Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tak to jsi měl koupit Lexus.

To já bych určitě nechtěl,když mi někdy leží foun přes večer v práci. To bych zase hledal někde ty klíče.🤣

Ty snad nebudeš dělat garanční?

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno
V 28. 6. 2022 at 17:37, milhauscz napsal:

S odhadem 4 - 6 měsíců byl prodejce skutečně nadměrně optimistický. Já ve stejné době objednal GT pack s odhadem 6 - 8, nakonec to vypadá na 10 měsíců.

Dobry den, ja jsem koncem unora 2022 objednal 5008ku GT s motorem 1,6 Puretech, 180koni. Koukam, ze ted jiz v nabidce tento typ vubec neni. Moc verim, ze kdyz je objednavka zadana, tak jeste tento model s danym motorem dostanu, i kdyz vim, ze cekaci doba bude asi hodne dlouha. 

Nemate nekdo blizsi info?

Dekuji

Stefi

• O 3 týdny později...
Odesláno
V 24. 9. 2021 at 11:21, Kotasek napsal:

Ahoj, včera jsem byl u prodejce. V 08/22 mně končí OL, čili jsem zjišťoval termín dodání aby byl sichr - k mému úžasu prodejce nechce vůbec nic garantovat a mluví o dodací lhůtě 9 -12 měsíců. Údajně se mu ale často stává, že PEUGEOT zruší již vytvořené objednávky z důvodu kapacity a prodejce pak musí dělat objednávku novou a doufat, že se to nebude opakovat...máte s tím nějakou zkušenost? 

Ke konfiguraci - říznul jsem do toho a nakonfigurovat toto - P5008 2,0Hdi GT Pack, původní cena 1.219, sleva 13%, tedy finálně 1.060...je ta sleva obvyklá?

Ahoj, tak se potvrdilo co se všeobecně ví...prodejce suše oznámil, že mu PEUGEOT objednávku zrušil! Nechápu, jak je totomožné v 21. století - v říjnu 2021 si objednáte auto a po 8 měsících Vám dodavatel oznámí, že smlouvu nesplní, bez jakékkoliv náhrady, to je prostě neuvěřitelné....:(

Nová objednávka možná není, jistota dodání možné konfigurace žádná, co je to sakra za svět???

Odesláno (upraveno)

Ahoj, už jsem to tady psal. Také mi původní objednávku zrušili, ale mohl jsem objednat znovu za vyšší cenu (nová objednávka v 11/2021 a auto přišlo cca. před měsícem). Asi jsem měl trošku větší štěstí než ty. V tom listopadu jsem byl ale také vytočenej. Bohužel nenaděláš nic... 

Upraveno uživatelem Johny440
Odesláno (upraveno)

Do firmy objednávám i Škodovky od TUKASE, ten termín je taky velmi dlouhý, ale vždy je platný - maximálně +/- jeden týden. Já musím PEUGEOT, což s ohledem na model P5008 jsem rád (KODIAQ je cenově mimo), nicméně chování PEUGEOTA jako dodavatele je neuvěřitelné a zcela ojedinělé. Samotní zaměstnanci dealerů kroutí hlavou a jsou z toho neštastní...dnes mi přišla nabídka na P5008 GT 1,5HDi se slevami za 850 bez DPH s garancí dodání do konce roku, tak jsem ji potvrdil. P

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

@Kotasek To mě mrzí, že jsi takhle dopadnul. Já jsem též v říjnu objednával podobnou konfiguraci, akorát s 1.6 PureTech. Tak jsem dnes zkusil zavolat dealerovi. Z července mi posunuli výrobu na 5. týden v srpnu, dle jeho vyjádření by to v této fázi už být zrušeno nemělo, tak budu doufat a dál čekat ...

• O 3 týdny později...
Odesláno

No nechci Ti brát vítr z plachet, ale pokud je mi známo tak Peugeot dvoulitrové naftové a jednašestkové benzínové motory už nevyrábí a díky nesmyslnému downsizingu už nikdy vyrábět nebude...:( ale třeba nemám správné informace. Tak jako tak, good luck!

