Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nebudu se hádat byl tam dvojitý proplach topení stálo 1700  .  .  Proplach vyšel na 1300 dvojitý proplach a nakonec celková práce trvala pouhou hodinu.... Radiátorů byla ta samá s***** co byla v nádržce na vodu takové hnědé bahýnko.. můžu klidně udělat i video dneska bych si to topení vyměnil sám..

Odesláno

Za hodinu nelze propláchnout systém tak, aby jsi se zbavil nečistot v něm, především pak v chladiči :) ale pokud ti to takto dostačuje, tak je to v pořádku 

Odesláno

Třeba budeš mít štěstí a dlouho o tom nebudeš vědět. Třeba to budeš mít jako já a další zimu to budeš dělat znovu, protože se to poprvé neudělalo pořádně. Na druhém autě jsem si dal už záležet a nevím o tom. 

Odesláno

Kontroloval jsem všechny klapky, prohodil mezi sebou-bez rozdílu.

Odpojil jsem radiator v motorovém prostoru a proplách řádem-bez rozdilu.

Demontoval jsem radiator a důkladně přopláchl horkou vodou oboumi směry, výkeklo spousta usazenin a částic-výrazné zlepšení-obě strany topí stejně.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj, poradíte kde v motorovém prostoru Travelleru je umístěný ten radiátor a jakým způsobem ho lze vyjmout? Je to blízko středu spíš na straně řidiče viz červeně označeno na obrázku?

topeni_traveller.jpg

Odesláno

ahoj, radiátor topení pod kapotou nenajdeš, je uvnitř vozu v oblasti za plynovým pedálem (v krabici topení a klimatizace), zkus videa na Youtube pro představu jak vyměnit radiátor

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj,

@ChouLu v čem spočívá kvalitní proplach chladící soustavy? na jedný straně na různých přípravkách je napsáno " nalejte do chladiče do stávajíccí kapaliny a projeďte" nebo "vypusťte, nalejte destilku s přípravkem a projeďte", na druhý straně nekdo radí I tlakovou vodou(z kohoutku)...

Ty jsi pak psal:

"řešim to tak, že mam valec na nádobku, diagnostikou otevřu na pevno termostat a vracečkou do nádobky vypouštím špinavou kapalinu.. " - předpokládám, že tedy při běžícím motoru

Mě servis navrhuje , že by propláchli(NE tlakovou vodou), každou komponentu zvlášť chladič, blok, radiátor - ten mám zřejmě zarostlý, topí jen půlka auta...

Díky

Odesláno

,,kvalitní'' proplach bude asi v tom, že by se mělo odstranit co nejvíce bordelu a mastnoty ze systému, takže bude záležet i o jak staré auto se jedná, protože na starém autě je ta usazená špína s rezí už tak zažraná 🙈😉, že takové díly jako chladič je nejlepší vyměnit,  postup při proplachu:  vypustit, nalít vodu s nějakým přípravkem a pojezdit delší trasu..., tohle opakovat 2-3 krát a hotovo, nakonec expanzku dem. a protřepat pískem se štěrkem nebo novou, radiátor topení jedině vyměnit za nový ;)  (termostat před proplachem vytáhnout nebo ovládat diag.)

• O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...