Guest Chamuka Odesláno 11. duben 2023 Odesláno 11. duben 2023 (upraveno) Ahoj všem! Po delší době přidávám dalšího Peugeota, před 2 lety jsem tady psal o 308, kterou jsme pak prodali, na delší cesty koupili dieselovou Audinu a teď na kratší trasy po městě 208. Jedná se o P208 1.2 60kW, výbava Active + nějaké drobnosti, najeto 29.000km, rok 2015, dovoz z Německa kde s autem jezdila nějaká paní a měla ho na leasing. Máme ho 14 dní, překvapil mě celkem živý motor, pohodlný podvozek a velmi slušné zpracování. Jako 308 budu i tuto 208 rozmazlovat, koupeny nové stěrače, budou nové pneumatiky asi celoroční a je tam původní baterie, takže v dohledné době koupím raději novou. Auto bylo pravidelně servisované, velká prohlídka bude v říjnu u Auto Došek (svíčky, brzdovka, atd.) Upraveno 11. duben 2023 uživatelem Chamuka Citovat
MJSytic Odesláno 11. duben 2023 Odesláno 11. duben 2023 Gratuluju k povozu Ať slouží a vyhýbají se mu kolize a problémy Vzhledem k motoru a stáří bych jako první věc nechal zkontrolovat rozvodový řemen. Od něj se bude odvíjet vše dál radim.1008, OK406 a Hafity ohodnotil 3 Citovat
Guest Chamuka Odesláno 11. duben 2023 Odesláno 11. duben 2023 (upraveno) Ještě jsem zapomněl napsat zatím jediné negativum a to rádio, strašně špatně chytá signál. Nevím jestli se to dá spravit nebo je to vlastnost? odpovím si sám, asi vlastnost Upraveno 11. duben 2023 uživatelem Chamuka Citovat
Akoc Odesláno 12. duben 2023 Odesláno 12. duben 2023 @Chamuka hodlá P208 s Puretech motorom používať prevažne na kratšie jazdy. Autá s priamovstrekovými Puretech motormi nie sú vhodné na časté krátke jazdy, keď ešte motorový olej nemá prevádzkovú teplotu dlhšiu dobu - nespálený benzín, ktorý sa dostane do oleja, sa počas krátkych jazd nestihne odpariť. Prítomnosť benzínu v oleji potom urýchľuje rozpad rozvodového remeňa. Citovat
Akoc Odesláno 12. duben 2023 Odesláno 12. duben 2023 Ospravedlňujem sa. Tie staršie atmosferické 50 kW a 60kW 1.2 Puretechy boli ešte s nepriamym. Až atmosferické 55kW 1.2 Puretechy majú priame vstrekovanie. MJSytic ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.