máme stejnou motorizaci) ohledně jestli do auta dolíváte ADBlue, bo já mám cca 30tis. a zatím na mě se neukázala , žádné hláška. Ohledně dolévání. Citovat
Pavel Krátký Odesláno 3. červenec 2023 Autor Odesláno 3. červenec 2023 Dobrý den, AdBlue nedolévám. Tohle auto má nádržku nebo patronu tak cca na 4 litry, kterou Vám doplní v servisu Peugeot až potom, kdy auto hlásí nedostatek. Po prvním hlášení najedete asi ještě 600 km, potom by Vás to už nenechalo nastartovat. Vydrží to tak cca 100 000 km a pak to stoji asi 4000,- Kč Mějte se Pavel Krátký Citovat
HonzaC2 Odesláno 3. červenec 2023 Odesláno 3. červenec 2023 (upraveno) pro Pavel Krátký: To si pletete AdBlue a Eolys (PowerFlex, 176, Infineum). Ten má plánovanou výdrž cca 120.000km a podle motoru a auta má přibližně od 2 až 4 litry. A když toto aditivum dojde, tak ás to klidně nchá nastartovat. Zatímco AdBlue budete mít v autě alespoň 10l nádržku, co já vím u PSA má třeba u některých modelů 17l a výdrž minimálně 10.000km a zpravidla cca 20.000km. Upraveno 3. červenec 2023 uživatelem HonzaC2 radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 3. červenec 2023 Odesláno 3. červenec 2023 A jednoduchý údaj jak se to pozná. Euro 5 aditivum Eolys, Euro 6 kombinace Eolys a AdBlue nebo samotné AdBlue. HonzaC2 ohodnotil 1 Citovat
zbynek..s Odesláno 3. červenec 2023 Odesláno 3. červenec 2023 (upraveno) Nádržka na ADBlue je vlevo v kufru pod čalouněním. Mě právě zaráží , že na mě zatím nevyskočila žádná kontrolka dolití, protože máme v práci Berlinga a tam vyskakuje běžně kontrolka po těch km na dolití ADBlue. No a když koukám na svou výbavu , co jsem získal tady(na fóru) podle VINka, tak ve výbavě není o ADBLue, vůbec žádná zmínka Dívám se do příručky pro uživatele a má svítit kontrolka UREA Upraveno 3. červenec 2023 uživatelem zbynek..s Citovat
Pavel Krátký Odesláno 3. červenec 2023 Autor Odesláno 3. červenec 2023 Já tedy mám Euro 5, tudíž bez AdBlue. Takže nemohu sloužit a omlouvám se za chybnou informaci. Kdoví, co mi tam v servisu lejou:) Citovat
P607Olda Odesláno 3. červenec 2023 Odesláno 3. červenec 2023 před 3 hodinami, zbynek..s napsal: @Pavel Krátký předpokládám že myslíte ten to. Mám na vás dotaz(máme stejnou motorizaci) ohledně jestli do auta dolíváte ADBlue, bo já mám cca 30tis. a zatím na mě se neukázala , žádné hláška. Ohledně dolévání. Toto není výrobní štítek Výrobní štítek je toto: Citovat
RichVa Odesláno 3. červenec 2023 Odesláno 3. červenec 2023 před 2 hodinami, zbynek..s napsal: Nádržka na ADBlue je vlevo v kufru pod čalouněním. Mě právě zaráží , že na mě zatím nevyskočila žádná kontrolka dolití, protože máme v práci Berlinga a tam vyskakuje běžně kontrolka po těch km na dolití ADBlue. A co píše palubní displej po krátkém stisknutí nulovadla denního počítadla km (tzn. ruční spuštění testu)? Měl by postupně zobrazit: hladina motorového oleje (OK), kolik km zbývá do příští servisní prohlídky, pokud je v autě AdBlue tak zda je ho na více než na 2400 km (u některých výbav i kolik lze maximálně dolít) a na závěr aktuální výstrahy radim.1008 a zbynek..s ohodnotil 2 Citovat
zbynek..s Odesláno 3. červenec 2023 Odesláno 3. červenec 2023 @RichVa ráno jak nasednu kouknu na to , díky RichVa ohodnotil 1 Citovat
zbynek..s Odesláno 8. červenec 2023 Odesláno 8. červenec 2023 @RichVa zapomněl jsem napsat..... svítí mi tam pouze OLEJ OK a servisní prohlídka(km) a to je všechno ADBlue tam opravdu nemám Citovat
RichVa Odesláno 8. červenec 2023 Odesláno 8. červenec 2023 @zbynek..s o starost méně Máš tedy pouze aditivum Eloys, které se doplňuje jednu za mooooc km (podle motoru, 100 - 150 kkm) a motor se start - stop systémem. Citovat
zbynek..s Odesláno 8. červenec 2023 Odesláno 8. červenec 2023 @RichVa jj motor start-stop ten vypínám ručně skoro pokaždé jak nastartuju (už se mi několikrát stalo, že jsem na křižovatce startoval - proto vypínám) Předpokládám, že ten Eloys si řekne nebo napíše o to že se má doplnit. Citovat
radim.1008 Odesláno 9. červenec 2023 Odesláno 9. červenec 2023 Řekne, vyskočí ti hláška. zbynek..s ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.