Marek1982 Odesláno 13. leden 2023 Odesláno 13. leden 2023 Čaues, nestretli ste sa už niekto s tým že by vám pri akomkolvek zaradenom rýchlostnom stupni pri otáčkach nad 2500 začal ozývať hukot vpravo vpredu (ak sa človek započúva do toho tak sa mi zdá ako vibrácie niekde v tom priestore) Ak je zaradený neutrál nerobí to. Diagnostika napojená načítala iba vadný žhavič a brzdový snímač na brzdovom pedále - ten bol už vymenený. Dnes menené predné tlmiče - kontrola okolo toho nič nezistila. V zákrutách ani pri brzdení sa to nijako neutlmí ani nezosilnie. Zaujímavé je že tento zvuk zmizne cca po 15 km - ako keby sa niekde niečo zohrialo či co a nepočuť až po kým auto uplne nevychladne. Ak aj motor sa zohreje skor ale nejazdí sa tak to zmizne až po tých cca 15km. Začalo to cca pred 2 mesiacmi - či to je oniečo iac hlučnejšie neviem posúdiť - dramaticky viac to nehučí. Nemal niekto už takéto niečo na aute ? Jedná sa o 307sw 11/05 2.0HDI 100kw Citovat
ozzy56 Odesláno 13. leden 2023 Odesláno 13. leden 2023 čus, u těchto motorů bych tipoval rozvody, vačku--pohon vysokotlakého čerpadla Citovat
Marek1982 Odesláno 14. leden 2023 Autor Odesláno 14. leden 2023 Díky za radu ale nechápem ale prečo to potom nerobí pri vyradenej rychlosti - na neutrál a tak isto že na to nemá vplyv či je alebo nieje zohriaty motor. Prestane to robiť po určitych kilometroch - motor už je vtedy davno na prevadzkovej teplote. Citovat
sauromalus Odesláno 17. leden 2023 Odesláno 17. leden 2023 Asi bych se zameril na homokineticky kloub, manzety kloubu, jinak zkontrolovat brzdy, lozisko kola... Kloub, neni li v zaberu, muze se chovat trochu jinak, totez mene pravdepodobneji lozisko kola, ma li vuli a je li tam, pak interakce s brzdou... Po 15 km muze byt kloub zahraty, meni se vule.... Koukl bych tedy sahnul na brzd kotouc, ci spise na disk v tech prvnich 15 km, neni li teplejsi, to by napovedelo. Citovat
Marek1982 Odesláno 17. leden 2023 Autor Odesláno 17. leden 2023 Ďakujem za rady - poporade - v piatok ako som menil predné tlmiče a skontroloval popri tom ložisko kolesa, brzdy obe strany či tam je niečo alebo nejaký rozdiel. Po jazde teplotu - či sa velmi nehreju brzdy - prišla mi tá teplota normálna . Manžety klbu sú ok, klb samotný neviem .... Ešte doplním že to hučí o niečo viac ked je auto v ťahu akože zošliapnutý plyn. Citovat
sauromalus Odesláno 20. leden 2023 Odesláno 20. leden 2023 No, asi bych stale podezrival kloub. Prehazovat kola jste predpokladam zkousel. Citovat
Hafity Odesláno 20. leden 2023 Odesláno 20. leden 2023 "Středové" (pomocné) ložisko na pravé (dlouhé) poloose (z pohledu řidiče před spolujezdcem).... Citovat
ozzy56 Odesláno 21. leden 2023 Odesláno 21. leden 2023 kolik je oleje v převodovce ses díval ? slimboy ohodnotil 1 Citovat
Marek1982 Odesláno 21. leden 2023 Autor Odesláno 21. leden 2023 Hned ako sa dostanem nad montážnu jamu a vykurovanú garáž skontrolujem celú pravú poloos. Ešte ma napadlo že či by nebol počuť v zákrutách ten homokineťák - viac či menej ? Podla toho či to je lavá alebo pravá zákruta - ako sa pranáša ťažisko. Olej som menil v prevodovke minulé Vianoce (originál ten čo tam patrí) a nepredpokladám únik kedže u mňa v nevykurovanej garáži ani na dvore na betóne nieje na podlahe vidieť žiaden únik . Ďakujem velmi za rady Citovat
ozzy56 Odesláno 21. leden 2023 Odesláno 21. leden 2023 homokineťák je nejvíce slyšet (nebo klepat) v zatáčce a pod plynem..., vyměnil bych celou P poloosu za repas Citovat
ozzy56 Odesláno 21. leden 2023 Odesláno 21. leden 2023 třeba tady, ale musela by se ještě porovnat objednací čísla https://granex.cz/autodily/peugeot/307-sw/2.0-hdi-135-100kw/pohon-kol?productId=1180427 Citovat
Marek1982 Odesláno 2. únor 2023 Autor Odesláno 2. únor 2023 Tak nakoniec to dopadlo takto : - prehodene kolesa nepomohli -vypusteny olej z prevodovky, chybalo cca 1dcl a cisty magnet na vypustacej skrutke - vymontovana poloos a skontrolovana, aj stredove pomocne lozisko, vsetko bez problemov - lozisko kolesa sa nam trochu nezdalo tak pre istotu vymenene Nic z toho nepomohlo. Ale naslo sa opotrebene prave hydraulicke ulozenie motora. Vymenene a auto je bez hucania - vibracii Péťa, 307rg a Hafity ohodnotil 3 Citovat
neockovanynetestovany Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 Dobrý deň Môj problém s hučaním motora na Octavia 1.4 16V. Pri studenom motore na volnobehu cca 1200 ot. mi niečo v motore rezonovalo/hučalo. Keď sa motor zohrial a otáčky klesli tak to prestalo, rovnako ako keď som pridal a otáčky stúpli. Pri jazde na ktorejkoľvek zaradenej rýchlosti to hučalo presne na 2500ot. keď otáčky klesli alebo stúpli tak to prestalo. Bol som s tým 5 krát na jame (ešte že ju mám v garáži), založil som nový výfuk, výmena rozvodov/klinového remaňa a klatiek. A nič problém pretrvával. Tak som vybehol zo zúfalstva šiesty krát na jamu sadol som si s reflektorom pod auto a čakal som so slzami v očiach a modlidbou na perách na zjavenie. A čuduj sa svete po dvoch minútach prišlo. Problém vyriešený. Skúste hádať čo to bolo? Nabudúce vám napíšem príčinu. Ale nie jasné že vám to poviem. Pri pohľade na auto od spodu som si všimol, že na jednom mieste, cca v strede auta po dĺžke aj po šírke je okolo výfuku taký hliníkové plech, a na jednom mieste bol úplne vyleštený až sa leskol ako zrkadlo a čo si myslite čo bolo cca 5mm vzdialene od tohto miesta? správne kábel na lambda sondu, ktorá je na mojom aute umiestnená aj za katalizátorom. Tento kábel z L-sondy ide z výfuku hore ku karosérii a potom sa zohne smerom dole. V tomto ohybe je kábel zaizolovaný v takom vlnovci a za vlnovcom pokračuje guma. Táto guma v mieste napojenia na ten vlnovec bola stiahnutá elektrikárskou sťahovacou páskou, a ten štvorček na tejto páske pri nejakých otáčkach rezonoval o ten hliníkový plech. Keď som pritlačil kábel ku plechu presne sa to dotýkalo na tom vyleštenom mieste. Stačilo odštiknúť tú sťahovaciu pásku, alebo viac prihnúť kábel, alebo ako v mojom prípade som to optočil tesnením čo sa dáva pod UD profil pri sadrokartónoch a problém po piatich rokoch vyriešený. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.