Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám dotaz. Mám 106ku r.v. 97, 1.0, najeto 180tis. Problikla mi kontrolka oleje tak to šlo do servisu. Na víčku od oleje bílý bordel a olej v chladící kapalině. Takže udělat komplet hlavu. Odhad ceny cca 15tis. Na kolik by tak vyšla GO celého motoru? V autě jsou nové rozvody, spojka, katalyzátor, chladič, nový celolak, 2 roky repasovaná zadní náprava, spodek vyvařený včetně nástřiku. Tak jestli by se to nevyplatilo udelat komplet.

Odesláno

ta generálka motoru odvisí podle toho, kdo ji bude dělat--pokud servis, tak hodně, pokud kamarád za protislužbu, tak méně..., asi by bylo moudřejší koupit jiný motor, myslím, že 1.0 se vyráběl i po roce 2000 ?? a složit z obou motorů jeden (myslím ty rozvody, spojku atd.) :myslim

Odesláno

Oprava. Není to litr, ale 954ccm. No s tou hlavou už jsem objednaný, tak se jich zeptám na orientační cenu GO. Ale když bude hlava hotová, tak snad ještě pár kilometrů najezdím ne?

Odesláno

ten motor má označení 1.0, takže ses nespletl..., po výměně těsnění motor normálně pojede, to je jasné :), pak tu napiš, kolik chce dneska servis za G.O. motoru, asi to bude zajímat více lidí

Odesláno

Srovnani hlavy je tak 1500, kompletni sada vsech potrebnych novych tesneni hlavy (pod hlavu, gufera ventilu a vacky,tesneni svodu,vika ventilu apod.) Elring 600 + srouby hlavy Elring 300, novy rozv.remen 200, chl.kap. g33 3l - 350kc, olej + filtr 500 + nejake drobne naklady na veci kolem. Tzn. material cca 3500tis kdyz by sis to delal sam.

Prace je to tak na dva dny. 

Odesláno (upraveno)

Na 1,1 - 40kW (HDY, 1124ccm rv 1996)najeto asi 165 000km, jsem si (synovi!!)  dělal sám těsnění pod hlavu, včetně nových šroubů hlavy, dále těsnění pod  víko, sání a svody, nové rozvody když to bylo rozhozené, oba řemeny (rozvodový, pohon altiku..), Hlava do sevisu na otlakování a případné orovnání. Při tom zabroušení ventilů a sedel + nová gufírka  ventilů. Dohromady za vše -materiál + servis  5000kč. olej, chladicí a filtr jsem nepočítal díky plánované výměně před tímto problémem-olej do vody. Jina těsnění VR, šrouby VR, pod svody Corteco a rozvody tuším INA. Je to ale už pár let -asi 4 roky jezdí mladej C4 v HaDovI, takže asi 8 roků

Upraveno uživatelem dýzl
oprava

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...