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Dnes mi prodejce na dotaz oznámil, že byl vůz vyroben a čeká na přepravu do ČR (objednáno v říjnu 2021 - 1.6 PT GT pack). Proběhlo několik odložení, původně bylo auto zařazeno do výroby na červenec, pak srpen, září (údajně odloženo kvůli srpnové celozávodní dovolené) a nakonec začátek října. Tak snad se cca za 2 týdny dočkám 🥳

Odesláno

Podle VIN kódu je to 1.6. Jak to bude s další výbavou pak poreferuji. Dle prodejce u toho GT packu většinou přijde všechno. Rovnou jsem objednal zimní pneu, na které mi to před předáním přezuje. Díky a taky přeji hodně štěstí všem čekajícím :)

Odesláno

Tak já jsem se po deseti měsících dočkal. Nebo spíše nedočkal :)

Objednal jsem si 1,5 Hdi Allure pack. Celou dobu mě ujišťovali, že to bude kompletní, tak jak jsem si to objednal.
Potom mi volal dealer, že auto dorazilo na salon, ale není dodané vše co jsem si objednal. 
Nakonec jsem zjistil že to nemá adaptivní tempomat, parkovací senzory, automatické otevírání kufru, ecall… Jak to asi v té fabrice funguje? To tam dam a to třeba ne. A to možná jo to zas ne :))

Peugeot mě zklamal ale to je asi součást je jeho PR :)

Pochopitelně jsem jim to tam nechal. 
Zajel do VW a ze salónu si odvezl nového Tourana…

Odesláno

Kromě GT pack jsou všechny verze osekane nám na aute chybí handsfree kufr a Peugeot ecall a napojeni k internetu  .ten kufr nás mrzí,  ecall mi je jedno, hrozilo ze to přijde bez adaptivniho ,parkovacích senzorů a hlídání mrtvého úhlu to bych jim tam nechal, hlavně za tu cenu bych nesechnal nic jinyho….v ty době už bylo všechno o 100000kc a vic dražší…

Odesláno

Tak tu je vidět i přes to jak má celý koncern aut po skladech a plochách u salonů,protože krom firem mezi lidma o ty jejich krabice co nemají design nápad zájem opadá, jeden model jako druhý vše hranaté až běda.😉

Odesláno

Zdravím všechny. Od ledna 2022 jsem si pročítal témata ohledně 5008. Nyní jsem sám majitelem. Konkrétně ALLURE PACK 1.2 PureTech 130 S&S EAT8, navíc s příplatky Perleťový lak Bílá Nacré, Advanced Grip Control, Park Assist + Visiopark 2, Pack Drive Assist Plus. Co chybělo oproti výbavě, tak automatické otevírání pátých dveří (odečetli mi myslím 7000 Kč dodatečně z ceny). Jinak to byl stres, protože auto jsem si objednal začátkem ledna 2022 a naštěstí jsem si to ještě mohl pojistit v květnu paralelní objednávkou na výše uvedenou předváděčku. Tu jsem nakonec vzal, protože moje původně objednané auto z ledna stále není ve výrobním plánu... Jinak spokojenost. Co jsem si všimnul, tak mi nesvítí na středové konzoli dvojdržák na pití. Takže budu reklamovat, ale asi až společně s prvním servisem. Leda, že by to byla další věc, kterou nedávají kvůli nedostatku materiálu. Ale ambientní světlo pod přístrojovým štítem i ve dveřích svítí, takže to asi bude nějaká chyba. Nakonec jsem rád, že předváděčka vyšla, protože údajně jsou schopni posílat běžně auta bez senzorů, což u takto velkého auta a ještě za takovou cenu, je výsměch zákazníkovi. Přece jen je to už věc, bez které se člověk neobejde, oproti např. mně chybějícím automatickým dveřím, které považuji spíš jako rozmar 🙂

Všem čekajícím přeji hodně štěstí a trpělivosti.

Odesláno

@pavelu96

Díky 🙂 Věřím, že automatické dveře jsou super a určitě bych si na ně zvykl. Ale přežiju bez nich-tak jako tak musím 😄 Taky jsem někde zachytil (nevím, jestli je to pravda), že automatické dveře se neotevírají tak vysoko, jako standardní. Já jsem vysoký, takže to by mi vadilo. I ty běžné, co mám,  bych snesl ještě výš. Na to, jak je to auto vysoké, nic moc. Ale asi je to kompromis s ohledem na nižší postavy.

@Charlie 1

To si nemyslím. Jak jsem psal, mám výbavu ALLURE PACK a jak je vidět na fotce níže (která je z ceníku z 01/2022, tak podélné střešní nosiče tam mají být (mám je) a Pack Ambiance má být také. Ten obsahuje prostor pro nohy vpředu (mám), panely dveří vpředu (mám) a centrální konzola (to chápu jako ten držák nápojů a ten mi nesvítí). Spodní podsvícení kapličky (přístrojového štítu) mi svítí také, ale to nevím, jestli spíše nemají všechny výbavy. V každém případě v infotainmentu vozidla v nastavení intenzity osvětlení interiéru posuvníkem je přímo nad tím na fotce znázorněno, co svítit má a to je i ten držák. Ve výbavě GT nevidím, že by bylo oproti ALLURE PACK navíc podsvícení držáků nápojů 😄 😄 😄 

Bez názvu.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...