Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Za týden razíme do Itálie a mám v úmyslu (pokud díky kolonám budeme objíždět přes Mnichov a následně GaPa) jet přes Brener po staré silnici.

A protože si matně vzpomínám, že jsem někde četl, že turisté nesmí tudy jezdit, chci se zeptat zda někdo neví jak to je doopravdy.

Děkuji za info

Odesláno

Tyhle uzávěry platí jen v době špiček, kdy se na dálnicích tvoří kolony. To pak stojí na sjezdech policajti a hlídají to. Není to jen Brenner, je to třeba i mezi Salzburgem a Flachau, nebo Kiefersfeldenem a Kitzbuhelem... Teď bych odhadoval, že tam nikdo nebude, jestli je někde aktuální info netuším.

Odesláno

No v sobotu tam kolony bývají, ale já tu cestu mám rád a stavujeme se v Brenneru na oběd. Je to moc krásné městečko. Takže se dá říc, že když tam nebude žádné lokální označení, že tam mohu jet?

Odesláno

Taky mám rád tu starou cestu, dálnici nesnáším. Ale v zimě jsem tam ještě nejel, jen v létě...

Proklikej street view, je jen pár měsíců staré - žádné pevné značení tam není. Když to zavírají, zřejmě dávají jen přenosné značky. 

Odesláno

Tak to jinak raději dálnici, ale tady je to takové kouzelné. Už jsem tam jel několikrát. Ale jen když není sníh a je sucho. To potom raději po dálnici, ta bývá přeci jenom více udržovaná.

Pokud tam nespadne lavina a není celý průsmyk zavřený, což u ž se nám jednou stalo a museli jsme celé objíždět na Rakousko směrem na východ a pak po A10.

• O 3 týdny později...
Odesláno

@MotoMoto jak to nakonec dopadlo? V nedeli me ceka cesta na Italii, pojedu Mnichov - GaPa - Brenner, a se chci urcite vyhnout placeni rakousky dalnicni znamky. Jak to tam vypadalo? :)  Popr. jel si Brenner po stare? Zvazuju, jestli vzit Brenner taky po stare, nebo Brenner po dalnici s mytem (tam, kde neni potreba rakouska znamka)

Dik

Odesláno

Jel jsem po dálnici, protože jsem jel brzy a tak nebyla taková STAU v okolí Munchen. Ale dalo se to asi normálně, sjižděli jsme do Insbruku na čerpání nafty a žádné cedule tam nebyly. Asi také záleží na počasí, když by bylo ošklivo tak bych  jel určitě po dálnici. Je pravda, že raději jezdím po dálnici, lépe to utíká, ale když se jede přes GP tak na ten kousek to fakt nemá cenu kupovat známku.

Odesláno

Ja mam obecne na dalky taky radsi dalnici. ale zase si rikam jestli kupovat rakouskou znamku, kdyz mnichov-insbruck po dalnici nebo pres GaPa a mimo rakouskou dalnici neni az tak velky rozdil v case.

Odesláno
před 18 minutami, Pacho69 napsal:

Jak to vypadá na A93 (Rosenheim-Kufstein)? Je to stále v rekonstrukci a je tam nějaké omezení?

Neuvědomuji si že by tam bylo nějaké omezení.

Odesláno
před 18 minutami, Pacho69 napsal:

Jak to vypadá na A93 (Rosenheim-Kufstein)? Je to stále v rekonstrukci a je tam nějaké omezení?

A93 už myslím ne, na A8 tuším něco kutili. Bude to vidět na google mapách.

Odesláno (upraveno)
před 9 minutami, sitler napsal:

Ja mam obecne na dalky taky radsi dalnici. ale zase si rikam jestli kupovat rakouskou znamku, kdyz mnichov-insbruck po dalnici nebo pres GaPa a mimo rakouskou dalnici neni az tak velky rozdil v case.

No jel jsem oboje asi desetkrát a pokus se jede tak, že kolem Munchen projedeš do 10 hodin dopoledne, tak ten rozdíl je velký. Cca 2 hodiny. Ale jakmile jedeš později, tak je lepší  jet skrz Munchen a pak přes GP. I když pak přes Seefeld a dolů s kopce je to taková tahanice.

My jsme letos jeli brzy takže jsme u Munchen byli už v osum ráno, navíc jsem nechtěl přes město protože tam byl ten sumit NATO.

Jinak zpět, všude v A omezení rychlosti na 100 km/h a velká STAU před hranicemi s Německem, kde snížení na 40 a vizuální kontrola kdo sedí v autech. Náklaďáky odvádí na stranu na kontroly. Ale nevím zda to bude i nyní.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odesláno (upraveno)

Když nemůžeš spát, vykopeš "děti" do auta a vyrazíš ve čtyři tak to jde.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odesláno

No my naštěstí nejedem do Itálie a jedem v neděli, odjezd bude tak v devět. 

Před 14 ti dny jsme se vraceli v pátek přes Salzburg a jel jsem ze Salzburgu nahoru rovnou přes Landau, Straubing a Folmavu a jel jsem to 4.5 hodiny, to je stejný, jako pod dálnici přes Dvořiště. Navíc byl všední den a všude samej náklaďák. Tak si říkám, že v neděli bude fuk, kudy pojedu. 😋

Odesláno

odjezd mam v nedeli v 5 rano, takze v mnichove budu nevim kdy... budu muset prizusobit cestu rocnimu decku. Jestli bude rvat, tak se bude vic stavet... 

me to teda vychazelo na nejakych 30 minut rozdilu max, pri rozdilu pres 30 minut bych o tom vubec neuvazoval a zcela automaticky jel rychlejsi trasou :D 

Odesláno
před 32 minutami, sitler napsal:

odjezd mam v nedeli v 5 rano, takze v mnichove budu nevim kdy... budu muset prizusobit cestu rocnimu decku. Jestli bude rvat, tak se bude vic stavet... 

me to teda vychazelo na nejakych 30 minut rozdilu max, pri rozdilu pres 30 minut bych o tom vubec neuvazoval a zcela automaticky jel rychlejsi trasou :D 

Tak kdybych jel Itálii, taky neřeším, jedu po dálnici. Po zkušenosti z před 14 ti dnů, odjezd v 9:30 z Prahy, v 15:10 Mauterndorf a to jelikož jsme měli hromadu času , tak jsme to vzali přes Radstadt a Obertauern.

My jedem zas jen do Rakouska, po rakouský dálnici vůbec nepojedem, kdybych jel po německý dálnici, tak stejně sjíždím v Kufsteinu, takže známku nepotřebuju. Jen, že cesta "rovně" je časově stejná jako přes Německo po dálnici (rozdíl 15minut není rozdíl) a je o 100km kratší na jedné cestě a dám to tam a zpátky na jednu nádrž. Ale nejedeme sami, tak nechám ostatní se rozhodnout, kudy se nakonec pojede.

Odesláno

V neděli to je v pohodě. Ale zpět jsme se vraceli v pátek a díky té rychlosti v Rakousku na dálnici a pojíždění u hranic s Německem jsme jeli dost dlouho i v pátek. Ale neděle bude OK. V létě jezdím vždy v neděli.

Odesláno

@Pacho69 tim, ze jedu Mnichov - Insbruck - Brenner je tam ty rakousky dalnice malicko prave, proto zvazuju variantu Mnichov - GaPa - Insbruck - Brenner, s tim, ze na placenej usek az nekde za Insbruckem prave. Jedu k Brixenu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...