jan406 Odesláno 29. listopad 2022 Odesláno 29. listopad 2022 Zdravím všechny opraváře Udělal jsem další zjištění na mý P406 - ale může se hodit všem... Dlouhodobě mi zlobila stahovačka oken: většinou při zavírání okna to vzdala a sjela úplně dolů... Šílená situace když nemůžete odejít od auta ani na zahradě za plotem, protože vám do něj naprší... Takže doporučená oprava: 1. mechaniku jen seřiďte na volnej chod, ale nesnažte se moc mazat. Mazivo dřív nebo pozdějc vyschne nebo zimou stuhne a bude klást odpor. Obráceně nalepí prach. V případě koroze jen Konkor, nedoporučuju ani žádný WD40. 2. Hnací motorek je věčnej, neodcházej ani uhlíky. 3. Hlavní problém jsem našel v namotávání tažnejch lanek. V převodovce motorku je bohužel jedno společný kolo, na který se maj lanka střídavě navíjet. Bohužel maj jen minimální navádění a stane se, že se jedno navine přes druhý. 4. Tohle kolo jsem srovnal a nakonzervoval vazelínou a ještě Bernerem. Tohle promazat dobře, je to zapouzdřený a mazivo se dál bude roznášet do bovdenů. xSilver ohodnotil 1 Citovat
xSilver Odesláno 29. listopad 2022 Odesláno 29. listopad 2022 (upraveno) Ahoj, me zatim zavrit jdou, ale najednou u ridice (a AFAIK zatim jen tam) dolu stahnu OK, ale nahoru jen povyjede cca 5cm a pak prestane. Kdyz zmacknu ovladac na ridicovejch dverich znovu tak zase jen 5 cm a tak porad dokud se nezavre uplne a pak uz drzi. Tusis / tusi nekdo jinej ? Bude stacit rozebrat a namazat (ne, pardon, sem amater co dela vse na chodniku takze sem to jeste nerozebral) ? Upraveno 29. listopad 2022 uživatelem xSilver Citovat
Vena garážmistr Odesláno 29. listopad 2022 Odesláno 29. listopad 2022 @xSilver ty nebudeš mít problém ve stahovačce jako mechanizmu ale spíš bych řekl že by bylo potřeba udělat reset koncových spínačů nebo tak nějak se tomu říká někde byl i návod. Jde o to že okna mají ochranu proti přiskřípnutí prstů nebo čehokoli jiného a to je právě to že když zavíráš tak to jen cuká po nějakém kousku vzhůru. xSilver ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 29. listopad 2022 Odesláno 29. listopad 2022 Nic jiného než strčit pazoury mezi okno a rám, buď pomůže a nebo ne. Držet tlačítko aby to jelo,ale nejprve sjet na doraz dolů. Citovat
xSilver Odesláno 7. leden 2023 Odesláno 7. leden 2023 (upraveno) Díky @Vena garážmistr za tip. Chvilku mi to dalo ale nakonec se podařilo formulovat vzor pro vyhledávání co našel tohle: .. takže moje pokusy připíšu tam. I proto že mi to dělá přesně to samé co má @zool. Upraveno 7. leden 2023 uživatelem xSilver Citovat
xSilver Odesláno 8. leden 2023 Odesláno 8. leden 2023 On 11/29/2022 at 8:00 PM, Milan+ said: Nic jiného než strčit pazoury mezi okno a rám, buď pomůže a nebo ne. Držet tlačítko aby to jelo,ale nejprve sjet na doraz dolů. Dik za tip, nicmene mohu potvrdit ze neco preci jen bude na te poznamce v manualu ze pri prenastavovani dorazu jaksi nefunguje ochrana proti privreni prstu 8-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.