Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

Večer jsme dojeli a dnes ráno auto točí a nechce chytnout. 

Čerpadlo je slyšet. Diagnostika neříká nic. Žádná chyba. Prošel jsem pojistky a všechny ok. Až na jednu, která je ok ale nejde do ní proud po otočení klíčku, viz . foto,  nevím jestli do ní nema jít proud až při startování. Měla by to být na škrtící klapku, ta ovšem píská, což očekávám že je ok. Žádné havarijní tlačítko to u motoru nemá, že by byl odstaven benzín. Pročetl jsem tu toho spoustu s podobným problémem, ovšem nic nepomohlo. 

Neměl by někdo ještě nějakou radu?

Peugeot 206, 1.4 benzín, 55kw, 2008.

Díky 

20221207_161834.jpg

Odesláno (upraveno)

Baterie byla pro jistotu celou noc na nabíječce. Benzín a svíčky jsem zatím nezkoušel. Benzínu 3/4 nádrže 

Upraveno uživatelem MichalLu
Odesláno

Někdy se stane, že čerpadlo je slyšet vrčet, ale fyzicky nečerpá (protočená vrtule čerpadla), už jsem se s tím setkal. Takže bych prvně vypojil hadici- rychlospojku od lišty vstřiků a podíval se, jestli benzin reálně teče proudem. Toto diagnostika u MPI motoru neumí rozpoznat. Pokud se s jednotkou motoru dokážeš (když spustí čerpadlo, tak pravděpodobně pracuje) spojit přes diag a nic nehlásí, tak bych se zaměřil na benzín resp. tlak paliva.

Odesláno

To nemůže. Jak jde benzín a zapalují svíčky, tak by to mělo startovat. Ještě můžou být skočený rozvody- nemá motor při startu jiný zvuk, jako by šel lehce, bez komprese?

Odesláno (upraveno)

Nedokážu říct že jde lehce.

Každopádně při sešlápnutí plynu a startování se motor začne jakoby dusit.

Zkoušeli jsme i roztáhnout a přišlo mi, jako kdyby ani rychlost nebyla zařazena. 

Upraveno uživatelem MichalLu
Odesláno

Hmm, tak jestli motor neklade odpor, tak bude neco s rozvodama. Muzou skocit a nic se nestane a nebo skoci/praskne/protoci se rozvodak a je po ventilech. Stava se to, protoze i rozvodovy remen ma svuj interval vymeny a nevydrzi navzdy.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

zdravím mam stejný problém jiskra jde benzín taky ale auto jen točí a nechytne ale roztahnout jde pak když vypnu motor tak chytne okamžitě par hodin to necham stat a už zase nic Peugeot 206+ 1.4 benzín kod motoru KFW děkuji za rady 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...