MichalLu Odesláno 9. prosinec 2022 Odesláno 9. prosinec 2022 Ahoj, Večer jsme dojeli a dnes ráno auto točí a nechce chytnout. Čerpadlo je slyšet. Diagnostika neříká nic. Žádná chyba. Prošel jsem pojistky a všechny ok. Až na jednu, která je ok ale nejde do ní proud po otočení klíčku, viz . foto, nevím jestli do ní nema jít proud až při startování. Měla by to být na škrtící klapku, ta ovšem píská, což očekávám že je ok. Žádné havarijní tlačítko to u motoru nemá, že by byl odstaven benzín. Pročetl jsem tu toho spoustu s podobným problémem, ovšem nic nepomohlo. Neměl by někdo ještě nějakou radu? Peugeot 206, 1.4 benzín, 55kw, 2008. Díky Citovat
MJSytic Odesláno 9. prosinec 2022 Odesláno 9. prosinec 2022 Je tam benzín? Jde tam benzín? Svíčky hází jiskru? Zkusit třeba odpojit na nějaký čas baterii Citovat
MichalLu Odesláno 9. prosinec 2022 Autor Odesláno 9. prosinec 2022 (upraveno) Baterie byla pro jistotu celou noc na nabíječce. Benzín a svíčky jsem zatím nezkoušel. Benzínu 3/4 nádrže Upraveno 9. prosinec 2022 uživatelem MichalLu Citovat
inoxing Odesláno 9. prosinec 2022 Odesláno 9. prosinec 2022 Někdy se stane, že čerpadlo je slyšet vrčet, ale fyzicky nečerpá (protočená vrtule čerpadla), už jsem se s tím setkal. Takže bych prvně vypojil hadici- rychlospojku od lišty vstřiků a podíval se, jestli benzin reálně teče proudem. Toto diagnostika u MPI motoru neumí rozpoznat. Pokud se s jednotkou motoru dokážeš (když spustí čerpadlo, tak pravděpodobně pracuje) spojit přes diag a nic nehlásí, tak bych se zaměřil na benzín resp. tlak paliva. Citovat
MichalLu Odesláno 11. prosinec 2022 Autor Odesláno 11. prosinec 2022 Tak benzín vyzkoušen a benzín jde. Jiskra na svíčkách je také. Může to být čidlo otáček? Citovat
inoxing Odesláno 11. prosinec 2022 Odesláno 11. prosinec 2022 To nemůže. Jak jde benzín a zapalují svíčky, tak by to mělo startovat. Ještě můžou být skočený rozvody- nemá motor při startu jiný zvuk, jako by šel lehce, bez komprese? Citovat
MichalLu Odesláno 11. prosinec 2022 Autor Odesláno 11. prosinec 2022 (upraveno) Nedokážu říct že jde lehce. Každopádně při sešlápnutí plynu a startování se motor začne jakoby dusit. Zkoušeli jsme i roztáhnout a přišlo mi, jako kdyby ani rychlost nebyla zařazena. Upraveno 11. prosinec 2022 uživatelem MichalLu Citovat
inoxing Odesláno 11. prosinec 2022 Odesláno 11. prosinec 2022 Hmm, tak jestli motor neklade odpor, tak bude neco s rozvodama. Muzou skocit a nic se nestane a nebo skoci/praskne/protoci se rozvodak a je po ventilech. Stava se to, protoze i rozvodovy remen ma svuj interval vymeny a nevydrzi navzdy. Citovat
MichalLu Odesláno 16. prosinec 2022 Autor Odesláno 16. prosinec 2022 Tak pažout už jezdí. Byl to ten snímač otáček. Vyměněn a na cvrnknutí chytnul. inoxing ohodnotil 1 Citovat
tomkys Odesláno 22. březen 2023 Odesláno 22. březen 2023 zdravím mam stejný problém jiskra jde benzín taky ale auto jen točí a nechytne ale roztahnout jde pak když vypnu motor tak chytne okamžitě par hodin to necham stat a už zase nic Peugeot 206+ 1.4 benzín kod motoru KFW děkuji za rady Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.