dupkala Odesláno 14. květen 2006 Odesláno 14. květen 2006 Prosím Vás, ako mám pripojiť spínač v kabine vodiča na ručné spustenie vetráka. Mám peugeot 3061.9 xrdt s klimatizáciou. Vlastne, kde ho mám zaradiť, medzi ktoré čidlo a podobne. Ako sa dostanem s motorového priestoru do kabíny? Ďakujem. Citovat
P607Olda Odesláno 14. květen 2006 Odesláno 14. květen 2006 Radšej to nechaj poriadne opraviť. Inak budeš musieť nezabudnúť zapnúť alebo vypnúť (manželka, iný vodič). Aj potom pri predaji - taká domácka úprava kazí dojem z auta. Mám doma 306 1,8 benzín s klimou. Teplomer sa pohybuje okolo 90 až 100, ale funguje to dobre. Ako ti meria teplomer? Neklame? Citovat
dupkala Odesláno 14. květen 2006 Autor Odesláno 14. květen 2006 Teplomer meria správne, ale ventilátor spína až pri červenom poli, mne sa to nevidí. Citovat
oddie Odesláno 14. květen 2006 Odesláno 14. květen 2006 Buď máš vadné čidlo, nebo ten reléový blok ovládání, protože ti spíná až 2.stupeň (ten má spínat cca při 105°C. První stupeň má spínat při 90°C, při něm běží sahary napolovic. Pokud je třeba to sepnout nouzově, stačí vytáhnout konektor z čidla na chladiči, a spojit všechny tři vývody dohromady - pak běží sahara naplno. Ale dávat to cíleně na spínač je nic moc řešení, lepší je to fakt opravit, aby to běhalo tak jak má. Citovat
dupkala Odesláno 14. květen 2006 Autor Odesláno 14. květen 2006 Prosím Ťa , kde to čidlo nájdem? Citovat
Ladis Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Udělal jsem si to nedávno na své 205D. Stačí k tomu dvojlinka na dílku kabina -> chladič, 2polohový spínač, 2 ledky, 2 odpory, dioda. Zapojeno jednoduše. Spínač, pod ním mám 2 ledky které signalizují stav chodu větráků a jejich dvourychlostní zapínání. Pokud bude třeba schema, tak napiš, v ruce zrobím. Citovat
dupkala Odesláno 16. květen 2006 Autor Odesláno 16. květen 2006 Veľmi rád by som bol, keby si mi poslal tú schému. Vopred Ti ďakujem. dupkala@post.sk Citovat
Blizzard Odesláno 17. květen 2006 Odesláno 17. květen 2006 Původně zaslal: dupkala Veľmi rád by som bol, keby si mi poslal tú schému. Vopred Ti ďakujem. dupkala@post.sk mas mail:papa Citovat
Ladis Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Jsem se pokusil vytvořit takovou rychlovku ve Wordu Červeně nakreslené vedení, to je to novum Spínač jsem použil 3 polohovou kolíbku, dvě žluté ledky v bajonetu, odpory (velikost ti řeknou v obchodě) a dioda (stačí 1A). Funguje to jako spínání i diagnostika funkce ventilátoru. Když se rozběhne ventilátor na 1. rychlost, rozsvítí se 1. LEDka, když na 2. rychlost, rozsvítí se i ta druhá LEDka. V případě že si chceš ventilátor sepnout sám, tak příslušnou polohou spínače, 1. nebo 2. Ve stejném duchu se taktéž rozsvítí LEDky. Dioda je tam z důvodu toho, když zapneš 1. stupeň, tak dioda zabrání sepnutí proudu na 2. okruh. V prodejně ti řeknou v jakém směru je průchodná (je na ní k jedné straně bílý kroužek = ve schematu ta příčná čárka, ke kroučku propustná, od kroužku nepropustná) Zítra ti sem dám fotku zpracování. Nijak jsem se s tím nemazal a napájel to na spínač a zalil tavnou pistolí na ty plastové tyčinky (fixace a odizolování) Jak na čidle v chladiči zjistit 1. a 2 rychlost? Vyndáš patici čidla a nastartuješ. Na pinu kde bude + tak to je napájení (ve schematu ta nejhornější čára). Drátkem propojíš toto + s vedlejším pinem na patici a podle toho na jakou rychlost se spustí sahara tak to bude ta příslušná rychlost. Protože sahary jsou dále spínány relátky, takže tento ovládací okruh není zatížen nijak velikým proudem. + pro spínání ventilátoru natáhneš od pojistkovky z okruhu po zapnutí první polohy klíčku v zapalování. Dají se pak sepnout i při vypnutém motoru (ale pozor, ventilátory jsou pak velký žrout proudu) Nějak to hapruje, nejde mi vložit obrázek, tudíž jen odkaz ... http://sweb.cz/Ladis01/spinac_na_ventilatory.JPG Citovat
Radek V. Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 2 dupkala tak zde pročítám tvůj dotaz a nedá mí to zareagovat. Žádnej dodatečnej spínač tam nemontuj a nech to, jak už se tu někdo miňoval, to opravit. Funkční chlazení je dostačující a není třeba tam cokoliv dodělávat, jako tomu bylo dřív u Š 105 a 120. Navíc když se zapne klima, začnou se točit větráky a taky to víc chladí. Jestli můžu poradit, tak to nech opravit. Řešením přídavného spínače jedině autu uškodíš.... Citovat
Ladis Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Souhlas s Radkem. Já ještě musím zcejchovat teploměr v palubovce (voda, olej). Odměřit odpor při různých teplotách na šporheltu abych měl korektní údal o té teplotě. Citovat
Citros Odesláno 19. květen 2006 Odesláno 19. květen 2006 Původně zaslal: Radek V. 2 dupkala tak zde pročítám tvůj dotaz a nedá mí to zareagovat. Žádnej dodatečnej spínač tam nemontuj a nech to, jak už se tu někdo miňoval, to opravit. Funkční chlazení je dostačující a není třeba tam cokoliv dodělávat, jako tomu bylo dřív u Š 105 a 120. Navíc když se zapne klima, začnou se točit větráky a taky to víc chladí. Jestli můžu poradit, tak to nech opravit. Řešením přídavného spínače jedině autu uškodíš.... Jak to muze autu uskodit? to nechapu, delam hodne do aut a sam to mam v aute jako dobrej doplnek kdyz jsou pekna vedra. Kazdopadne je to dobra vec kdyz funguje v pohode cidlo teploty, souhlasim s tim, ze spolehat na lidsky faktor je nesmysl... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.